Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Dolby Surround 5.1

111 pregleda · 5 odgovora · otvorena 05.12.2008. u 01:22

e kako i ime kaze dobio sam neke zvucnike DSurround 5.1 jedan veliki ( mislim da je to bas,woofer ili tako nesto) i 4 manja zvucnika e sad mi treba link da skinem neku pjesmu ili film namjenjen bas za ovakve zvucnike da bih dobio potpunu atmosferu, ako neko zna nek posalje, hvala
Uturi DVD film .... vecina podrzava dolby ... i uzivaj u "atmosferi" ... ali prije toga moras rasporedit fino zvucnike ... valjda to znas ! :D

gl & hf u atmosferi XD
4 mala zvucnika su ti visokotonci ili ti ga rear and front speakers.
Imas vjerovatno na pojacalu gdje ce ti ici rear a gdje front zvucnici.
Taj 5. ti je garant bass ili center zvucnik a moze biti i oboje, tj da je full range kutija.
Fazon je zvucnike podesit da bi se dobio ugodjaj.
To sada zavisi od raznih faktora kako ces podesiti, velicina sobe, prepreke pri prostiranju zvuka itd..
Najbolje ti je ova 4 rasporedit negdje po coskovima na zid, naravno front naprijed rear nazad.
A ovaj centralni stavi ispred a ako je samo bass okreni ga prema zidu i odmakni 10ak cm, dobije se puno bolji efekat.
Sto se tice pjesmica, uzmi kakvu pjesmicu gdje imaju neki zvukovi prirode ili nesto slicno pa testiraj.
cannabis4mi0 je napisao/la:
Taj 5. ti je garant bass ili center zvucnik a moze biti i oboje, tj da je full range kutija.
To sada zavisi od raznih faktora kako ces podesiti, velicina sobe, prepreke pri prostiranju zvuka itd..
Najbolje ti je ova 4 rasporedit negdje po coskovima na zid, naravno front naprijed rear nazad.
A ovaj centralni stavi ispred a ako je samo bass okreni ga prema zidu i odmakni 10ak cm, dobije se puno bolji efekat.
Sto se tice pjesmica, uzmi kakvu pjesmicu gdje imaju neki zvukovi prirode ili nesto slicno pa testiraj.
Ej babe bili mi pomogao jer u mene nikad ne mogu da rade svi zcučnici imam ja 5 zvučnika plus bas kutiju ...??
cannabis4mi0 je napisao/la:
e u pravu si, imam rear i front i taj veliki (mislim da on ne proizvodi nikakav zvuk ali udaraaaaaaa). Problem je sto imam kratke kablove pa to moram produziti ali nije problem njih rasporediti nego samo mi treba jedna pjesma ili film da dobijem pravu atmosferu, . .
nigel92 je napisao/la:
e u pravu si, imam rear i front i taj veliki (mislim da on ne proizvodi nikakav zvuk ali udaraaaaaaa). Problem je sto imam kratke kablove pa to moram produziti ali nije problem njih rasporediti nego samo mi treba jedna pjesma ili film da dobijem pravu atmosferu, . .
sto moram dva puta postat' .... VECINA DVD-A IMA "suraund saund"
:D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.