Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

msn hlp

300 pregleda · 20 odgovora · otvorena 15.05.2005. u 22:57

imam par problema:

1.
kad instaliram MSN 7.0 i kad ga pokrenem, predjem misem preko njega samo se ugasi :s kao da ga nisam ni pokrenuo ...

2.
igram cs, nakon 20-30 minuta restartuje mi se racunar, smrzne mi se ili samo izadje iz kantera ...

dajem 50 + 20 onom ko mi pomogne za oba pitanja

25 samo za jedno
moze biti da je neki virus uletio.
probaj da uradis system restore mozda pomogne start-programs-accessories.system tools-system restore.
pozeljno bi bilo format c:
ako neuspje system restore javi se ponovo
ma radio sam i to, nije
pa covjek nebi stavio post da hoce foramtirat ....ccc ma ima dosta ljudi mi se zalilo na to fakat....i meni se desavalo jedno vrijeme u po frke restart i dok nisam format nije se smirio....
IMAS LI KAKAV antivirus. ja predlazem kaspersky i nod 32 da skeniras disk i da vidis imali virusa. da obrises temporary internet files i da skeniras komp antispywareom(spy doctor , ad-aware)
to mi se sa restartovanjem desava vec duze vrijeme... cak formatiro sam racunar al opet...

ps
kad idem na skeniranje racunara u po skeniranja se restartuje
DE NEMAS VIRUS NAREZAN SA PROGRAMIMA na nekom cd-u. pa onda kad uradis format i instaliras programe instalira se i on. meni se to desilio jednom. provjeri i to. probaj da iskljucis automaticly restart - desnim na my computer pa properties pa advanced pa na setup and recovery settings pa onda iskljucis automaticly restart. a moze da bude i do pregrijavanja. provjeriposlije igranja tempereturu
najverovatnije je neki worm usao u system jer on to radi ili ti se neki trojanac nakacio!!!mozda i neky spyware ali jako duboko evo sta uradis:

1 skeniraj pc sa kasperskym!!!
2 skeniraj sa spyware doctorom za spyware
3.skini posebne toolove za trazenje wormova imas na google pa trazi inace symantec pravi takve anti worm toolove i free su
4.sva skeniranja obavi u safe modu jer tu najbolje utvrdi sta je!!!
5.ako ovo ostalo neuspe uradi system restore da vidis mozda je neki softverski problem!!!
6.i onda ebiga ako ovo sve neuspe moras reinstalirati windows ili cak format!!

E sad ti treba sigurno raditi ako uradis cak svih 6 navedenih mogucnosti
NoPr0blem* je napisao/la:
DE NEMAS VIRUS NAREZAN SA PROGRAMIMA na nekom cd-u. pa onda kad uradis format i instaliras programe instalira se i on. meni se to desilio jednom. provjeri i to. probaj da iskljucis automaticly restart - desnim na my computer pa properties pa advanced pa na setup and recovery settings pa onda iskljucis automaticly restart. a moze da bude i do pregrijavanja. provjeriposlije igranja tempereturu

zagrejavanje nije sigurno jel na cs je nemoguce da mu se to desi

kad bi mu se tolko grejo pc kao sto ti kazes nebi mogo ni ko covek windows da koristi jer cs je slab i nema sanse da zagreje tako procesor
[i]Pura. je napisao/la:[/i]

[i]NoPr0blem* je napisao/la:[/i]
zagrejavanje nije sigurno jel na cs je nemoguce da mu se to desi

kad bi mu se tolko grejo pc kao sto ti kazes nebi mogo ni ko covek windows da koristi jer cs je slab i nema sanse da zagreje tako procesor

ok. ali desava se i dok radi scan. probaj da uradis scan u safe modu. pa ces vidjeti imas li virusa i uradi ono jso sto sam ti reko
brate poslusaj me virus ti je 1000% uletio format c: i lagano
[i]CPLCiCk0 je napisao/la:[/i]
brate poslusaj me virus ti je 1000% uletio format c: i lagano
tako je,imao sam slican problem jedino ti je rjesenje firmat c:/ druge nema!?!?!?
1. Msn ....meni se to dešavalo isto
i imam problema sa msn 7.0 ....jednostavno u pola chata neće da ide moj text a nisam offline...a ono kad napišem sa onim flomasterom može proći.

Ej ovako: probaj pregledati u my recieved files da nisi šta "primio" od nekog, pregledaj na msconfigu, u startup opcijama, šta ti starta kad windows starta ( run : msconfig + enter)
Probaj sa onim Hijack This programom:
http://www.majorgeeks.com/download3155.html
...
2. za cs - probaj update drivere za grafičku
2. Moguce je da ti je otisla ram memorija. Zato ti se to ponavlja i nakon formatiranja.
jesi li pokusavao reinstalirati msn!!!
ovako... za msnm pojma nemam zato jer kod mene radi perfektno i bez problema... za drugi problem vec mozda i nesto znam... posto dolaze topliji dani, temperature su vise, sto znaci nepovoljniji uslovi za rad procesora i ostalih djelova kompa... pitanje? dali si mozda radio overclock procesora? ako si to radio, najcesca poslijedica toga jeste pregrijavanje procesora sto dovodi do stalnog ledjenja kompa... (meni se to ranije desavalo)... za svaki slucaj provjeri u biosu... ako nije overclock procesora, onda vidi dali cooler na procesoru dobro radi, jer mozda ne hladi dovoljno procesor... mozda imas problem i sa napojnom, koja nemoze da trpi prevelika opterecenja, pogotovo kad igras (kolika ti je snaga napojne ako je 300 W, moze da je do nje)... vidim da neki kazu da kad pucas CS-a nemoze ti nista biti jer je on slab. nije tacno... svaka igrica, novija igrica zauzima dosta veliki dio memorije i znatno opterecuje procesor... pa tako nakon duzeg igranja mozes cuti kako ti komp vise "zuji", sto znaci da cooler brze vrti, jace hladi proc. tako samo da kazem ovim pametnim da nepisu gloope komentare kad neznaju...

P.S. a kao sto kazu moze bit da je virus.

poz.
Skeniraj svoj comp sa onoliko antivirusa i protivspywerova koliko god imas da 100% budes siguran da nije virus a za msn desavala mi se slicna situacija i obriso sam skroz svee i msn i onaj setup znaci onaj donaldovani vrag kuda ga poslije instaliras i to obrisi i evo ti link ponovo instaliraj mislim da onda problema neces nikakvi sto se tice msn imati!!

http://g.msn.com/7MEEN_US/EN/INSTALL_MSN_MESSENGER_DL.EXE
samo click!!! ako to neupali a meni je upalilo onda stvarno neznam!!
moj savjet:
nakon sto uradis ovo sto ti svi govore sceniras comp. od virusa
ako ne radi reinstaliraj ako ti je radio counter prije toga system restore
a sto se tice msn koji ti je OS
posto ti je potreban neki pach za XP
i ja sam morao taj pach da inst.
imas ga vjerovatno naci na msn.com
1. Delete folder MSN u Program files pa Install

2. Drajveri za grafu ako ti je nVidia... skini 56.72 i sve ce raditi ko podmazano!

slazem se sa amokom to za drivere...ja sam jedno vrijeme imo sljedeci prboblem:kad god pokrenem cs odma mi se restartuje a sve mi uredu....tak formatiro...i skinem ti ja najnovije drivere i sve udure...koja ti je graficka...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.