Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

satelitski internet

533 pregleda · 7 odgovora · otvorena 22.10.2005. u 14:29

Dali neko ima satelitski internet i zanima me kako radi jeli dobar jer ga namjeravam uzeti.

LG kaze da se moze samo igrati igrice online i gledati stranice a da se mail ne moze citati i mirc i tako to jeli u pravu on
i ja sam cuo da se moze igrati igre npr. cs i pregledati stranice posto je to jednosmijerni ali......problem ce se rijesti tako sto ce se...ovaj bezicni internet psojiti sa bihnetom tako ce se moci i ici na mirc i ostale stvari.....barem ja tako mislim....ali jos ima do toga
a to mi je rekao covijek koji se bavi racunarim dugo vremena i zna dosta stvari od toga ....
Bila je jednom tema o ovome ali izgleda da je vise nema. Evo da ti kazem o cemu se radi:
Znaci kupis Sky Star2 dvb katricu, sa kojom gledas digitalnu sat tv, platis kod neke firme koja se kod nas bavi tim internetom odredjeni paket(www.lakisat.com iz Bijeljine radi po citavoj Bih i hr.)
Dvosmjerni sat. internet ima veoma veliki brzine i dosta je skup.
A ako uzmes samo jednostmjerni koji je prihvatjliv za nas, nije neko rjesenje jer nisi 24 sata on line, nego moras da se konektujes na internet modemom ili isdn-om preko tvog dial-up isp i onda placas mjesecnu pretplatu za sat internet, dial up sate, i telefonski racun lokalnu tarifu.
Mislim da je to lose za igranje igrica, a meni se nesvidja jeri moras da koristis modem koji bi bio za upload, a download ti dolazi preko satelita.
omg kakav post ! kolika kolicina neznanja.. pa to je zapanjujuce !!

da ti pojasnim nesto :

kad koristis internet ti u principu downloadujes informacije na svoj kompjuter, bez obzira da li se igras ili surfas ili mircas.
jedina razlika je u tome koliko downloada koji program zahtijeva, tako i konekcija varira. dakle, za CS ti treba mnogo veca kolicina downloada nego za npr. mirc.
dakle ako mozes igrati online igrice onda mozes i otvoriti mail...
a koji je to tacno satelitski internet ? daj nam ime ISP-a ili website
to je loshe samo cs i internet i jos neke igre
satelit je ocajan nemojte ga uzimati jer je samo malo brzi od 56 k modema i samo vise laga ima .jedino dobro je sto se ping makar malo smanjuje
a koji je po vama od svih ti moguci varijanti najbolji najpovoljniji internet ... posto je u mene dial up a trebo bi ga mjenjati ... pa da se malo informisem

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.