Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Adsl problem

110 pregleda · 8 odgovora · otvorena 13.01.2009. u 12:30

Pozz gameri.Jutros me nazavala rodica i kaze da nemoze ici na net,a adsl joj uveli neki dan.Ja dodjem i probam se konektovat i izbaci mi slijedce:

Wan Miniport (PPPOE)
Error 678:The remote computer did not respond.

Ali pise mi dole na onoj local are ili high speed internet konekciji da sam konektovan i da je brzina 100mbps,ja to idem disable i probam se ponovo konektovat na adsl onda mi izbaci ovo :

Error 769: The specified destination is not reachable.

Probao sam restartovat komp,ruter ali nsita.
Nasao sam na google ovo http://support.microsoft.com/kb/892889 ali nije mi bas jasno.
Ako neko zna sta da uradim da mi to objasni a ako ne onda da mi kaze koga da zovne.Jel onog za adsl ili majstora za komp.

Vako ces, ici ces DISABLE sve zivo u konekcijama, pa ces opet ENABLE i sacekaj 1-2 minuta... Dok se IP nadje i ostalo, onda se probaj konektovat, ako nebude ferceralo, napravi novu konekciju a izbrisi staru, ako ni to nebude radilo, zovi onog lika u telecomu
- Ako mene pitas, ne bih se peglao, nazovs one i doci ce

- Kazer resetovao si modem, jbg ako nece :S
to je do njih tako je i mojoj tetisni bilo i pola ljudi u krupi su imali prob sa ADSL-om ovi noviji dok ja kao stari korisnik nisam imao nista

nemoj nist raditi doce samo,popravljaju nesto
torQ7u je napisao/la:
Vako ces, ici ces DISABLE sve zivo u konekcijama, pa ces opet ENABLE i sacekaj 1-2 minuta... Dok se IP nadje i ostalo, onda se probaj konektovat, ako nebude ferceralo, napravi novu konekciju a izbrisi staru, ako ni to nebude radilo, zovi onog lika u telecomu ;)
Evo isprintao sam sto si napisao pa cu to kasnije probat kad joj odem,samo vi nastavite pisat prijedloge pa cu nakupit i mora nesto proradit.

:D
3xit je napisao/la:

Ma sto ce cekati njih da dodju treba im godina , izbiris samo tu konekciju napravi novu . Ak neznas napravit PM - aj napravit cu ti ja Slideshow
1. Restart modem - imas s lijeve strane pise restart
2. Obriši sve konekcije i skini komunikator
3xit je napisao/la:

Potpis

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.