Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

IQ test...

744 pregleda · 54 odgovora · otvorena 26.01.2009. u 17:36

www.mensa.hr/eu_iq_test/eu_iq_test.php
Da vas vidim... Test je na hrvatskom jeziku (što bi trebalo potisnuti greške pri razumjevanju pojmova), a također se ovakvi testovi rade u cijeloj Evropi... da naspomenem da je meni iz prvog pokušaja IQ bio 129, a iz drugog 138

Što je inteligencija?

Inteligencija je mentalna karakteristika koja se sastoji od sposobnosti za učenje iz iskustva, prilagodbe na nove situacije, razumijevanja i korištenja apstraktnih pojmova, i korištenja znanja za snalaženje u okolini.

Inteligenciju je moguće mjeriti, iako nesavršeno, testovima inteligencije.

Iako bi se moglo pomisliti da visoka inteligencija omogućava osobi uspjeh u društvu, mnogi drugi činbenici koji utječu na društveni uspjeh čine predviđanja nepouzdanim. Mehanizmi pretvaranja intelektualne sposobnosti u društveni uspjeh nisu u potpunosti razjašnjeni. Tako, na primjer, postoji čvrsta veza između uspjeha u osnovnoj školi i inteligencije, ali nakon toga nije više moguće predvidjeti uspjeh pojedinaca na temelju inteligencije.

Što su testovi inteligencije i IQ?

Testove inteligencije čini niz zadataka koji mjere mogućnost stvaranja apstraktnih predodžbi, učenja, i svladavanja novih situacija. Najčešći testovi inteligencije su Stanford-Binetov test inetligencije i Wechslerov test inteligencije. Stanford-Binetov test inteligencije je američka prilagodba francuskog Binet-Simonovog testa inteligencije, a prvi put ju je koristio Lewis Terman 1916, psiholog na sveučilištu Stanford.

Rezultat testa je izražen u jedinicama kvocijenta inteligencije (intelligence quotient ili IQ). Taj koncept je prvi predložio njemački psiholog William Stern, a usvojio Lewis Terman u Stanford-Binetovom testu inteligencije. IQ je isprva bio računan kao omjer mentalne starosti osobe i njene stvarne dobi, pomnožen sa sto. Tako na primjer, ako bi dijete staro 10 godina postiglo na testu inteligencije rezultat na razini koju postižu prosječna 12-godišnja djeca, njegov bi IQ bio: (12/10) X 100 = 120. Međutim, danas malo testova uključuje izračunavanje mentalne starosti, no ipak se rezultat testa izražava kao IQ. Danas se IQ izračunava iz statističkog postotka ljudi za koje se očekuje da imaju određeni IQ. Rezultati testova inteligencije slijede normalnu distribuciju, što znači da većina ljudi postiže rezultate oko sredine distribucijske krivulje, a vjerojatnost postizanja rezultata daleko od sredine krivulje naglo opada.

Prosječni kvocijent inteligencije (IQ) iznosi 100, a prosječni centil je 50. Prosječni rezultat je onaj između 25. i 75. centila (IQ/sd15 90-110)i istog ostvari 50% ukupne populacije. Rezultat iznad 75. centila
(IQ/sd15 > 110) je iznadprosječan i istog može ostvariti manje od 25% ukupne populacije. Rezultat iznad 90. centila (IQ/sd15 > 120) je visoko iznadprosječan i istog može ostvariti svega 10% ukupne populacije. IQ/sd15 131 ili više, odnosno centil 98 ili više znači da je postignut rezultat unutar gornjih 2% ukupne populacije na testu inteligencije te da je time ispunjen uvjet za primanje u članstvo Mense.

Testovi inteligencije koji se upotrebljavaju za testiranje u Mensi zasnivaju se isključivo na slikama i rezultati tih testova ne ovise o obrazovanju, kulturnom porijeklu ili starosti.

lQr1 je napisao/la:
-156 !!! bog te 9 minuta sta je ovo sto vise radis manji ti IQ
noRdeN, ne lazi.. priznaj da sam ti ja tu na ventrilu govorila odgovore jer ti nisi nista znao.. :P
Meni je ispo 148
Ali IQ test se nesastoji samo od ove "gramatike"
TU ima vise brojeva :)
Tako sam radio na testu ;)
Skolskom
ko fol bio pravi :D
167
Malo rec jak
EDIT : drugi put 173
Ne'a labavo,no no
ReoN je napisao/la:
meni IQ 96 HAHAHAH

MANJI MI OD PINGA
hahahhah cuj manji ti od pinga
ja 3 pitanja uradio nije mi se vise dalo ja reko da vidim koliko je kad 96
h1v0ne je napisao/la:
ponos generacije 102 :)
isto i meni ^^
xddd
meni 114
nije ovo tacno, vecini ljudi je oko 80-90

meni je ovdje 114 a ovi sto govore 135+ lazUUU!

btw. kad smo u skoli mjerili bio mi 120 ;)
Vas IQ bi mogao biti oko: 129

Ovo nije službeni rezultat, te ga ne možete koristiti kao takvog.
Ako vas zanima točan IQ, pozivamo vas na službeno testiranje.
Web design: Hrvoje || © Hrvatska Mensa / Mensa Croatia MMIII || PHP code: Josip
The Mensa logo is a registered trademark of Mensa International Limited, all rights reserved.
Mensa does not hold any opinion, nor does it have or express any political or religious views.

eto posto mi je nestao paint pa nemogu da uslikam, ev sve kako pise da ne mislite da sam izmislio :D
ne znam kako,ali...

Vas IQ bi mogao biti oko: 144

radio sam one na engleskom,ali je tu bilo uvijek 124-135...

pa nisam zar pametniji od hillary clinton...

ef'...

ja mislim da sam najivse nakupio na onim pitanjima sa brojevima,1. zadatak,najlaksi...a na zadnjem sam ja mislim navise izgrijesio...a ako neko ne vjeruje,zaboli me qrac,ja znam da sam pametan :D:D:D:D:D9-)
137 davno to koristio
Vas IQ bi mogao biti oko: 120

gluplji sam ja XD
a jes lazu!!!svi sad fol pametni a google neznate koristiti
btw. IQ mi 110
103 lol xD... Ja mislio imam manje :D
nidje veze ja nisam nista napiso i klikno i kaze vas iq je oko 75...

XD

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.