Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Programi i igre

232 pregleda · 9 odgovora · otvorena 16.12.2008. u 22:59

Text by me :

Neznam kako da pocnem pa cu odma poceti.
Sve zavisi od perfomansa vaseg racunara.U ovoj temi ukljucit cu sledece konfg. (na bos. jeziku)
512 mb rama , grafa od 128,256 , 1.5 ghz , 80 gb hard disk
1024 mb rama , grafa 256,512,2.0 ghz , 120 gb hard disk
i 4 gb rama , grafa 512 , 1024 , 30 ghz , 260 gb hard disk
Kako rasporedit slobodan prostor , i sta preporucujem za ove konfiguracije. Ovo je moje misljenje i narevno mozete postati svoje.
Pocnimo sa konfiguracijom od 512 mb rama .
Posto imate 80 gb hard diska , pokusajte to odvojit na 2 particije.
Na c napravite oko 20 gb (tu samo instalirati WINDOWS , MSN MESSENGER , ANTI VIRUS!) a ostalo 60 na neku drugu particiju , d,e...
Na ovu particiju istalirajte igre i programe . Preporucene igre za ovu konfiguraciju.Counter Strike 1.6 , Warcraft 3 : Frozen Throne , (sad zavisi od graficke) World Of Warcraft , Grand Treft Auto : San Andreas (od poznatih) . Od manje poznatih : Postal 2 (prejaka igra) , Worms 3D. Po meni , i onako necete moci instalirati sve igre , ovo su samo prejdlozi. Programi : Vegas pro 8.0 (ako ste movie cretor) , Virtual DJ 3.0 (ako ste sound kreator) , GIf Animator (ako ste kreator animacija) , Dreamweawer (ako ste web master) i C++ ako ste programer. Toliko o ovoj konfiguraciji.
1 gb rama , Podjelite particije na 50:50. Na C instalirajte programe (trudite se da imate preko 10 gb slobodne) a na drugu particiju igrice.Preporucene igre : CS 1.6 , CS:S , World Of Warcraft , GTA : San Andreas , War3 : Frozhen Throne (ako vam je grafa dobra) COD:4 , Crysis (nez jel tacno napisano) PES : 8 (mozda 9) , NBA 09, a od manje poznatih : Bejing 2008 , Virtual Tennis 3. Programi : PC Mark 2007, Vegas , Dreamweawer , Java , C++ , Gif Animator , Sound DJ ... Toliko za ovu configuraciju
4 gb rama. Podjelite particije kako ocete ,nije bitno i onako imate previse. Ne pretrpajite C jer se moze nakupit virusa .
Preporucljive igre : COD 4,5 . CS:S , CS 1.6 , Crysis , GTA 4 , Pes 09 , NBA 09 , GTA : SA , Left 4 Dead , Final Fantasy (nisam upoznat sa igrom , stoga vama je prepustam) , War3 , Football menager 2009 , Fifa 2009 , NBA 2K9 (prejaka grafika) , WoW : WOTLK ... Itd...
Programi : PC Mark 2009 , Dreamweawer , Front Page , Vegas 8.0 pro , Gif Animator , C , C++ , java ... ugl. svi ce vam programi moci .
Zajednicki programi za sve 3 konfiguracije : Windows Live Messenger Beta 9.0 Home Edition , NOD32 ili Kyspersky 2009 .
Eto toliko od mene.
Nadam se da sam vas uputio na pravi put ako ste imali nedoumica. Sve kritike su dobro dosle. Stavljajte svoja misljenja. Hvala
sta za 256 hehe zezam se gb ajde to raspodjeli onako kad sam pogledao post od oka mislio sam da je nes bezze ..ali akd sam procitao bas zanimljivo tnx na trudu
nesto slicno sam uradio;)
u zadnje vrijeme stavljas korisne teme svaka cast!!!
Vise ovakvih tema treba gamersu :D
p.s Hoce li neko u CoD5 klan?
tako sam i ja

preporucujem da svako to uradi i da stavi da mu downloaderi skidaju odma na d:/

jer kada skidate nes on automatski skida na c:/ pa o5 ima mogucnosti da zarazi se komp

BTW: on se uvijek moze zaraziti osim ako nemate anti virus sa lincecom

i naravno ISKLJUCITE AUTO UPDEJTE TO KADA SKINE BOLJE FORMAT NEGO DA IH BRISETE

tolko od mene
E ako su dobrodosle evo jedna kritika od mene.

Trebao si se malo informisati o particioniranju prije nego napises temu ovog tipa.
Naravno da se moze bilo kako particionirati, ali ako se pogresno particionira gubi se na performansama i efikasnosti.
Ukratko, neovisno o tome koliko ima prostora na disku (samo da je vise od 40GB) pozeljno je imati nesto ovako:

C: - Operativni sistem, driveri i programi koji se najcesce koriste a da nisu teski 1GB i vise. Vazno jeda ova particija nije pretrpana.

D: - Igre i programi koji su teski vise od 1GB (Encarta i sl.)

E: - Filmovi, muzika, slike.
dobro e to maca

Post dobio šamar od vLexinho

OVA STRANICA JE NAJGORA !!!!!!

Post dobio šamar od vLexinho

nc je napisao/la:
E ako su dobrodosle evo jedna kritika od mene.

Trebao si se malo informisati o particioniranju prije nego napises temu ovog tipa.
Naravno da se moze bilo kako particionirati, ali ako se pogresno particionira gubi se na performansama i efikasnosti.
Ukratko, neovisno o tome koliko ima prostora na disku (samo da je vise od 40GB) pozeljno je imati nesto ovako:

C: - Operativni sistem, driveri i programi koji se najcesce koriste a da nisu teski 1GB i vise. Vazno jeda ova particija nije pretrpana.

D: - Igre i programi koji su teski vise od 1GB (Encarta i sl.)

E: - Filmovi, muzika, slike.
kod mene je c operativni sistem driveri i programi
d muzika slike i neki klipovi
e igre
j filmovi i setupi programa koje nemam na cd-u
sow je napisao/la:
kod mene je c operativni sistem driveri i programi
d muzika slike i neki klipovi
e igre
j filmovi i setupi programa koje nemam na cd-u
Pa vidis, citac na disku prvo pocne traziti u C: particiji, pa D:, E: i tako redom. Iz tog razloga podaci treba da budu rasporedjeni na disku po vaznosti.

Posto su driveri, operativni sistem i neki programi uvijek aktivni, treba da budu na prvoj particiji, jer tu disk ima najbrzi pristup. Veci programi i igre se pokrecu jednom dnevno tako da ih treba odvojiti od ovih sa prve particije. Filmovi, muzika, slike, i sl. se jos rjedje koriste tako da im je najbolje mjesto na kraju diska odn. na zadnjoj particiji.

Ako hoces mozes provjeriti ovo sto govorim, uzmi igru koju imas na E i instaliraj je i na C. Onda pokreni prvo onu sa E pa onda onu sa C. Vidjeces da se ona sa C particije brze pokrece.
Takodje kad budes formatirao disk, napravi 5-6 particija i instaliraj operativni sistem na zadnju. Sistem ce ti biti puno sporiji.

Post dobio aplauz od vLexinho

Hvala svima na kritikama i pohvalama.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.