Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Rollover image na sajtu

134 pregleda · 6 odgovora · otvorena 13.01.2009. u 13:52

Ovako. Prije 3 dana Profa i ja zapoceli neki DotA portal, nebitno. Tu se ukljuci i Tarik sa ovog sajta (tarique il kako vec nick). Sad bi nam trebao neko ovo sredit . Uglavnom sve je fin sajt, samo moram skupit love i uplatit .ba domenu (100KM prva godina ).

Uglavnom, cms e107 koristim(o) i treba mi ovo da bude kao banner, tj header. Aplauz ce dobiti ko pomogne, sve dogovoreno, bodova bih rado dao al sve podijelio.

http://www.speedyshare.com/153221893.html

Ako sta ne razumijete pitajte. Treba da bude kao ovo gamers.ba gore da kad se klikne vodi na index, to je i napravljeno ali gdje kako staviti .

Znaci meni treba objasnjenje gdje kako i sta staviti da bi to bio header.

sajt trenutni : www.dota.bh-com.net (nadam se skoroj .ba domeni ).
bice bodova ..
ima mi administracija duzna 100 bodova ..
tako da nebrinite..

Ko pomogne ima od mene 100 boba
Najlakse vam je to uraditi sa DWom.

A sliku linkaj normalno kao sto mozes obicni text, a imas i opciju da je linkas kad pravis rollover.
champ je napisao/la:
Najlakse vam je to uraditi sa DWom.

A sliku linkaj normalno kao sto mozes obicni text, a imas i opciju da je linkas kad pravis rollover.
Bolan mi i imamo sliku, sve uradjeno al ne znamo gdje da stavimo na hosting tj. kako, jer ako stavis gdje je bio jpg banner nije nista se desilo, tj prazno .

Nego ako neko zna kako staviti .swf kao header np, nek objasni napravit cu u flashu.

Ako neko zna kako staviti java applet kao header (nisam siguran za naziv java nesto) i to ce biti uradjeno.

Uglavnom kako?

Ako mislite banner stavljat na web , upload na neki hosting i stavite tamo gdje ocete onaj link.
Neznam imate li cp ili samo FTP.
Ako imate cp otvorite ga i mora biti da podesavate izgled foruma.
Nadjete tu sliku i samo umjeto tog web linka upisete was gdje ste upload.
Ako pak imate FTP to izmjenite preko ftp-a , zamjenite taj dio foruma sa bannerom.
Ako sam vas dobro shvatio ovo trazite ako nisam samar me
empty_king je napisao/la:
Ako mislite banner stavljat na web , upload na neki hosting i stavite tamo gdje ocete onaj link.
Neznam imate li cp ili samo FTP.
Ako imate cp otvorite ga i mora biti da podesavate izgled foruma.
Nadjete tu sliku i samo umjeto tog web linka upisete was gdje ste upload.
Ako pak imate FTP to izmjenite preko ftp-a , zamjenite taj dio foruma sa bannerom.
Ako sam vas dobro shvatio ovo trazite ako nisam samar me
Nisi dobro shvatio.

Header je trenutno jpg, a treba html da bude (ovo sad je u htmlu kodirano). Kad se stavi html umjesto njega, nestane header.

Btw vertazzar mi je dao na msnu link sa objasnjenjem za swf, ako skontam lock, uglavnom javim .
prije sam i ja to nesto radio sa web.... provjeri jesi li lokaciju slike dobro upisao..

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.