Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

4gamers League - READ

871 pregled · 29 odgovora · otvorena 16.12.2008. u 03:25

Najjaca i najveca liga ikad organizovana na Balkanu uskoro ce da pocne. Ukratko cu objasniti o cemu se radi jer sam vidio da mnogi u BIH nisu culi za to.

Dakle, cilj je da se napravi liga u kojoj ce ucestvovati ekipe iz 10 drzava sa Balkana (BIH, Hrvatska, Slovenija, Srbija, Madjarska, Makedonija, Crna Gora, Rumunija, Grcka i Bugarska).

Nagrade jos nisu zvanicno potvrdjene ali sigurno nekoliko hiljada eura (nece innerfire, TeG, vatos locos itd igrati za dzaba sigurno xD) + mnogo hardware nagrada.

U svakoj drzavi ce biti odrzane kvalifikacije (svaka drzava ima odredjen broj mjesta u kvalifikacijama, BIH ima 8) i pobjednik kvalifikacija u svakoj drzavi ce igrati Premier league, koja ce naravno imati 10 najjacih ekipa iz ovih 10 drzava.
Drugoplasirana i trece plasirana ekipa u drzavnim kvalifikacijama nece bas ostati bez icega, jer ce biti formirana i Second division ili druga liga, u kojoj ce onda, opet logicno, biti 20 ekipa. Igrace se nesto kao ESL pro series, svako sa svakim, gdje ce na kraju sezone 2 poslednjeplasirane ekipe u Premier i 2 najbolje u Second division zamijeniti mjesta, odnosno ispasti i uci u visi rang, a 7+8 iz Premier i 3+4 iz Second ce formirati grupu iz koje ce 2 najbolje uci ili ostati u Premier ligi.
Mislim da nisam previse iskomplikovao :D

Da ne duzim, prijaviti se mozete na sledecem linku. Sve sto treba da uradite je da ispunite ovaj registration form, i naravno treba da zapamtite da ce ekipa ucestvovati u onim kvalifikacijama drzave iz koje je team manager. Team manager je glavni. Stranci mogu ucestvovati ali kapiten ili team manager moraju biti iz jedne od ovih 10 drzava.

http://www.guerillamethod.com/4g/register.html

Registracije su otvorene do 20. decembra, a vjerovatno cemo malo produziti da se svi stignu prijaviti.

Ovdje mozete vidjeti dosad prijavljene timove:
http://www.guerillamethod.com/4g/teams.html

Naravno ligu organizuje GuerillaMethod eSports, a cilj organizovanja ovakve lige je podizanje CS scena na Balkanu na visi nivo.

Posto sam ja jedan od organizatora, moram da napomenem jos da ce kvalifikacije u Bosni i Hercegovini biti odrzane za vikend, 10. i 11. Januara 2009. godine, uz mogucnost organizovanja LAN finala za 4 ekipe za vikend 17-18 januar, ako bude zainteresovanih igraonica koje mogu da ispune neke nase zahtjeve, kao npr hltv prenose itd. Ako ne, onda se cijele kvalifikacije igraju online 10-11 januara.

Nadam se da nisam nista zaboravio. Ako ima nesto nejasno, slobodno pitajte, a ja cu se truditi da objasnim.
Kako ce se u srbiji igrati ??? ONline ili lan ?? ili u igraonici ?? eto samo to da znam TNX :D
prijavljeni , iq team. (impressive quality)
m0k1 je napisao/la:
Kako ce se u srbiji igrati ??? ONline ili lan ?? ili u igraonici ?? eto samo to da znam TNX :d
Vidis li da Covjek pise u BIH , odes na njihov site i pitas ih..
Ovo bi moglo biti dobra liga ... samo se nadam da nece biti nekih problema ... u svakom slucaju gl and hf
E ovde cemo da napravimo ekipu koja ce da pocepa ovo sve :D
ne kontam ako se vise ekipa prijavi za kvalifikacije?
samo da kazem gl s ligom i ako skupimo nesto prijavicemo se.
#vulnerus | team

Vidmo se preko nishana i iskreno se nadam da ce biti sto vise klanovi iz BIH ...
VN back !
GL sa ligom, potrudicu se da nadem i skupim nesto ;)

Nadam se da ce biti extra ..:P
myi (my infection) prijavljen
[netmania] prijavljena...
Limited edition prijavljen

jel GM.bh - eu4ia ??

btw, ja se nadam da je ovo steam ^^
Genius je napisao/la:
Limited edition prijavljen :)

jel GM.bh - eu4ia ??

btw, ja se nadam da je ovo steam ^^
Da.

I fakat da je steam. =)
Da odgovorim na neka pitanja:

1. U Srbiji ce se igrati online pa LAN. Njihov qual ce imati 32 slota, a datumi ce biti naknadno objavljeni, jer ce i period za prijave biti pomjeren.

2. Ako se prijavi vise ekipa?
PA ZATO SAM JA TU VALJDA. Ja cu izabrati najkvalitetnije ekipe, pa cemo se pucati. Ako ovako nastavi (juce je bilo 2 a danas ima vec preko 10 prijava) mozda dobijemo i vise mjesta za qual.

3. Za Hrvatsku 8 mjesta zasad, a ako bude vise ekipa onda 16, kao i za BIH.

4. Steam naravno! Svi igraci moraju da imaju steam, tako da se bezze ne prijavljujete ako nemate.
miMo - PRIJAVLJEN ( made in Mostar )
Nicky je napisao/la:
Da odgovorim na neka pitanja:

1. U Srbiji ce se igrati online pa LAN. Njihov qual ce imati 32 slota, a datumi ce biti naknadno objavljeni, jer ce i period za prijave biti pomjeren.

2. Ako se prijavi vise ekipa?
PA ZATO SAM JA TU VALJDA. Ja cu izabrati najkvalitetnije ekipe, pa cemo se pucati. Ako ovako nastavi (juce je bilo 2 a danas ima vec preko 10 prijava) mozda dobijemo i vise mjesta za qual.

3. Za Hrvatsku 8 mjesta zasad, a ako bude vise ekipa onda 16, kao i za BIH.

4. Steam naravno! Svi igraci moraju da imaju steam, tako da se bezze ne prijavljujete ako nemate.
wahahhaahah
sry sta se smijem
hr nema 8ekipa
4-5max:S

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.