Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 100 bodova

Monitor zaledi

503 pregleda · 32 odgovora · otvorena 03.02.2009. u 15:43

Kao sto naslov teme kaze monitor mi se zaledi i ugasi kad igram Knight online...
1) drivere sam upade
2) monitor sam probao na drugom racunaru i radi normalno, sto znaci da je do mog CPU-a jer je ovaj drugi PC 3 puta slabiji

ko pomogne da rijesim ovaj problem 100 bodova od mene
ew ti jedan savjet nije ti do pc samo do kabla gubi kontakt i tad se gasi monitor to se meni desavalo ;);):
Evo ReForce!

Program za zaključavanje osvježavanja monitora. A must-have za svakog ozbiljnijeg igrača sa katodnim monitorom. Napomena : možete oštetiti LCD monitore sa ovim, ne pokušavajte!

http://www.gamers.ba/download/3/
IGRAC2009 je napisao/la:
SVE JE DO KABLA SAMO GA PROMJENI
ja sam fino napisao da sam monitor probao na drugom pc i igrao sam normalno na njemu...
IGRAC2009 je napisao/la:
Haha pa covjek kaze da mu samo kad igra knight online nema slike a nije rekao da mu se nista ne vidi pa ReForce nek skine sa downloada na gamersu da refresuje monitor!
Jedino ako mu je monitor LCD ne smije ni u kojem slucaju da koristi ReForce!:D:)
imam jedno rijesenje...veoma korisno...

uzmi ooklagiju i lupaj o monitor ako ne uspije opali ga macolom...onda ce pocrniti ekran kao da se ugasio...
ali ne brini to je sasvim normalno to znaci monitor IS NOT WORKING tj. u prijevodu sacekaj koji sekund sad ce se on upalit dok se nakani...vjeruj mi...i sasa matic koristi takav monitor..
moze biti da je do kabla.... ali isto tako ti moze biti da je do graficke da se zagrije i sam se comp rr :S meni se to desavalo na starom kompu i zamjenim grafu i ok je pa sad ti vidi poZZz
DestinatioN je napisao/la:

uzmi ooklagiju i lupaj o monitor ako ne uspije opali ga macolom...onda ce pocrniti ekran kao da se ugasio...
ali ne brini to je sasvim normalno to znaci monitor IS NOT WORKING tj. u prijevodu sacekaj koji sekund sad ce se on upalit dok se nakani...vjeruj mi...i sasa matic koristi takav monitor..
Koji si ti debil da ti je znati covjece!R.I.P:S
IGRAC2009 je napisao/la:
sry na duplom postu...
PC se ne restartuje... igram na njemu zahtjevnije igrice od KOL-a i radi normalno... jedino kod ove igram 5-10 min i odjednom monitor prvo zaledi pa se za par sekundi zacrni i poslije toga moram rr uradit
ReVoLuTiOn je napisao/la:
Koji si ti debil da ti je znati covjece!R.I.P:S
pitao sa te ness??
nisam? ok ajd sad suti...
nisam s tobom ovce drzao da mi mozes govoriti da sam debil...ok???
necu te sada vrijedjati samo nemoj to radit....dao sam svoje misljenje...
tema nije postavljena da ti men govoris sta sam....
ajd sad cao...volim i ja tebe...PUSSA
Kaze probao je na drugom racunaru, znaci da je uredu monitor. Skini HWMonitor i pogledaj kakve su ti temperature pod opterecenjem pa javi. Vjerovatno se pregrijavaju procesor i graficka.
ha ya i meni se to desava kad igram cs-a ..

meni je benq Lcd neki neznam tacno naziv ..

Ona lampica na monitoru sto daje signal jel upaljen zelena samo mi zuta postane i ugasi se monitor ..

Evo kako ja rjesavam taj problem i uspije barem meni bez ikakvog problema ..

Control + Alt + Delete stisci malo i onda kad ti izbaci onaj prozor samo ga ukines i nastavis sa svojim poslom 

A drugi nacin je jednostavan  resetujes comp samo i radi o5 ??

Nadam se da cu barem malo pomoc potrudio sam se max ! ..  
DestinatioN je napisao/la:

moram te i ja citirat jer ovo sto pises je stvarno :S imam osjecaj da imas max 12 godina! cuj lupaj od pc i onda ce pocrnit ekran kao da se ugasio cuj kao da se ugasio , ali da nebrine to je sasvim normalno tj neradi pc, i da saceka koji secund upalit ce se kad se nakani monitor:O i sasa matic koristi takav monitor cc... sramota brate sramota sta pises 
zivio
mEFiSTo je napisao/la:
sry na duplom postu...
PC se ne restartuje... igram na njemu zahtjevnije igrice od KOL-a i radi normalno... jedino kod ove igram 5-10 min i odjednom monitor prvo zaledi pa se za par sekundi zacrni i poslije toga moram rr uradit
I nemi je to isto ali kod svih igrica
i pojavljuju mi se neke cize nes i od jednom zaledi,ugasise i sam se rr
meni se desavalo isto jednostavno kompjuter zaledi se zbog preopterecenja
ja sam sredio tako sto sam fino ocistio kompjuter od prasine iznutra cooler ofo ono i onda je bilo ok
i svako malo cim mi se zaprasi dole :D
isti problem se vrati probaj ovo ocisti fino sve upali i mislim da ce ti sve ok bit
:)
Pa vec si rekao da ti je do CPU-a sta onda ovdje pitas..... Idi prvo se informisi sta je CPU....
moze biti do kabla a moze i do drivera za grafu pa da driveri padnu i onda se ugasi monitor. pronadji stabilne drivere za svoju grafu ili navedi koja je grafa pa cu ti ja vidjeti koji su driveri
mEFiSTo je napisao/la:
sry na duplom postu...
si probo sa antifrizom?
Provjeri kabalm na sa centralne u monitor i obrnuto mozda je negdje ostecen..

Ako nije do toga onda u Control Panel i uleti na Display,poslje toga na Settings,u settingsu nadzi Advanced
,ako si nasao Advanced ides na General i pogledaj gdje ti je sta smjesteno tu jer ima ona opcija da ti se monitor restuje i sam gasi..

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.