Evo ga novi tutorijal,o Adobe Audition-u 3.Procitajte i naucite
1.Prije svega,posjetite www.adobe.com da skinede Adobe Audition
Ja necu davati crack jer je to warez.
Instalirajte na C
Ako hocete sami praviti beatove(instrumentale),preporucujem
FL Studio 8,Reason 3,Magic Music Maker 2.9
Procitajte
2.Nadjite neki dobar beat(instrumental).Na ovom programu mozete snimate sve vrste muzike...
Rap,Techno,metal,punk..Samo vamo treba dobar beat.Beatove mozete naci po google ima ih 10000.
A mozete skinuti LimeWire i kucate u search Instrumental,i onda cete naci mnoge instrumentale poznatih
pjesama
3.Krecemo sa lekcijom.Prvo kad ste skinuli beat,prebacite ga u prvu "tabelu".Desnim klikom ga povucite
na pocetak.Pritisnite "space" da beat krece tj. Play.Za snimanje imate crveni krug odmah kraj play,u donjem lijevom uglu.
4.Mozete poceti snimati.U drugog tabeli imate slovo M,S,R.To R znaci Record i ono je crveno.Kliknite na njega da
zabiljezite na kojoj cete tabeli snimati.Onda dole u lijevom uglu kliknite Record i vrijeme da snimate.Mozete snimati u
dijelovima,tj. pritisnete Space da napravite pauzu,cujete da li je "dobro" snimljeno.I onda samo nastavite.Ostale tabele
su za vokale,beckove,dobacivanja i ostalo.To je takodje lagano za uraditi.Jednostavno pustite snimanje malo prije mjesta
gdje cete bacati vokale.Tako isto za dobacivanja i beckove.Ali Sve to u posebnu tabelu.Znaci:
1. Tabela = Beat(Instrumental)
2. Tabela = Tekst (Pjevanje)
3. Tabela = Vokali
4. Tabela = Beckovi
5. Tabela = Dobacivanja
Eto
Napomena:Kad krenete snimati,dok je jos uvod i zakaslje vam se,slobodno se na kasljite,jer je lagano to isjeci.Samo kliknite na
tabelu,i gore u lijevom vrhu imate Edit,a trenutno je na MultiTrack.
5.Na red dolaze efekti.Imate razne efekte:
Reverb (brisanje uzdisaja,izdisaja,krcenja,"stucanja" i tako to)
Echo (Zanimljivo za uvod)
Pitch (Dubok i visok glas)
ostalo eksperimentirajte pa cete naci najbolje.
6.Cuvanje i Exportovanje
Kada ste sve snimili,dosao je red da to snimite(mislim fajl
)
Idite gore File> pa Save Session As pa ime.Sada se dokument zove ime.ses
Eksportujete tako sto idete File>Export>Audio Mix Down>ime .mp3 i on ga pocne exportovati.
Ako imate Sintisajzer mozete svirati i na njega pa snimiti to.Idete Insert>MIDI.Mozete ukljuciti i Metronome.
Options>Metronome.
Za sve ostalo imate pomoc njihovu a to je
file:///C:/Program%20Files/Common%20Files/Adobe/Help/en_US/Audition/3.0/help.html?content=AUDITION_3.0_HOMEPAGE.html
Nadam se da sam vam pomogao
Krenite LaVovim stopama i mozda se bas vi nadjete na novom albumu Karina Malina VOL.1
Jel moze tema u naj?
1.Prije svega,posjetite www.adobe.com da skinede Adobe Audition
Ja necu davati crack jer je to warez.

Instalirajte na C
Ako hocete sami praviti beatove(instrumentale),preporucujem
FL Studio 8,Reason 3,Magic Music Maker 2.9
Procitajte

2.Nadjite neki dobar beat(instrumental).Na ovom programu mozete snimate sve vrste muzike...
Rap,Techno,metal,punk..Samo vamo treba dobar beat.Beatove mozete naci po google ima ih 10000.
A mozete skinuti LimeWire i kucate u search Instrumental,i onda cete naci mnoge instrumentale poznatih
pjesama
3.Krecemo sa lekcijom.Prvo kad ste skinuli beat,prebacite ga u prvu "tabelu".Desnim klikom ga povucite
na pocetak.Pritisnite "space" da beat krece tj. Play.Za snimanje imate crveni krug odmah kraj play,u donjem lijevom uglu.
4.Mozete poceti snimati.U drugog tabeli imate slovo M,S,R.To R znaci Record i ono je crveno.Kliknite na njega da
zabiljezite na kojoj cete tabeli snimati.Onda dole u lijevom uglu kliknite Record i vrijeme da snimate.Mozete snimati u
dijelovima,tj. pritisnete Space da napravite pauzu,cujete da li je "dobro" snimljeno.I onda samo nastavite.Ostale tabele
su za vokale,beckove,dobacivanja i ostalo.To je takodje lagano za uraditi.Jednostavno pustite snimanje malo prije mjesta
gdje cete bacati vokale.Tako isto za dobacivanja i beckove.Ali Sve to u posebnu tabelu.Znaci:
1. Tabela = Beat(Instrumental)
2. Tabela = Tekst (Pjevanje)
3. Tabela = Vokali
4. Tabela = Beckovi
5. Tabela = Dobacivanja
Eto
Napomena:Kad krenete snimati,dok je jos uvod i zakaslje vam se,slobodno se na kasljite,jer je lagano to isjeci.Samo kliknite na
tabelu,i gore u lijevom vrhu imate Edit,a trenutno je na MultiTrack.
5.Na red dolaze efekti.Imate razne efekte:
Reverb (brisanje uzdisaja,izdisaja,krcenja,"stucanja" i tako to)
Echo (Zanimljivo za uvod)
Pitch (Dubok i visok glas)
ostalo eksperimentirajte pa cete naci najbolje.
6.Cuvanje i Exportovanje
Kada ste sve snimili,dosao je red da to snimite(mislim fajl
)Idite gore File> pa Save Session As pa ime.Sada se dokument zove ime.ses
Eksportujete tako sto idete File>Export>Audio Mix Down>ime .mp3 i on ga pocne exportovati.
Ako imate Sintisajzer mozete svirati i na njega pa snimiti to.Idete Insert>MIDI.Mozete ukljuciti i Metronome.
Options>Metronome.
Za sve ostalo imate pomoc njihovu a to je
file:///C:/Program%20Files/Common%20Files/Adobe/Help/en_US/Audition/3.0/help.html?content=AUDITION_3.0_HOMEPAGE.html
Nadam se da sam vam pomogao

Krenite LaVovim stopama i mozda se bas vi nadjete na novom albumu Karina Malina VOL.1
Jel moze tema u naj?