Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Legendarni kanteras - vol.4

500 pregleda · 37 odgovora · otvorena 09.01.2009. u 14:34

http://www.gamers.ba/forum/10/55964/legendarni-kanteras-vol-1/
http://www.gamers.ba/forum/10/56032/legendarni-kanteras-vol-2/
http://www.gamers.ba/forum/10/56131/legendarni-kanteras-vol-3/

Na vratima je velikim crvenim slovima pisalo ''Ribarnica'', iako je bio nacrtan veliki znak smije ispod. Trox nije sreo nijednu osobu jos od starog dijela grada, a ovaj je cini se bio najstariji jos od osnivanja. Pokucao je dva puta, ali odgovora nije bilo. Obisao je nekoliko krugova, istrazivajuci svaki dio prostora, a kroz isprljani i zamagljeni prozor vidio je neku kutiju. Da li je to mašina za igru...?
Od osnivanja Oxygena, desio se samo jedan incident. Prvih godina stigla je tzv. ''old school'' grupa, koji su ujedno bili i beta testeri. Procedura je uspjesno zavrsena, a nijedan pacijent nije se sjecao nicega. Odvedeni su u hangar 13, a tek onda su primjetili da jedan fali. Odmah je aktiviran alarm petog stepena. Alarm prvog stepena pokazivao je nemirne pacijente prilikom ulaska u laboratoriju, drugi stepen je pak bio za one koji su malo teze podnosili proces brisanja memorije i sjedenja u specijalno izradjenim stolicama. Treci stepen pokazivao je uznemirenost nekog od osoblja, a takav incident se desio dva puta.
Naime jednom prilikom sestra je pocela da doziva legendarnog i izgovara cudan jezik, sto je zaprepastilo osoblje koji ju je moralo likvidirati. Previse vremena je provela istrazujuci o legendarnom, sto joj je ocigledno stetilo, tako da je sada primorana nestati, rekao je doktor i hladnokrvno zabio iglu u vrat. Drugi puta jedan od pomocnika koji su najcesce iznosili pacijente nakon procedure, poceo je da vristi i bjezi od svih. Ovoga puta nije u pitanju bio legendarni i istrazivanje o njemu, vec paranoicna sizofrenija, koja se manifestovala tek nekoliko godina nakon sto ga je zena ostavila.
Cetvrti stepen alarma pokazivao je gresku procedure, kada su pacijenti poslije izlaska iz laboratorije i dalje pricali o zabranjenoj igri i legendarnom, medjutim nikada se nije aktivirao. I konacno peti stepen naglasavao je bijeg. Nakon sto su pomocnici istrcali iz hangara 13 ubrzo su nasli nestalog kako mirno seta po ustanovi. To se bas i nije moglo nazvati bijegom, prvenstveno jer nije izasao iz ustanove, ali zbog velikog perfekcionizma koji je vladao u ustanovi zabiljezili su to kao jedini pokusaj bijega, iako se jadni pacijent nicega nije sjecao.
Prica bi tu i postala dosadna, da se Semy jednoga dana, poslije terapije nije normalno setao gradom. No otkud Semy u gradu, slobodan i sam nakon sto se nijedan od nestalih nikada nije vratio, niti oslobodio ?
Jos samo jedan klip i vrata ce biti otvorena, mislio je Trox i naglim trzajem otvorio stara prasnjava vrata. Cudna naprava za koju je cuo samo iz prica nalazila se ispred njega. Bila je to mašina za igru. Nadao se da ce mu to pomoci da pronadje izgubljenu ekipu iz Gameronisu. Kako se pali, za sta uopste sluzi i slicna pitanja postavio bi nekome da je tu, ali Trox je bio sam samcat, i morao je sam pronaci nacin da pokrene masinu. Konacno je pronasao veliki prekidac i pritisnuo ga. Skoro kao salter pomislio je Trox i nasmijao se ponosan sam na sebe. No masina se i dalje nije palila. Pronaci nacin za paljenje izgledalo je kao nemoguca misija za njega. Glupa stvar uzviknuo je Trox i udario nogom u kutiju, a zatim cuo neki zvuk. Masina ipak radi. Na ekranu ispred njega pojavila se slika, zatim jos jedna, pa jos jedna i konacno je sve prestalo. Ali sta sad pomislio je Trox. Na ekranu je pronasao natpis ''Historija igre'', ali kako ce to procitati ? Ponovo je obisao nekoliko krugova i uocio ispod ekrana pravougaonik sa tipkama. Cemu to sluzi, pitao se Trox i poceo da prebira tipke, bas kao na klaviru kod starog rodjaka. Ni sam nije bio svjestan sta je uradio, ali na ekranu se otvorila nova slika. Sta je dovraga ovo ?
Vec je pocela noc kada je Semy zavrsavao sa citanjem. Sada je napokon vjerovao Semyu. Igra je stvarna, ima i masinu za dokaz. Ima i citavu historiju. WIPP su osnovala dva covjeka, Heat i jos jedan cije ime nije napisano. ESGC i WES zaista su odrzani u Državi, a turniri su igrani 5on5. Eksplozija se zaista desila, a finalisti su poginuli. Nakon sto su zabrane skinute, poceli su sa oporavkom, ali onda su poceli nestanci. Nakon sto su Shol, Veleki, carrefive, lazy nestali jedne noci iz Gameronisa, donesena je zabrana igre i turnira. Ipak ostatak administracije prevodjene Fatlyem, Wortexom, Bokenom i ziPom poceo je da pravi tajne turnire. Odrzavani su prvenstveno 1on1, ali zbog laznih prica da porazeni ostaju sa odsjecenim prstima, prekinuli su sa tim. Turniri su od tada igrani 5on5, a porazeni su naravno ostajali sigurni. Roxicus je naravno bio veliki favorit, ali onda se pojavio legendarni, koji ih je gotovo sam pobijedio. Heat, kao vlasnik Roxicusa i predsjedavajuci WIPP-a nije to mogao podnijeti. Tada je zapocet projekt X. Knjiga je tu prekinuta, a na samom dnu velikim slovima dopisano je :

NJ N S O Z V G E N P NJ N Ć G O Z I.

Cini se da je to neki tajni kod...

freestayLA je napisao/la:
Prejako :D jedva cekam 5ti dio :D:P9-)
ti si ovo uspio za dvije minute procitati ?
PiraTinstw je napisao/la:
DA
- Izvini ja sam ovo procitao za 1 min i 30 sek, posto sam neke delove 2x procitao.. Ne znam sta je problem ?? Moram li citati 10 minuta da bi napisao da sam procitao?????

- Inace po meni 3i deo najj
yao problema :o

eo ya za 3 uspio !! :|
ocemo josss ocemo josss (ludnica brate svaka chast )
smk je napisao/la:
- Izvini ja sam ovo procitao za 1 min i 30 sek, posto sam neke delove 2x procitao.. Ne znam sta je problem ?? Moram li citati 10 minuta da bi napisao da sam procitao??

- Inace po meni 3i deo najj
Moj cojek cita brzo a teb pirate nije niko kriv sto neznas citat
super.. cekamo dalje..sretno dalje!!!!!!
Evo nam Schulza kao Dan Brown.
Jos samo pocni praviti anagrame i pisati drevne rijeci koje se poklapaju sa danasnjim, i glavni si:D
jako jako, pokusavam skontat ovo sa slovima sta je
skala je napisao/la:
jako jako, pokusavam skontat ovo sa slovima sta je
davincijev kod
pre, pre, pre prejako :D

..btw. moj prijedlog - da se "nadje" jedna tema u "ZANIMLJIVIJE", "legendarni kanteras" ili tako nesto, sa svim "VOL-ovima"
xD
moćno čuj Troxa i aparata za kafu
dobar dio..prejaki svi djelovi..
Prejako ! #jedva cekam vol5.
Zakuhava se :)

Sve vise i vise se zakuhava :D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.