Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana U kanti

Rezolucija & nisan

246 pregleda · 32 odgovora · otvorena 20.12.2008. u 15:09

Koja je najbolja rezolucija i nisan?
admini molim vas nebrisite temu .

Pocetnik sam u csu pa da mi preporucite neku rezoliuciju i nisan
zavisi od veličine tvog monitora i od tvog ličnog ukusa,

koja je tebi bolja i koja tebi paše

Ja sam godinama igrao na x640 ,dok sam bio manji
Sad ,kad se ostarilo XD, igram na x840 jer mi je koliko-toliko bolja grafika i već mi je prešlo u naviku...

Ako igraš cs za rafal,uzmi mali nišan tj. ako samo držiš klik,njega ti je najlakše kontrolirati za to...

Najnormalniji ti je medium nišan,transl. po mogućnosti,to koristi večina fensi igrača....

Nekom je monitor takav,da je lakše pogodit sa large nišanom nego sa medium,nekom obrnuto

Najbolje da odigraš deatmatch mapu sa svakim pa vidi koji ti najbolje leži

etc4Lav je napisao/la:
zavisi od veličine tvog monitora i od tvog ličnog ukusa,

koja je tebi bolja i koja tebi paše :d

Ja sam godinama igrao na x640 ,dok sam bio manji :p
Sad ,kad se ostarilo XD, igram na x840 jer mi je koliko-toliko bolja grafika i već mi je prešlo u naviku...

Ako igraš cs za rafal,uzmi mali nišan ;D tj. ako samo držiš klik,njega ti je najlakše kontrolirati za to...

Najnormalniji ti je medium nišan,transl. po mogućnosti,to koristi večina fensi igrača....

Nekom je monitor takav,da je lakše pogodit sa large nišanom nego sa medium,nekom obrnuto :d

Najbolje da odigraš deatmatch mapu sa svakim :p pa vidi koji ti najbolje leži ;D

17 inca mi monitor LCD.
Ja koristim:

Rezolucija; 800x600
Crosshair; red, small, translucent, cl_dynamiccrosshair 0

rentakar je napisao/la:
17 inca mi monitor LCD.
meni isto

Najljepše ti je da uzmeš 800x600 rezoluciju

ta najljepše stoji na lcd monitorima najkomotnija ^^

Nišan medium
Sad transl. ili ne,zavisi od tebe, dal' voliš da ti upada u oči nišan ili ne

Ja lično koristim zeleni,not translucted,medium,800x600 rez
Medium / Large
800 x 600
cl_Dynamicrosshair 1
nema tu koji je najbolji nishan! ako oces da igras moras vidjeti koji tebi najbolje lesi ka rukom! to moras sam testirati i vidjeti i na kraju odluciti, ja sam godinama mjenjao sa smalla pa sve do large sa dynamic croshair 0 i 1 sve sam isprobao, i na kraju se odlucio na medium i dynamiccroshair 0.
:P

btw: za rezolucio to opet zavisi od tebe i od monitora npr. za 17" i 19" najbolje uzmi 640x480 rezoluciu a za vece uzimaj 800x600
small nisan
800x600 owna.
mmada igraju i na 640x480 jbg veci meci odmah
ali od srca preporucujemm 800x600.
A nisan small jednostavno mi je drazi, to zavissi od igraca do igraca. Vidi sta tebi odgovara vise.
Vecina vas igra na 800x600 zato sto su svi poznatiji 'gameri' koristili/koriste, bas tu rezoluciju.
Ja licno igram na 1024x864, cl_crosshair_color "250 250 250 ; cl_crosshair_size "medium ; cl_dynamiccrosshair 0.
skichaa je napisao/la:
Vecina vas igra na 800x600 zato sto su svi poznatiji 'gameri' koristili/koriste, bas tu rezoluciju.
Ja licno igram na 1024x864, cl_crosshair_color "250 250 250 ; cl_crosshair_size "medium ; cl_dynamiccrosshair 0.
A mi skriveni talenti igramo na vecim rezama. Ja na 1152^^ Skicha probaj sa malo vecom rezom, mozda budes dobar kao ja njubino :P
Dobio si odg iako ti nije potreban jer to ovisi od osobe do osobe.

lock

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.