Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Besplatno je bolje

484 pregleda · 33 odgovora · otvorena 09.11.2008. u 19:53

Evo sada sam dosao na ideju da postavim neke besplatne programe koje mozete da koristite a da ne stavljate svaki dan teme tipa cd-key za Ps ili potreban crack.
===============================================
1.gimp odlican program dosta dobrih opcija kao PS evo link za dl

Link

2.Paint.NET odlican program za editovanje slika

[Link2]

3.Umesto MS Office preporucujem open office

Link3
=============================================
Slobodno i vi dodajte neke svoje linkove da podelite open-source sa rajom
a ja bi postavio jednu stranicu samo neznam ocul za nju dobiti ban xD hay nece mi biti ni prvi ni posljednji

www.phazeddl.com na ovoj stranici mozete naci sve zivo...
- najbolji ti je dio "Slobodno i vi dodajte .. " xD
ziikeqni je napisao/la:
WAREZ ZABRANJEN!
hahahahahaha ti si lud idi bij glavom u sto ovo ti je sve besplatno lol
Macola je napisao/la:
hahahahahaha ti si lud idi bij glavom u sto ovo ti je sve besplatno lol
HGHAAHAHAH PA DEBILU ONAJ RETARDIRANI TO TI JE WAREZ, POGLEDAJ MALO PRAVILA NUBE ONAJ GLUPI, A AKO NE ZNAS STA JE WAREZ, DA TI POJASNIM,SVE STO JE BESPLATNO , A PREKO NETA JE, TO TI JE WAREZ OK ?
ziikeqni je napisao/la:
HGHAAHAHAH PA DEBILU ONAJ RETARDIRANI TO TI JE WAREZ, POGLEDAJ MALO PRAVILA NUBE ONAJ GLUPI, A AKO NE ZNAS STA JE WAREZ, DA TI POJASNIM,SVE STO JE BESPLATNO , A PREKO NETA JE, TO TI JE WAREZ OK ?
ovo je besplatno :/
hmm probaj da obratis paznju :
http://www.gamers.ba/forum/9/50697/zabrane-gamers-ba
Puhni mi u sladoled da se ohladi ?

Post dobio šamar od FataL

ziikeqni je napisao/la:
- ne sreco .. postoji nesto sto se zove freeware, tj programi (aplikacije) koje se ne placaju .. vec ih jednostavno mos' DL na PC

- warez je sav onaj sadrzaj koji je crackovan odnosno izvaran kako ne bi placali odredjeni artikal, a nalazi se na tzv crnom trzistu ..

- sto implicira da nemas osnove il' ti ga temelja da vrijedjas kolegu .. uci skolu :)
Struja je napisao/la:
- ne sreco .. postoji nesto sto se zove freeware, tj programi (aplikacije) koje se ne placaju .. vec ih jednostavno mos' DL na PC

- warez je sav onaj sadrzaj koji je crackovan odnosno izvaran kako ne bi placali odredjeni artikal, a nalazi se na tzv crnom trzistu ..

- sto implicira da nemas osnove il' ti ga temelja da vrijedjas kolegu .. uci skolu
ne vrjedjam (A) nesam bio fino procito, tj, shvatio Iztexto sam se ja sa kolegom btw, mojne me citirat pls
ziikeqni je napisao/la:
Caps lock OFF !

Paint.NET - www.getpaint.net Freeware

GIMP - www.gimp.org Freeware

OpenOffice www.openoffice.org Freeware

Malo opširnije o pojmovima freeware, warez etc.

Freeware je vrsta softwarea, koja se može zakonito koristiti bez kupovine ili plaćanja licence. Freeware se ne smije zamjeniti sa open source software-om, koji je opet sasvim drugačiji izraz.

Mnogi poznati programi (software), pogotovo oni koji imaju veze sa internetom, su freeware kao na primjer Adobe Reader ili Microsoftov internet browser Internet Explorer.

Podkategorija freeware-a je adware, gdje se software može koristiti besplatno, ali koji sadrži reklame u sebi.

Postoje i druge, manje ili više ekzotične, varijante, kao npr. postcardware, gdje korisnik mora poslati razglednicu iz svog grada ili područja osobi koja je napravila dotični software.

Često se može donirati novac ili oprema osobama koje su napravile freeware, ali je to isključivo na volonterskoj bazi, jer inače ne bi se radilo o freeware-u.

Warez je internet rec za piratizovani software.

Warez potice od skracenog oblika l33t(leet) govora(govor gde se slova zamenjuju znacima i brojevima;najcesce goriscen medju hakerima).
Domaca rec za warez bi bila piratsko.
Warez oznacava piratske programe,muziku,filmove....koji se nelegalno distribuiraju.
Znaci warez NE MOZE da bude ako imate autorska prava.
U warez spadaju i cd kupljeni na buvljaku ili cd narezani kod prijatelja zato sto oni nemaju autorska prava.
Medjutim ovo nije jedini vid warez.
Danas sa brzim internetom sve ovo moze da se dobije i putem interneta.
Ima veliki broj sajtova koji nude nelegalan program,mp3...
Danas se vecinom koriste uhakovani serveri kao skladiste ovih programa jel je potrebna velika kolicina mesta za sve to.
Warez se deli na appz(programe),gamez(igre),crackz(krekovane programe),vidz(filmove).

Shareware, ili u direktnom prijevodu sa engleskog jezika "dijeljena roba", je pojam pod kojim se podrazumjeva način distribucije proizvoda (najčešće softvera) na taj način da je kupcu omogućeno prethodno isprobavanje proizvoda prije nego isti bude plaćen.

Ovaj pojam se najčešće koristi u informatici za softver koji je distribuiran uz odgodu plaćanja na neki unaprijed definisani period. Shareware softver je obično potpuno funkcionalan neki određeni period nakon čega ga je potrebno ukloniti sa računara. U ugovoru (EULA) koji dolazi uz instalaciju softvera, opisane su obaveze korisnika prema proizvođaču. One mogu biti pravne ili moralne.

Oces još?
spY je napisao/la:
Caps lock OFF !

Freeware je vrsta softwarea, koja se može zakonito koristiti bez kupovine ili plaćanja licence. Freeware se ne smije zamjeniti sa open source software-om, koji je opet sasvim drugačiji izraz.

Mnogi poznati programi (software), pogotovo oni koji imaju veze sa internetom, su freeware kao na primjer Adobe Reader ili Microsoftov internet browser Internet Explorer.

Podkategorija freeware-a je adware, gdje se software može koristiti besplatno, ali koji sadrži reklame u sebi.

Postoje i druge, manje ili više ekzotične, varijante, kao npr. postcardware, gdje korisnik mora poslati razglednicu iz svog grada ili područja osobi koja je napravila dotični software.

Često se može donirati novac ili oprema osobama koje su napravile freeware, ali je to isključivo na volonterskoj bazi, jer inače ne bi se radilo o freeware-u.

Warez potice od skracenog oblika l33t(leet) govora(govor gde se slova zamenjuju znacima i brojevima;najcesce goriscen medju hakerima).
Warez oznacava piratske programe,muziku,filmove....koji se nelegalno distribuiraju.
U warez spadaju i cd kupljeni na buvljaku ili cd narezani kod prijatelja zato sto oni nemaju autorska prava.
Danas se vecinom koriste uhakovani serveri kao skladiste ovih programa jel je potrebna velika kolicina mesta za sve to.
Warez se deli na appz(programe),gamez(igre),crackz(krekovane programe),vidz(filmove).

Shareware, ili u direktnom prijevodu sa engleskog jezika "dijeljena roba", je pojam pod kojim se podrazumjeva način distribucije proizvoda (najčešće softvera) na taj način da je kupcu omogućeno prethodno isprobavanje proizvoda prije nego isti bude plaćen.

Ovaj pojam se najčešće koristi u informatici za softver koji je distribuiran uz odgodu plaćanja na neki unaprijed definisani period. Shareware softver je obično potpuno funkcionalan neki određeni period nakon čega ga je potrebno ukloniti sa računara. U ugovoru (EULA) koji dolazi uz instalaciju softvera, opisane su obaveze korisnika prema proizvođaču. One mogu biti pravne ili moralne.

Oces još?
volim i ja tebe nncs
ziikeqni je napisao/la:
-.-
konju sve sto kosta a preko neta se skida je warez (eng. ware-roba)
spY je napisao/la:
Caps lock OFF !

Oces još?
(K)

A ova tema je zalosna :| Upropastise je komentari
ziikeqni je napisao/la:
WAREZ ZABRANJEN!
ma gloop si ba... warez je sve sto se placa a na netu je free...lol debila..ccc
Chulle je napisao/la:
ma gloop si ba... warez je sve sto se placa a na netu je free...lol debila..ccc
levat onaj moronski , jesam reko da me ne citirate, ciljo sam na nesh skroz drugo
ziikeqni je napisao/la:
levat onaj moronski , jesam reko da me ne citirate, ciljo sam na nesh skroz drugo
slijedi za ovaj rijecnik i provaljivanje [color=red]BAN![/color] :)
citiram te u inat...
ziikeqni je napisao/la:
a da prestanes vrijedjat ?

prvo, nemas nikakvih prava za to
drugo, ti nekom da zabranis da te citira?

hos da te ja sad 10 puta citiram?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.