Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 15 bodova

Bootable cd

181 pregled · 16 odgovora · otvorena 14.12.2008. u 16:14

nasao sam svoj stari windows xp koji sam nedavno koristio... prebacio sam da boota sa cd-rom-a problem je sto nece da boota uposte pise mi samo

press
ctrl + alt + del = restart

kako rijesiti taj problem ??
1. jesil namjetio da ti je cd-rom = first boot device ?

2. ako nece... udji u windows, kopiraj gana HarDisk...i napravi preko nero-e (ili nekog drugog programa) bootabilan cd .

Kad se dize sistem pritisni del.
onda idi i namjesti da ti je First bootable device taj cd, i onda se ponovo pokrene sistem i to ti je to
ACE je napisao/la:
1. jesil namjetio da ti je cd-rom = first boot device ?

2. ako nece... udji u windows, kopiraj gana HarDisk...i napravi preko nero-e (ili nekog drugog programa) bootabilan cd .

;)
jesam first boot sve je to ok

al nece da ga ocita

ispravan je cd-e 100%
Pa uradi restart i onda stisni space i tamo namjesti..
preko alcohola ili preko nere napravi bootable disc barem tako ja radim
ja kada sam to radio nije mi radilo , promjenio tastaturu (sreca imo 2ije) i proradilo pa onda doslo nesto drugo pa opet nije ta radila i vratio na staru (ovo mi je golgy radio kuci)

edit : e nez onda
restartuj komp i pritisci del da udes u bios kad udes u bios nadi opciju first boot device izaberi na toj opciji cd i to je to
Jarane ako ti je izgreban cd,namazi ga nekom kremom,donji dio(gledaj da krema bude solea,nivea ili neka slicna ali da je gusta)kad namazes ostavi minutu i onda skini kremu sa cd-a,i probaj onda,to bi moralo pomoci............To ako ti je unisten cd,a ako je do citaca onda njega mjenjaj,za njeg ne znam nikakvu metodu
little je napisao/la:
ja kada sam to radio nije mi radilo , promjenio tastaturu (sreca imo 2ije) i proradilo pa onda doslo nesto drugo pa opet nije ta radila i vratio na staru :D (ovo mi je golgy radio kuci)

edit : e nez onda :(
i tastaturu sam mjenjao posto imam usb tastaturu al sam nabavio nastavak i opet je isti problem radi tastatura sve je ok
samo nece da mi boota ovaj cd-e koji je nedavno radio dok nisam instalirao novi windows...
STYLER je napisao/la:
jesam first boot sve je to ok

al nece da ga ocita

ispravan je cd-e 100%
http://www.ic.ims.hr/xp/install_xp.html

eto vidi jesil isao kako treba sve (preporucujem ti da procitas to, dobro ce ti doci) .....

to ti je po meni najbolje objasnjene instalacije XP-a
ACE je napisao/la:
http://www.ic.ims.hr/xp/install_xp.html

eto vidi jesil isao kako treba sve (preporucujem ti da procitas to, dobro ce ti doci) ..... ;)

to ti je po meni najbolje objasnjene instalacije XP-a ;)
znam ovo sve

problem je sto nece da boota cd-e

tu je problem

ostalo zmireci mogu uraditi cim pocne da ocitava cd-e
http://rapidshare.com/files/173297059/bootCD.doc.html

eto imas detaljno objasnjenje

kopiraj sve filove sa CD pa ponovo sprzi sa instrukcijama
sow je napisao/la:
ne treba mu to nece da mu ocita cd prilikom restartovanja sistema treba uci u bios i namjestiti first boot device na cd i to je to
ustimo sam sve first bott u biosu uglavnom sprzit cu ponovo xp na cd-e pa cu vidjet hocel se isti problem ponoviti

Prvo napravi img diska, pa onda taj img narezi na cd. Tako ce ti boot file ostati uredu i moci ce se bootati.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.