Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 200 bodova

Error screen-Format

440 pregleda · 26 odgovora · otvorena 26.01.2009. u 14:35

Ovako dakle , pogledao sam TUT od RzA o formatiranju,sve mi je jasno,ali ja imam sljedeci problem:

Podesio sam u biosu da se boota prvo CD, pa onda HDD.

-pise ono press any key to boot CD,i ja pritisnem,i hajde pocne nako loadovanje fileova,naki adapteri , driveri,i zavrsi se to brzo, i pise „windows is starting up“.

I pojavi se sljedeci problem tj.error, plava poruka, ovako tacno pise:

A problem has been detected and windows has been shut down,to prevent damage to your computer.
If this is the first time you seen this stop error screen,restart your computer.If this
screen appears again,follow these steps:

Check for viruses on your computer,remove any newly installed hard drives or
hard drive to make sure it is properly configured and terminated.
Run CHKDSK /F to check for hard drive corruption and restart your computer.

Technical information:
***STOP : 0x0000007B (0xF7CAE524,0xC0000034,0x00000000,0x00000000)

Eto molim vas pomozite,dajem 200 bodova.

Btw CD je „WINDOWS XP SP3“ , siguran sam da nije do CD,jer sam isao juce da zamjenim.

Molim vas spameri preskocite temu.I da,ako moze da mi fino pojasnite posto se bas
nerazumijem u ovakve stvari.
Ovako procito sam valjda sam fino skonto pise da provjeris nes za viruse bla bla...ali vidi ovo je jedino rjesenje jer kad sam i ja formatiro komp nema mi zvuka nikako istaliro sam sve drivere skido sa neta svasta nakupio se virusa itd...
ovako idi ponovo formatiraj komp
ako treba uputstvo pravo dobro naci cu samo malo bice edit

evo kako format ovo mi je pomoglo ovako tacno
1 napravi backup svih važnih stvari sa diska
2 podesi u biosu da ti je CD ROM 1. bootabilni uređaj
3 ubaci CD od Windowsa u CD ROM i resetiraj komp
4 pošto je podešeno da prvo se čita s CDa, neovisno o postojećem/nepostojećem instaliranom OSu pokreće se instalacija sa ubaćenog CDa
5 prati daljnje upute i odgovaraj na njih
6 kada dođe do dijela da te pita na koju particiju želiš instalirati Windowse, odaberi C: i nakon toga opciju da prije same instalacije Windowsa bude izvršeno Full formatiranje te particije u NTFSu
7 nakon toga privedi samu instalaciju kraju (odredi postavke vremenske zone, govornog područja, ...)
8 po završenoj instalaciji Windowsa, ukoliko već nije uključen u samoj instalaciji, instaliraj Service pack (trenutno najnoviji je SP3)
9 zatim slijedi instalacija drivera za matičnu ploču, DirectX driveri i driveri za grafičku karticu i ostali fazoni

10.to je to

u Prijevodu ovako pise... problem je detectovan i windows je morao da se ugasi, da bi sprijecio stetu vasem kompjuter. AKo je ovo prvi put da vam se desio error restartujte pc , ako se ovaj problem nastavi uradite ove stvari :

Pregledaj te vas pc ,izbrsite viruse, izbrisite bilo koje nove instalirane hard diskove il hard disk da bude sigurno daj e pravilno napravljen i slicno (nisam siguran kod zadnje recenice, sto se tice prijevoda)

Pokrenite CHKDSK/f da pogledate dal ima kakvih problema na vasem hard disku i restartuj te pc.
rexyx je napisao/la:
Ovako procito sam valjda sam fino skonto pise da provjeris nes za viruse bla bla...ali vidi ovo je jedino rjesenje jer kad sam i ja formatiro komp nema mi zvuka nikako istaliro sam sve drivere skido sa neta svasta nakupio se virusa itd...
ovako idi ponovo formatiraj komp
ako treba uputstvo pravo dobro naci cu samo malo bice edit

evo kako format ovo mi je pomoglo ovako tacno
1 napravi backup svih važnih stvari sa diska
2 podesi u biosu da ti je CD ROM 1. bootabilni uređaj
3 ubaci CD od Windowsa u CD ROM i resetiraj komp
4 pošto je podešeno da prvo se čita s CDa, neovisno o postojećem/nepostojećem instaliranom OSu pokreće se instalacija sa ubaćenog CDa
5 prati daljnje upute i odgovaraj na njih
6 kada dođe do dijela da te pita na koju particiju želiš instalirati Windowse, odaberi C: i nakon toga opciju da prije same instalacije Windowsa bude izvršeno Full formatiranje te particije u NTFSu
7 nakon toga privedi samu instalaciju kraju (odredi postavke vremenske zone, govornog područja, ...)
8 po završenoj instalaciji Windowsa, ukoliko već nije uključen u samoj instalaciji, instaliraj Service pack (trenutno najnoviji je SP3)
9 zatim slijedi instalacija drivera za matičnu ploču, DirectX driveri i driveri za grafičku karticu i ostali fazoni

10.to je to
Ali ja vec pokusavam da formatiram preko ovog CD,jer sam citao tutove i teme,medjutim meni se pojavi taj error,umjesto da dodje ona slika kad trebam acceptat licencu tj agree. :S
metal0r je napisao/la:
Ali ja vec pokusavam da formatiram preko ovog CD,jer sam citao tutove i teme,medjutim meni se pojavi taj error,umjesto da dodje ona slika kad trebam acceptat licencu tj agree. :S
eh znam onda sta je vjerovatno je ovo
kad si formatiro komp i ono Boot computer nes tako nesta si tamo zajebo to mi se prije desavalo ako imas nekog iskusnijeg pregledaj....
npr . meni ovako pise
BOot 1 Hard Disk
Boot 2 Removable
nes tako...uglavnom i meni poslije formata je komp kriza.
mcill je napisao/la:
Crkla memorija ili HDD.
Kupio sam racunar nov prije godinu,i sta ja trebam radi ovog errora da zamjenim tu memoriju ili HDD i kupim novu? :S
A sto ga obaras kada ne znas cccc lik na moze se to naucit preko teme na gamersima ali ako ti ista moze pomoci e onda ovako udji u bios i islkjuci sve i hdd i flopy i ako imas przac i to iskljuci sve stavi na disable osim cd citaca e sa njega ces lijepo da butas to ostalo kontas i kada zavrsis sa formatiranjem i podigne ti se sistem onda d partijicu formatiras nakon toga rr komp opet u bios i vrati sve kako je bilo....ovo ti je 100% tako znaci samo je do tebe da li imas ikakve veze o cemu ti pricam...
Iskljuci ram memoriju i ukljuci u drugi slot 
Ocisti kulere
shoT je napisao/la:
Iskljuci ram memoriju i ukljuci u drugi slot :)
Ocisti kulere
idi uzmi pa se upucaj

iskljuci ram memoriju xD

Post dobio aplauz od bushidO.

metal0r je napisao/la:
Kupio sam racunar nov prije godinu,i sta ja trebam radi ovog errora da zamjenim tu memoriju ili HDD i kupim novu? :S
Lepo brate odes u servis nek ti oni pogledaju racunar ... Pa sta ti oni kazu to i uradi ... Sta se dzaba mucis sa ovim likovima sa g.ba 
xE0N je napisao/la:
idi uzmi pa se upucaj

iskljuci ram memoriju xD
Mislio je na to da izvadi. Pogrešno se izrazio. :$
Ovako... idemo redom. Cujes li "bip" kada ti se comp pali ? Je li to samo jedan "bip" ili ih ima vise uzastopno ?
Nije mi jasno sto radis ako neznas samo ga mozes sjebat jos vise..

odneses prvom majstoru napravi ti i ok. :r
Takav je mentalitet naseg naroda, cacka, dirka i barka tamo gdje mu nije mjesto... ... iz gresaka se uci !
Gluposti pisete ... Nista od ovog nemoze....

Jedino preostaje da vadim RAM il na servis da ga odnesem ..

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.