Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

DreamHack Winter 2008

474 pregleda · 23 odgovora · otvorena 28.11.2008. u 23:49

DreamHack je poceo danas i za par sati treba da se zavrsi grupna faza, tacnije po zavrsetku mecheva mouz vs mibr, i esc k1ck.
Grupa A
mTw
MYM
Begrip
Infernals
Kao sto se i ocekivalo mTw i MYM su zauzeli pozicije koje vode u playoff. Oba tima su bez problema savladali Begrip odnosno Infernals, te su onda igrali medjusobno za prvo mjesto. Vel'ko interesovanje je vladalo pred ovaj mech, prvenstveno zbog "pionasa", novog igracha MYM-a, svi su iscekivali da vide kako ce on odigrat' jedan ovako vazan mech. Mislim da je opravdao ocekivanja, odigrao je sasvim solidno, nije pokazivao nervozu sve do zadnje runde, gdje je djelovao tako prestraseno da cak s ledja nije mogao upucati protivnika koji je stajao.
Mech je zavrsen pobjedom mortalTeamworka 16:12, gdje je mTw kao T pobjedio 8-7.

Grupa B
SK gaming
Evilzone
Strike
Veoma zanimljivo je bilo u B grupi, gdje su SK, Blank i Evilzone imali po dvije pobjede. Prva mapa de_inferno:
SK nije imao problema protiv Strike-a, koji je vidljivo jedna od slabijih ekipa na turniru te je SK pobjedio 16:5. Dok je drugi mech bio veoma zanimljiviji, Evilzone i Blank su odigrali 16:14 sto je bilo veoma iznenadjujuce. Druga mapa je bila de_nuke gdje je SK pregazio Evilzone bez izgubljene runde. Nakon sto im je Evilzone poremetio planove, Blank je morao pobjediti, da bi onda za prolaz igrao protiv SK-a. Pobjedu su ostvarili poprilicno lagano, rezultat je 16:6.
Imperativ pobjede za prolazak dalje imali su Blank i Evilzone. Dok je prvi imao za protivnika neuporedivo jacu, iskusniju i uigraniju ekipu SK, pred Evilzone-om je bio relativno lagan zadatak, obzirom da Strike nije ubiljezio ni jednu pobjedu. Evilzone ocekivano pobjedjuje 16:7, dok je isti rezultat bio i u drugom mechu Blank vs SK-a. Tri tima su imali po dvije pobjede, pa je broj pobjedjenih rundi odredjivao prolaznike.
Tako je SK imao +18, Blank +17, a Evilzone -5.

Grupa C
fnatic
Giants
Spelarena.no
XLBet.Playzone
I ovde ocekivano, fnatic i Giants prolaze dalje. Bez problema pobjedjuju druga dva tima, da bi se na kraju borili za prvo mjesto. Giants-i su vodili 11:7, da bi fnatic napravio velki preokret i pobjedio sa 16:13.

Grupa D je josh uvjek u toku, gdje ce sigurno proci mibr i mouz, samo je pitanje prvog odnosno drugog mjesta.
Mibr vs mouz veceras u 00:00:
hltv1.verygames.net:27100

U medjuvremnu su izvuceni parovi za playoff, gdje ce se igrati BO3 sistem:
mTw vs mibr/mouz
fnatic vs Blank
SK Gaming vs Giants
mibr/ mouz vs MYM

Zamolio bih da do kraja eventa sve komentare ostavljate ovde, da ne dizemo drugu/e temu/e.
I nemojte ostavljat komentare "go go go fnatic"!
Go go go SK ! XDDDDDDDD
Ma salim se...nice job za ovo :P
Mislim da ce sk pobijedit u dobroj su formi ...

@ F4nt0m il kako ti vec nick
Moras imat steam da bi gledao stoga :/
Hoces li ovako nastaviti "izvjestavati" do kraja tura, pa da stavim u zanimljive?
Imam jednu želju:
Da sam tamo,nemoram igrat nista samo da gledam ,da se oci nagledaju .
Sutra:
10:00 Blank vs fnatic hltv1.verygames.net:27101.
Blank line up: face, Gux, Jumpy, niko, Snajdan.
fnatic line up: dsn, cArn,Archi, f0rest, ins

13:00 SK vs Giants hltv1.verygames.net:27100 .
SK line up: allen, zet, walle, RobbaN, Tentpole.
Giants line up: GeT_RiGhT, FYRR73, qp, kHRYSTAL, threet.

Malo mi je glupo sto su sve cetri ekipe iz svedske, i sto ce dvije morat' ispasti.
MTW i Lanklan su favoriti bar meni

igraju nenormalno u zadnje vrjeme
Mibr vs mouz 16:2 de_train

Evo upravo zavrsen mech, mibr odabrao ct, poveo 4:0, mouz jedino sto je uspio uraditi su ove 2 runde, pa je bilo 4:2.. Mouz forsira zatvoreni sajt kao T, gdje ih nak i cogu posamaraju, sve u svemu izgledalo je kao da nemaju volje da igraju. Kada su igrali kao CT prvu rundu igraju ofanzivno na otvoreni sajt 4 igracha, dok svih 5 mibr-ovih igracha upada na zatvoreni, poslije te runde naravno da se nisu mogli vratit'. Mibr je usao veoma disciplinovano u mech, bez ikakve zurbe, trke, frke i mislim da ce daleko dogurati.

Sutra:

mTw vs mouz 10:00
mTw line up: Sunde, zonic -.-,whimp, ave, MJE.
mouz line up: cyx, gore, kapio Tixo, gob b.

MYM vs mibr 13:00
MYM line up: Neo, TaZ, LUq, pionas, lord.
mibr line up: cogu, nak, fnx, btt, bitt.

Post dobio aplauz od Souren

SK <3

Post dobio šamar od Souren

nemoj te se nista cuditi ako mibr pogazi nogom ! pogledajte sta su sinoc uradili mouzu na trainu!

po meni 4 najjace ekipe odnosno favoriti: SK, Giants, mibr, mtw
gAte je napisao/la:
nemoj te se nista cuditi ako mibr pogazi nogom ! pogledajte sta su sinoc uradili mouzu na trainu!

po meni 4 najjace ekipe odnosno favoriti: SK, Giants, mibr, mtw
a mym?
<3 fnatic
al ce biti tesko :(

Ja igrao na hltv.org ovo :

ROCCAT DreamHack Competition

Link:http://www.hltv.org/?pageid=35&newsid=1885

Ali mislim da se vise nemozete kladiti posto je takmicenje pocelo

Ali ja sam stavio da ce biti fnatic mTw i cinimi se sk !
Medju prvima !

4fnatic <3 f0restB
JOJ GLEDATE OVE NJEMACKE DEBILEE - nolajfere...

Evo upravo zavrsen mech SK vs MYM, 2:0 u mapama za SK, tako da ce u finalu igrat' mTw vs SK. Finale je veceras u 22:00. Veceras cu poslije finala da napisem izvjestaj danasnjih mecheva.
HLTV:
hltv1.verygames.net:27100
Igrace sam gore naveo

I ne razumijem, zar je teshko shvatiti BEZ POSTOVA "<3 fnatic", "go go go SK"? Ako nemate sta pametno reci nemojte ni pisat!
SK osvojio. Pobjedio 2:1 u mapama.

SK : mtw - de_dust2 10-16
SK : mtw - de_inferno 16-5
SK : mtw - de_nuke 22-20

http://www.hltv.org/?pageid=35&newsid=1905

Demo DL:
http://www.hltv.org/?pageid=28&demoid=4600

Svaka cast za SK.
Zet's BACK!!! ^^
Ima li negdje skinuti POV demoe ?
ENTEL je napisao/la:
SK osvojio. Pobjedio 2:1 u mapama.

SK : mtw - de_dust2 10-16
SK : mtw - de_inferno 16-5
SK : mtw - de_nuke 22-20

http://www.hltv.org/?pageid=35&newsid=1905

Demo DL:
http://www.hltv.org/?pageid=28&demoid=4600

Svaka cast za SK.
Zet's BACK!!! ^^
aha zets back, zet je proglasen za najgoreg igraca u istorji SK-a, 0,1 kill po rundi
Kostaman je napisao/la:
aha zets back, zet je proglasen za najgoreg igraca u istorji SK-a, 0,1 kill po rundi ;)
Ajd molim te suti, vidim da ne gledas matcheve stfu !
ENTEL je napisao/la:
Ajd molim te suti, vidim da ne gledas matcheve stfu !
najgori igrac SK trenutno, al evo i sa njim je bilo dovoljno da (po meni) trenutno najbolji klan dobiju

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.