Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

NOVA MAPA

437 pregleda · 18 odgovora · otvorena 10.10.2005. u 23:57

E ja sam vam odlucio napravit mapu za Warcraft samo nemam ideje dal da bude tower-defense,rpg,arena,siege,koridori itd...

Molim vas pomozite pa cu vam je poslat da je odigrate kad zavrsim

Sigurno ce biti jedna od najboljih mapa koje ste igrali posto znam skoro sve o WorldEditoru

P.s.
poceo sam praviti jednu RPG mapu pa cu vam i nju poslat ako je zavrsim
praviti mapu za warcraft (posebno neku dobru, balansiranu) zahtjeva rad vise ljudi, ne samo jednog...
uglavnom, skoro svi znamo baratati sa mapeditorom (mozda ne znaju svi koristiti triggere i slicno, ali ipak...)
najpotrebnija ti je originalna prica, originalni likovi i originalni napadi...

Nadji sebi nekoga za pricu, nekoga za modeliranje i nekoga za teren...
tek onda... mozda uspijes...
Hvala na savjetu ali...VJERUJ MI mogu ja to...Znam sve oko triggera i tih cudesa samo mi treba neko ko ce mi reci sta ce se igrati...

Imam neke demo verzije koje sam pravio i mogu ti reci da su pravo dobre i mogu se poredit sa ovim poznatim mapama koje svi igraju(nije da se hvalim ali mislim da su i bolje)

evo za ovu svoju RPG mapu sam razvio svoj vlastiti SAVE-LOAD system tako da ce ljudi moci snimiti svog heroja i kasnije ponovo nastaviti igrat s njim.

Ovaj moj nacin se razlikuje od drugih po tome sto ti nece kompijuter dati sifru heroja vec ce je igrac ukucati i moci ce LOADovati heroja samo ako je pod istim Accountom
hahah slusaj andreja govori covjek iz iskusta ... znas sta za njega znaci izbalansirana - napravis da ti budes neki heroj i napravis sebi neke nemoguce napade, ubijas sve iz prve nemoze ti bozija bagra nista, a ostali heroji nek budu tu negdje
ma znas stas jednostavno uzmi neku poznatu mapu i samo ubacuj neki zajebancija... uzmes npr footmena... prevedes je na bosanski, das herojim i itemima imena looda, ubacis malo zvukova i jos neki zajebancija i eto ga i posaljes meni mapu i ja cu je igrat
Hvala vam svima
Andrey je upravu sto se tice pravljena mape ali ja hocu da je sam napravim posto sam vise nekakva vrsta pustinjaka

Sve volim sam da radim pa makar bilo nemoguce

A ja cu probat zavrsit onu RPG mapu pa sta bude nek bude
Fear je napisao/la:
hahah slusaj andreja govori covjek iz iskusta ... znas sta za njega znaci izbalansirana - napravis da ti budes neki heroj i napravis sebi neke nemoguce napade, ubijas sve iz prve nemoze ti bozija bagra nista, a ostali heroji nek budu tu negdje

momak govori o vremenu kada debili nisu kontali da igraju protiv mene u custom mapama =)))
jao to su bila vremena, cak sam sebi dodao i SOUL STEAL (ona fina stvarcica sa kampanje) i njima je trebalo pola godine da shvate =)
....

sto se tice mape, zar zaista zelis raditi necemu sto je prozvakano i ispljunuto vec milion puta...
smisli neku originalnu ideju, napravi neku arenu sa zanimljivim likovima...
mozda da skontas nesto kao likovi da budu neki nama poznati (moze i sa ovog foruma) ili sta ja znam, sad da bubam neke estradne licnosti, sta ja znam, uglavnom ORIGINALNOST prije svega i nemoj kopirati footies, dotu, tower defense...
nije zabavno... jednostavno vidjeli smo sve....

IZNENADI NAS =)
Znaci nesto zabavno.originalno,komicno...
He he he...
Pokusacu,smo mi jos treba zivaca da to doguram do kraja
Drzite fige ali nemojte se ljutit ako je ne zavrsim...ipak to je jedna od slabosti samostalnog rada-nema se zivaca
flame[seeker je napisao/la:
Znaci nesto zabavno.originalno,komicno...
He he he...
Pokusacu,smo mi jos treba zivaca da to doguram do kraja
Drzite fige ali nemojte se ljutit ako je ne zavrsim...ipak to je jedna od slabosti samostalnog rada-nema se zivaca

hm... ja nemam ove nove verzije, niti crackova i slicnih gluposti...
nadji mi linkove, postaj ih na ovoj stranici u posalji mi mapu i ja cu ti pomoci...
flame[seeker je napisao/la:
evo za ovu svoju RPG mapu sam razvio svoj vlastiti SAVE-LOAD system tako da ce ljudi moci snimiti svog heroja i kasnije ponovo nastaviti igrat s njim.

Ovaj moj nacin se razlikuje od drugih po tome sto ti nece kompijuter dati sifru heroja vec ce je igrac ukucati i moci ce LOADovati heroja samo ako je pod istim Accountom

e ba kako si to napravio Ja pokusavao ali ne ide

Mislim nesto sam ja preko variabli pokusavao ali malo sam gjup da bi skontao odjednom
JustBlazeIt je napisao/la:
e ba kako si to napravio Ja pokusavao ali ne ide

Mislim nesto sam ja preko variabli pokusavao ali malo sam gjup da bi skontao odjednom

Ma najjednostavnije ti je da otvoris Campaign Editor i vidis trigere za Demo Campaign.Tu je jednostavno uradjen save-load.
Ako hoces nesto komplikovanije idi na www.wc3sear.ch i zatim pogledaj pod spells(zatim koristi search:save) i mocices snimiti svakakvih komplikovanih primjera save-load systema.
jeli mi moze netko pomoci ?
nabavio sam mape za frozen throne i kopirao sam ih i sve to kako treba , ali mi nece da kreira , kad kreiram mapu samo me izbaci .. pa ako moze mala pomoc ... pls !!!
Sweden je napisao/la:
jeli mi moze netko pomoci ?
nabavio sam mape za frozen throne i kopirao sam ih i sve to kako treba , ali mi nece da kreira , kad kreiram mapu samo me izbaci .. pa ako moze mala pomoc ... pls !!!

Instaliraj zanji patch i moci ce.

@Topic
Napravi neku dobru arenu, nemoj ubacivati previse onih gluposti kao sto su one kutije, vatre i oni likovi nabodeni na kolac.
Napravi svoje modele heroja. nemoras potpuno nove, mozes i samo malo izmjenjano.
Ubaci neka mocna imena, mocne slike za magije, a ivec kada smo kod mocnog, ubaci i mocne efekte magijama.
I igrace se.

A najvaznije je da napravis izbalansirane liove. Nemoj sada ubaciti ranged agi heroja, sa trueshoot aurom, evasion, criticalom i reinkanaciom, vec napravi takve heroje da mogu jedni drugima nesto. Napravi da mogu imati vise od 10 lvl-a.
Ako ces ubacivati tome-ove, onda pripazi kod int. heroja. njihove magije moraju imati efekta i kod nekog str. primarnog heroja, a ne da nakon nekog vremena postaju beskorisne. Stace ti frost nova koja izbija 250 hp-a, ako lik ima 6k hp-a.
To su stvari koje me najvise nerviraju u vecini mapa.
int. heroji u pocetku pobjedjuju, ali kadnije nevaljaju qrcu.

Balsan je majka uspjeha.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.