Garena Fire je nova funkcija garena-e, prvenstveno za FPS igre.
Igre: Counter Srike 1.6, Counter Strike: Source i Call of Duty 4 su
trenutno podrzane, ali kako sam citao, bit ce ih jos. Ovako,
prvenstvno ce pomagati nasim NonSteam igracima, ali ni za steam
igrace tu nece biti mahane (mislim na Counter Strike, takodjer i za
ostale igre je veoma korisno). Kao sto svi znamo, i prije ja Garene
imala Sobe za ove igre, pa sta je onda Garena Fire? Garena Fire
sluzi za sve servere, ne samo koji su hostani na Gareni. Dakle kao
i obicno ulazit ce te na nase servere, strane, nebitno uglavnom.
Nakon sto se registujete na garenu (garena.com), i skinete
aplikaciju sa iste stranice, pokrenete aplikaciju i onda vam se
otvori ovakav prozor (samo desni dio je razlicit):

Zatim pritisnete dole na Garena Fire (obiljezeno strelicom). Nakon
sto pritisnete Counter Strike 1.6 (u mom slucaju) otvorit ce vam se
slijedeci prozor:

Pritisnete na search i dobit ce te te servere (bude njih jos, samo
sto ih ne prikaze uvijek).
Da bi ste dodali neke od vasih omiljenih servera (tipa lol, epn,
kgb itd.), idete gore na Favourite button (ovo okruglo), desni klik na prazan prostor, i idete na add custom adress, sto bi trebalo da izgleda ovako:

Nakon sto sam dodao par svojih servera (gamers.ba cw2 i logosoft, izgleda ovako:

Zatim desni klik i join game.
Dalje, da bi mogli igrati neku od zeljenih igara, morate namjestiti odakle ce je pokretati. To radite tako sto u gornjem desnom cosku pritisnete SETTINGS, zatim nadjete zeljenu igru, i staviti adresu aplikacije:

U ovom slucaju, je koristen Steam CS 1.6, ali takodjer mozete staviti i nonsteam, isto ce pokretati. Eh sad, ono sto nisam htio napisati na pocetku, jer vecina samo pogleda dole, da ne bi sve citali.
Za sta ja mogu koristiti Garena Fire?
Ovako, prvo da bi mogli koristiti sve prednosti Garena Fire aplikacije, morate nagovarati sto vise prijatelja da se registruju. Dodate ih u svoje Friends (laganom metodom). Zatim, na nacin koji sam gore napisao udjete na neki server. Vas prijatelj ce uvijek vidjeti na kojem ste vi serveru, i sa samo 2 klika i on ce da udje na taj server (ako nije pun). Moci cete uvijek traziti servere preko garene, i ulaziti preko njih. Ono sto je bitnije za ove malo iskusnije je to sto na Gareni ima MNOGO TURNIRA, za CS 1.6 na nasim prostorima bude barem jedan mjesecno (naravno online turniri, i vecinom vac2 secured). Nagrade su premium memberi i experience, al zar nije najveca nagrada zadovoljstvo nakon osvojenog turnira (necemo o onim turnirima sa nagradama od par desetina hiljada dolara
). Takodjer uvijek mozete naci servere koji hostaju igraci, a i vi ce te lagano hostati, tako sto ce te ici new game, i svi ce vas moci vidjeti (mislim svi iz room u kojoj ste trenutno). Uvijek ce te imati informacije o tome na kojem je serveru vas prijatelj, koji mu je prosjek K/D, sa kojom puskom najvise ubija, ko ga je najvise puta ubio, i mnoge druge informacije kako o ovama tako i o vasim prijateljima. Moci ce te takodjer gledati sve ono kao i sto vidite kada udjete u CS 1.6 i kada klikate na servera da vidite njegovo stanje (mapa, broj igraca, igraci i killovi itd.).
Takodjer tu jos ima par funkcija, ali o tom po tom.
Zamolio bih nekog od online admina da stavi temu u zanimljive, jer mislim da ce nasi gameri ovo koristiti, jer je korisno, pogotovo za nasu scenu koja je zasnovana na NON STEAM- U, nazalost :/.
Ako bude kakvih nejasnoca, pitanja mozete se slobodno obratiti.
Igre: Counter Srike 1.6, Counter Strike: Source i Call of Duty 4 su
trenutno podrzane, ali kako sam citao, bit ce ih jos. Ovako,
prvenstvno ce pomagati nasim NonSteam igracima, ali ni za steam
igrace tu nece biti mahane (mislim na Counter Strike, takodjer i za
ostale igre je veoma korisno). Kao sto svi znamo, i prije ja Garene
imala Sobe za ove igre, pa sta je onda Garena Fire? Garena Fire
sluzi za sve servere, ne samo koji su hostani na Gareni. Dakle kao
i obicno ulazit ce te na nase servere, strane, nebitno uglavnom.
Nakon sto se registujete na garenu (garena.com), i skinete
aplikaciju sa iste stranice, pokrenete aplikaciju i onda vam se
otvori ovakav prozor (samo desni dio je razlicit):

Zatim pritisnete dole na Garena Fire (obiljezeno strelicom). Nakon
sto pritisnete Counter Strike 1.6 (u mom slucaju) otvorit ce vam se
slijedeci prozor:

Pritisnete na search i dobit ce te te servere (bude njih jos, samo
sto ih ne prikaze uvijek).
Da bi ste dodali neke od vasih omiljenih servera (tipa lol, epn,
kgb itd.), idete gore na Favourite button (ovo okruglo), desni klik na prazan prostor, i idete na add custom adress, sto bi trebalo da izgleda ovako:

Nakon sto sam dodao par svojih servera (gamers.ba cw2 i logosoft, izgleda ovako:

Zatim desni klik i join game.
Dalje, da bi mogli igrati neku od zeljenih igara, morate namjestiti odakle ce je pokretati. To radite tako sto u gornjem desnom cosku pritisnete SETTINGS, zatim nadjete zeljenu igru, i staviti adresu aplikacije:

U ovom slucaju, je koristen Steam CS 1.6, ali takodjer mozete staviti i nonsteam, isto ce pokretati. Eh sad, ono sto nisam htio napisati na pocetku, jer vecina samo pogleda dole, da ne bi sve citali.
Za sta ja mogu koristiti Garena Fire?
Ovako, prvo da bi mogli koristiti sve prednosti Garena Fire aplikacije, morate nagovarati sto vise prijatelja da se registruju. Dodate ih u svoje Friends (laganom metodom). Zatim, na nacin koji sam gore napisao udjete na neki server. Vas prijatelj ce uvijek vidjeti na kojem ste vi serveru, i sa samo 2 klika i on ce da udje na taj server (ako nije pun). Moci cete uvijek traziti servere preko garene, i ulaziti preko njih. Ono sto je bitnije za ove malo iskusnije je to sto na Gareni ima MNOGO TURNIRA, za CS 1.6 na nasim prostorima bude barem jedan mjesecno (naravno online turniri, i vecinom vac2 secured). Nagrade su premium memberi i experience, al zar nije najveca nagrada zadovoljstvo nakon osvojenog turnira (necemo o onim turnirima sa nagradama od par desetina hiljada dolara
). Takodjer uvijek mozete naci servere koji hostaju igraci, a i vi ce te lagano hostati, tako sto ce te ici new game, i svi ce vas moci vidjeti (mislim svi iz room u kojoj ste trenutno). Uvijek ce te imati informacije o tome na kojem je serveru vas prijatelj, koji mu je prosjek K/D, sa kojom puskom najvise ubija, ko ga je najvise puta ubio, i mnoge druge informacije kako o ovama tako i o vasim prijateljima. Moci ce te takodjer gledati sve ono kao i sto vidite kada udjete u CS 1.6 i kada klikate na servera da vidite njegovo stanje (mapa, broj igraca, igraci i killovi itd.).Takodjer tu jos ima par funkcija, ali o tom po tom.
Zamolio bih nekog od online admina da stavi temu u zanimljive, jer mislim da ce nasi gameri ovo koristiti, jer je korisno, pogotovo za nasu scenu koja je zasnovana na NON STEAM- U, nazalost :/.
Ako bude kakvih nejasnoca, pitanja mozete se slobodno obratiti.
.
), kad se budete registrovali, da mi posaljete PM da vas invite-am, tako ja dobijem neku koristi, vi nista ne gubite, cak i dobijate, tako sto se te morati manje klikati
zaraa ^^
.