Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Kako koristiti Google

346 pregleda · 25 odgovora · otvorena 24.01.2009. u 14:29

Evo da pocnem kao prvo ime teme sam dao ovako jer ce 99.9 % vas kliknuti tu naime primetio sam da na gamersu ima mnogo onih koji neznaju nista o google pa sam odlucio da prenesem svoje znanje o google.

1.Umesto reci stavite *

Prvi trik:tražite fazu a znate samo tek neku rec?Nije problem!Stavite zvezdicu (*)umesto nedostajuce reci i Google ce sam ubaciti ostatak.U ovom primeru lepo vidimo da je rec "Teft"

2.Tri najvažnije komande:+-"
Najvažnije komande na Google su :
+(rec mora da se pojavi u rezultatu pretrage)
-(rec nesmeda se pojavi u rezultatu pretrage)
"(mora postojati isti red reci)
Na primer:"-majonez.
Tako cete te pretražiti samo one sajtove na kojima se pojavljuje rec "punjena pljeskavica" ali ne i majonez jer ste stavili -

3.Google Extra Tools

desktop.google.com

Gde samo ono sacuvao fajl ?!Pomocu google Desktop Searcha pretražite svoj hard disk kao da pretražujete internet

webacclerator.google.com

Želite da surfujete još brže? Googleov web acelator pomocu naprednih tehnika skracuje vreme potrebno za download i ucitavanje stranice.U toolbaru ce te dobiti podatak koliko vremena vam je uštedeo

4.Digitron

Ukucajte jednostavnu matematicku formullu u polje pretraživanja i Google ce vam sve izracunati

5.Mapa grada

Kako da se snadete u nekom gradu ? jednostavno ukucajte ime ili postanski broj grada na pretraživacu i pojavice vam se mapa tog grada

6.Pomoc leksikona

Nemate pojma šta znaci nek rec? ukucajte define: i nepoznatu rec:google ce vam izbaciti njenu definiciju iz leksikona.

7.Tajna labaratorija

Na labs.google.com nalazi se tajna Google labaratorija.Ovde možete da isprobate nove alatke kao što je Google Spreadsheets-Excel na webu !!!

eto ko ima nesto da doda neka doda

nisam znao za ove + - " :P
thx, valjda ce se smanjit broj tema,koje se mogu lahko nac na google. svaka cast momak ...
- Svaka ti cast. Ova tema je trebala vise nego ijedna druga
whahaha kako jaka tema XD
Batista_Bomb je napisao/la:
nisam znao za ove + - " :p
thx, valjda ce se smanjit broj tema,koje se mogu lahko nac na google. svaka cast momak ...
thx, valjda ce se smanjit broj tema,koje se mogu lako nac na google.
Svaka cast, za neke sam fazone znao, a za neke nisam, uglavnom thx!

korisno

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.