ovako... posto je ovo jedan od najposjecenijih foruma, a bogami ima i pametnih ljudi ovdje, a bas takvi mi i trebaju
, imam jedan problem...
mucim se vec sat i nesto da uradim random image php skriptu... treba mi biti povezana sa mysql bazom i uzimati znaci slike iz baze i onda naizmjenicno nakon svakog refresh-a da prikaze novu sliku...
uspio sam ja to uraditi da mi naizmjenicno pokazuje slike, ali nikako ne mogu da slici pridruzim zeljeni URL...
eh imal sad ko pametan da bi mi pomogao u ovome?
evo koda ako treba:
?php
$uzmi = mysql_query("SELECT * FROM phpbb_banneri_v ORDER BY id DESC") or die (mysql_error());
while ($a = mysql_fetch_array($uzmi)){
$ime = $a['ime'];
$url = $a['url'];
$opis = $a['opis'];
$id = $a['id'];
$imgpath = "banneri/veliki";
$handle = opendir( "$imgpath/" );
$imgArray = array();
while($file = readdir($handle))
{
if( $file != "." && $file != ".." )
{
array_push( $imgArray, $file );
}
}
closedir( $handle );
mt_srand( (double)microtime( ) * 1000000 );
$randval = mt_rand( 0, sizeof( $imgArray ) - 1 );
print( "a href='$url'IMG SRC="$imgpath/" . $imgArray[ $randval ] . "" alt='$opis'/a" );
}
?
, imam jedan problem...mucim se vec sat i nesto da uradim random image php skriptu... treba mi biti povezana sa mysql bazom i uzimati znaci slike iz baze i onda naizmjenicno nakon svakog refresh-a da prikaze novu sliku...
uspio sam ja to uraditi da mi naizmjenicno pokazuje slike, ali nikako ne mogu da slici pridruzim zeljeni URL...
eh imal sad ko pametan da bi mi pomogao u ovome?
evo koda ako treba:
?php
$uzmi = mysql_query("SELECT * FROM phpbb_banneri_v ORDER BY id DESC") or die (mysql_error());
while ($a = mysql_fetch_array($uzmi)){
$ime = $a['ime'];
$url = $a['url'];
$opis = $a['opis'];
$id = $a['id'];
$imgpath = "banneri/veliki";
$handle = opendir( "$imgpath/" );
$imgArray = array();
while($file = readdir($handle))
{
if( $file != "." && $file != ".." )
{
array_push( $imgArray, $file );
}
}
closedir( $handle );
mt_srand( (double)microtime( ) * 1000000 );
$randval = mt_rand( 0, sizeof( $imgArray ) - 1 );
print( "a href='$url'IMG SRC="$imgpath/" . $imgArray[ $randval ] . "" alt='$opis'/a" );
}
?