Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Red Bull Paper Wings

292 pregleda · 13 odgovora · otvorena 28.10.2005. u 23:35

Komad papira…

…ucini da leti, koristeci se samo savijanjem i bacanjem u zrak.

Red Bull Paper Wings spaja prepredene inzinjere i hrabre pilote papirnih aviona na svjetskom natjecanju pitajuci se: koji avion leti najdalje, koji najduze rezistira gravitaciji i koji ima najelegantniji let kroz zrak?

Najbolja tri savijaca aviona koji po na osob odgovaraju gore postavljenim pitanjima iz 48 zemalja svijeta sastati ce se u Hangar-u 7 u Salzburgu, Austriji, da se natjecu ko ce postati kralj papirnih krila i sruse postojeci svjetski rekord.

Oni koji zele demonstrirati aerobatske sposobnosti mogu se odmah registrirati za nacionalne kvalifikacije na web stranicama svojih zemalja.

Drage Hercegovke i Bosanke, kao i Bosanci i Hercegovci se mogu registrovati na ovoj web stranici. Kvalifikacije ce se odrzati u Sarajevu u dvorani Zetra 13.12.2005 u 14 h. Pobjednici disciplina takmicice se isti dan u finalu u Sarajevu i odluciti koja tri takmicara ce predstavljati BiH u Salzburgu, u Maju, 2006. u borbi za Kralja papirnih krila svijeta i pokusaju obaranja svjetskog rekorda.

Vise informacija i registracija:
http://www.redbullpaperwings.com/?cmd=cmdCountry&iCountryId=13

Pozz.
sestremi moram doci to da gledam

a koji je metara je svjecki rekord ?
znam samo onaj obicni chamac napravit ali dobra stvar
Ja znam dobar fishek napravit, al ima problema sa poletaljem...tj. pilot poleti dok fishek gori o.0
SlayEr je napisao/la:
Napravicu vam MIG od papira pa polako u Austriju

...eno MIGa

xtra ; gl svima.
Ja znam dobar fishek napravit, al ima problema sa poletaljem...tj. pilot poleti dok fishek gori o.0
G je napisao/la:

sigurno ces pobjedit , uz to ti ne treba karta jer si vec tamo ! aahahahahaha moj boooteeee
Biche svakako zanimljivo gledati te exzibicije... ali nejvjerujem da cu ucestvovati..

Neznam zasto je neki od admina odbio ovo kao vijest?

Pozz.
Bilo je na TW ovo neki dan bas BICCE negdje oko 100 ucesnika
syn. je napisao/la:
Bilo je na TW ovo neki dan bas BICCE negdje oko 100 ucesnika

Najvjerovatnije... mozda chak i vise...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.