Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Kompjuter nece da se ugasi

246 pregleda · 16 odgovora · otvorena 18.12.2008. u 13:21

Kada ugasim kompjuter [start , Turn off computer itd...] , pise Windos Shuting down i tako stoji ...Moram ga gasiti drzeci dugme.
pa jeli se ugasi na kraju mozda sejva nesh? pusti i vidi koliko mu treba da ga fino ugasi?
ima ti na startu gdje je sat zuta ikona tu klikni i instal upadate i gasice se normalno
to se meni desilo davno... imao sam neki instaliran program al u vezi telefona.. i kad je on pokrenut.. bude pored sata.. i kad ga prvo ne iskljucim onda nece pc da se ugasi pa sam morao na dugme....
kad ga iskljucim radio je normala gasenje i to... pa pogledaj malo preko task menagera kojih imas pokrenutih aplikacija :)
formatiraj komp:D

Post dobio šamar od cannabis4posho

Da nekim slucajem reinstall i format nije isto ? Nije bas isto ali dobijes na kraju isto.
Probaj repair Windows.
Cupaj ga iz uticnice kad ga gasis ako hoces, nista mu nece biti. Pusti price.
Cekaj ... format C i reinstall windows nije isto ? :o
To ti neki procesi blokiraju gasenje racunara
start run msconfig i pogasi bespotrebne startup programe

skini TUNE UP
i meni se desavalo. Kazu ne steti na dugme tako da mozes i tako, ali i probaj ocistiti antivirusom racunar. Ako ni to ne uspije,a bas te nervira onda lagano format 
gl
probaj ga ugasit preko windows task menagera...meni je uspevalo........ako nista re instaliraj windows!!!!!!!
isto ti je ili iso na Start>Turn off
ili drzao dugme 10-tak sec

ja svoj tako gasim a mozda nece da se ugasi jer vjerovatno ima nesto radi sejva kak oces i meni se to desavalo i ja sam samo na dugme gasio :D ev i sad ga gasim na dugme nista mu ne smeta

Post dobio šamar od cannabis4posho

3xit je napisao/la:
i meni se desavalo. Kazu ne steti na dugme tako da mozes i tako, ali i probaj ocistiti antivirusom racunar. Ako ni to ne uspije,a bas te nervira onda lagano format :)
gl
Pet puta sam skeniro !
Ma nemas tu frke ..

I ja sam to imao nije ti to kompjutera ..

Mozda zvuci glupo , ali ja sam isto formatiro i covjek je rekao PREVISE RADI ... znaci tto ce ti proci za tjedan
ja odem ono start > turn off ( al posto je meni na nasem jeziku   ) pise instaliraj update i iskljuci. i otprilike 10-15 min. kasnije mi se ugasi posto je instaliro update. tako je kod mene, sacekaj i ti malo duze i vidi hocel ti se sam iskljucit.  
Ja koristim program ovaj. Ne treba ni instalacija ni nista. Stavis ikonu na desktop i samo kliknes, pita te zelite li ugasiti vas racunar odmah, kliknes da i odma se ugasi. Koristim ga vec duze vrijeme i odlican je.

Evo upload cu ga:

http://rapidshare.com/files/174678406/Brzi_Shutdown.exe.html
idi prvo na log off i ostavi na onoj slici i imas tamo onu ikonu turn off computer tu klikni i tuda probaj ugasit
evo : http://i39.tinypic.com/2w74nra.jpg,meni je prije tako moglo e sad vidi hoce tebi ako nece jbga format i cao :D.
I jos je moguce da ti je pretrpan HDD ima slucajeva zbog tog nece da se ugasi

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.