Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Windows xp problem | help meee pleaseee! |

167 pregleda · 11 odgovora · otvorena 23.11.2008. u 01:45

eh ovako... imam jedan gadan problem.. i molim vas da mi ne govorite gluposti tj. "formatiraj disk ponovo" , "nisi dobro formatiro" ...jer sam more puta instaliro VindoVs i jer mi sve to ne dolazi u obzir sad... :D

naime, problem je sljedeci.. imao sam 2 particije D i F,i sve do neki dan je xp bio na D i pojavili su mi se neki problemi i ja odlucim da formatiram komp i snimim XP sebi ponovo...
i ja sam greskom snimio XP na F i sad mi svaki put kad palim komp nudi da odaberem XP na D i XP na F ..

i u medjuvremenu sam ponovo sve to pobriso i snimio XP na D i sredio drivere i izjebo se plaho al opet imam taj "neki" XP na onoj F particiji... i odlucim ja da to obrisem i odem tamo na "My Computer" pa kliknem desni na F disk i idem ono "Format..." ... i zakacim na "quick format" i ono meni fol formatira tu particiju i pishe da je prazna,tj ociscena particija od svih file-ova.

ali kad uzmem ono "properties" tamo jos uvijek nekih 70ak MB i sad je na disku ..ali nevazno to,jer otvaro sam i ono na "show hidden files" i nigdje nikakvog filea

ali ni to meni ne bi smetalo da mi se jos uvijek ne pojavljuje ono da odaberem XP ...

znaci,svaki put kad palim komp meni ono na pocetku ,tj dok je sve crno a slova bijela, nudi da odaberem XP na D i XP na F

kako da ovo rijesim???
kako da se konacno rijesim ovog CP-a sa F ????

hwala unaprijed i nadam se da sam makar malo bio jasan! :)
ili nadji boot.ini file u winu i otvori ga pomocu notepada i obrisi te fake instalacije (tj obrisi to D ili koje vec slovo ti smeta ) ili :

1.idi run pa kucaj MSCONFIG
2. idi pod tab BOOT.INI
3. klikni ispod na "Check All Boot Paths"
4. ako su sve ispravne javice ti, ako ti javi te fake samo ih obrisi(ne znam kako izgleda jer su mi sad ispravne )
gl
Ako nemas mnogo vaznih fajlova onda fino obrisi obe particije napravi nove i to je to.
freestyleee je napisao/la:
Ako nemas mnogo vaznih fajlova onda fino obrisi obe particije napravi nove i to je to.
Slazem se sa njim
btw idi spavaj XD
mozda lupam ali probaj onu baterijcu izvaditi koja "pamti" sva ta sranja .. :S pa vidi neznam stvarno
Partition Magic ! program koji tebi treba, izbrisi particiju koja ti smeta i nema vise problema
@flesh
Stvarno lupas.Baterija se vadi samo kada nesto poremetite u windowsu tj kada klokujete procesor na nemogucu frekvenciu pa vam sve usteka...

@skala
Nemoj koristiti taj program jer sam ga ja imao i nista nisam postigao sa njim.Jos je gore ako ne napravis kopije vaznih dokumenata jer se za desiti da ti sve sjebe.Koristi originalni nacin za podesavanje particija i nemoj vjerovati bas svakom programu.
@flesh
Stvarno lupas.Baterija se vadi samo kada nesto poremetite u windowsu tj kada klokujete procesor na nemogucu frekvenciu pa vam sve usteka...

@skala
Nemoj koristiti taj program jer sam ga ja imao i nista nisam postigao sa njim.Jos je gore ako ne napravis kopije vaznih dokumenata jer se za desiti da ti sve sjebe.Koristi originalni nacin za podesavanje particija i nemoj vjerovati bas svakom programu.
Partition Magic je najbolji program za dijeljenje / spajanje diska.

Ja sa njim, evo sad ce 2 godine kako sam podijelio disk na 2 dijela. Nikad mu ništa. :/
Kako sam ja onda uspio sjebati sve fajlove na disku.
Aj mi posalji link na pm od te verzije koju ti koristis please.
wizz je napisao/la:
ili nadji boot.ini file u winu i otvori ga pomocu notepada i obrisi te fake instalacije (tj obrisi to D ili koje vec slovo ti smeta ) ili :

1.idi run pa kucaj MSCONFIG
2. idi pod tab BOOT.INI
3. klikni ispod na "Check All Boot Paths"
4. ako su sve ispravne javice ti, ako ti javi te fake samo ih obrisi(ne znam kako izgleda jer su mi sad ispravne )
gl
swaka chast majstore !...poslusaj ovo sto je rekao covjek ja sam imao isti problem i sad RADI!...e zab. da uradim print screen..swaka chast brate nisam znao da ovo moze respect !
vidis ti idolu da je momak napisao da je brisao sve nekolko puta
Idi na start pa run i kucaj D:\boot.ini (probaj C:\boot.ini ako ne radi D) i otvorit ce ti se u notepadu ovo:

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect /noguiboot /bootlogo

Da ti se ne bi pojavljivao vise odabir OS-a prije startup-a najlaksi ti je nacin da vrijeme u ovom slucaju 30 sekundi, (timeout=30) promjenis znaci kucaj 1 umjesto 30 i onda samo File > Save u notepadu i to je to ali ako hoces da u potpunosti uklonis tragove starijih instalacija procitaj ostalo:

ispod [operating systems] kod tebe ce biti dvije tekstualne linije za dva OS-a:
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Profess........
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professio.............

i onda samo izbrises liniju npr. multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)... tj. liniju za windows koji ti smeta samo pazi da ne izbrises onu za windows koji ti je sad u funkciji,

ili ako ti je jednostavnije idi na desni klik my computer > properties > advanced i pod "Startup and Recovery" klikni na Settings i ispod "Default operating system" pored "Time to display list of operating systems" stavi umjesto 30 broj 1 i odma ce boot-at primarni windows

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.