Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Redesign G.ba - Prijedlog

408 pregleda · 36 odgovora · otvorena 12.01.2009. u 20:39

Posto ni jedan pokusaj administracije da se gameri natjeraju da koriste opciju trazi i Google (prijetnje, samari, banovi; cast izuzecima) nije imao apsolutno nikakvog efekta, evo moj prijedlog kako bi moglo uspjeti. Radi se o maloj promjeni dizajna, evo prototipa:

Sliku sam editovao u Paintu za 1 min, tako da ne bi trebalo biti tesko ovu viziju pretvoriti u realnost :D

Mozda ce neki misliti da je glupa tema, spam i sl. ali vjerovatno dosta vas zna da rijetko otvaram teme (ovo mi je 4.), a kad ih otvorim budu koliko-toliko korisne. Znam da je mala sansa (citaj: nema sanse) da ce ovaj prijedlog biti prihvacen, ali sam siguran da ce vecina vas skontati u cemu je fazon. Nadam se da ce nakon ove teme (podsjetnika) bar 5 ljudi poceti koristiti opciju trazi.

PS: Ne znam je li bio kakav vodic, ali ocigledno vecina ljudi ne zna kako se vrsi pretraga na G.ba, zato cu ukratko objasniti (2 in 1, prijedlog + vodic^^).

Pretraga na G.ba se vrsi tako sto u polje pored rijeci "Traži", u gornjem lijevom cosku, upisete ono sto vas interesuje npr.: "gdje kupiti Steelseries", "koju cu graficku", "GTA IV", "CS server", "FTP" i sl. Pokusajte i upisati naziv teme koju zelite otvoriti, jer je vjerovatno da ista tema vec postoji. Zatim pritisnite plavo dugme pod nazivom "Go", nakon cega ce vam biti prikazani rezultati.

PS 2: Nadam se da tema nece biti tako brzo izbrisana, ako nista trudio sam se da skrenem paznju na neke stvari, kao i da objasnim nesto. Text nije c/p, sve ja pisao :D
Spam tema.
Nemaš ti tu šta pričati,onaj ko zna za opciju traži će je i koristiti....
Ovo neće pomoći...
Moje mišljenje ^^
hihi malo ti to gore treba vece (ja vec koristim opciju trazi inace bi ja dosada otvorio 500 tema) :D
fail

Ružno do bola.
spY je napisao/la:
fail

Ružno do bola.
mislis EPIC FAIL

... kralju glupost sto je onda forum tu nek ga izbrisu

APLAUZ !
Trap je napisao/la:
hihi malo ti to gore treba vece (ja vec koristim opciju trazi inace bi ja dosada otvorio 500 tema)
pa da su svi kao ti g.ba bi bio normalan
spY je napisao/la:
fail

Ružno do bola.
Pa ovo je samo prototip sto znaci da bi se moglo jos doraditi. Radio sam u Paintu jer ne znam u PS :$

Edit: Je li iko procitao ono boldirano?
Brate po meni ovo bi promjenilo izgled g.ba na gore. Jeste da je to uredu ali trebali bi cim pocnu da pisu teme ili nesto da procitaju pravila , kao osnovno za pocetak.:r
ovako da izgleda opcija trazi ? Ne ide

ipak ovo je najvecha gejmerska zajednica na balkanu :|
nc je napisao/la:
Pa ovo je samo prototip sto znaci da bi se moglo jos doraditi. Radio sam u Paintu jer ne znam u PS :$

Edit: Je li iko procitao ono boldirano?
Ona ce ovo postat pretraživač.

Gubi smisao portal onda.
jos kad bi neki od vas poentu skontali...
BillGatesSon je napisao/la:
jos kad bi neki od vas poentu skontali...
Mislio sam da niko nece skontati :D Cestitam :D:D:D
Pokvari izgled stranice do bola...

Al ipak bilo bi fino da se pocne koristit opcija Traži
profurati dan , dva i cao
hahaha oplaka XD
Moja ideja je prije postavljanja ikakve teme da se pored pokaze dali postji slicna tema toj da se nebi beze postavljala dupla tema
da njima ostavis samo pociju trazi i postavi temu opet bi oni postavili temu nebi potrazili to je lijeno ;)
a kao drugo nebi bio G.ba zanimljiv da nema glupih tema i kako bi nabili tolike posteve da nema glupih tema ha ja :r
a administracija imad ovoljno posla i bez toga da mjenja izgled foruma savkih 5 dana kako se nama svidza9-)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.