Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 20 bodova

Globalnet vs. Vista

260 pregleda · 12 odgovora · otvorena 07.10.2008. u 17:43

Ovako prije par dana sam pormijenio ops sa XP na Vistu Ultimate.Instaliro sam normalno driver morotola sb5100 sa Cd-a koji je dosao sa modemom i odma mi se pojavila Local Area nerwork 3 znaci sve ok.

Kreiro sam VPN konekciju globalnet username pass itd i nece da se konektuje.Odnosno nekad i hoce ali traje samo 2-3 sata.Zvao sam Globalnet rekli su mi de mi je signal 100% i da nevide nikakav drigi prblem ali da na Visti mozda ima nesto sto blokira konektovanje.Kad iskljucim usb iz ploce i ponovo ukljucim ili u neki drugi stavim i proradi a i to samo nekad.Ali nemogu sad svaki puta tako. Probam sam repair konekciju,restart racunar, restart modem, offf/on modem,lampice na modemu sve rade.

Imali neko slican prob. i sta bi to mglo biti sto blokira kablovsku koncekciju kod Viste???
Isti problem imam i na XP'u :/

Do njih je lazovi ... samo da znas
Nemam licno Vistu mada sam kod prijatelja pravio dual-boot XP-Vista Ultimate i isti je bio Motorolin modem SB5100e i kod njega radi savrseno.Dobro sjecam da nije bilo potrebano nikakve drivere za modem instalirati, Vista je bila sve sama prepoznala, e sad jedono neznam dali je u tebe Vista SP 1 posto kod njega jeste i sve radi super.
lol, nista nisam instalirao drivere i ta sranja .. sam napravio konekciju i radi ..
imo vistu,isti problem i bilo mi dosta vise i vratio se na XP!!!!
Pasa.... Ewo ti prawo rijesenje Allaha mi :

I meni se isto desawa... Nije do operatiwnog sistema, nije do twog modema, nije do drajwera...
Problem je u globalNET-u.. Kod mene isti problem zadnja dwa tri ili 4 dana...
Zowem, kazu mi: "signal ne moze biti bolji"!

Fazon je u tome sto lazu!

I nemoj da te ko nawrati da wratis na XP samo zbog toga...
Konekcija sjebana 100%.. Oporawit ce se konekcija za koji da aBd. pa ce swe biti uredu!
Sacekaj koji dan pa ces widjet da sam uprawu!
ja sam imo vistu i kad sam htjeo da igram neke igre preko neta sam mi konekcija padne to je zato sto vista nije skroz uradena nema dodataka ko xp npr sp 1 sp2 kad izadu dodaci malo doredenije nesto, e onda ce biti dure ja mislim da je tako

EDIT:
XP sp 2 mila majka
I kod mene je taj slucaj da me nekada izbaci ali samo nekada ,znaci jednom u danu..mislim nije u tolikoj mjeri ko kod tebe svaka 2-3 sata...to je onda fkt problem GL :D!!!
venge je napisao/la:
Pasa.... Ewo ti prawo rijesenje Allaha mi :

I meni se isto desawa... Nije do operatiwnog sistema, nije do twog modema, nije do drajwera...
Problem je u globalNET-u.. Kod mene isti problem zadnja dwa tri ili 4 dana...
Zowem, kazu mi: "signal ne moze biti bolji"!

Fazon je u tome sto lazu!

I nemoj da te ko nawrati da wratis na XP samo zbog toga...
Konekcija sjebana 100%.. Oporawit ce se konekcija za koji da aBd. pa ce swe biti uredu!
Sacekaj koji dan pa ces widjet da sam uprawu!
da da da mozda si u pravu neka saceka jos koji dan!!!
probaj prikopcat ethernet kabal nemoj na usb btw meni nisu trebali ti driveri za modem isto mi je global
GlobalNET sranje :S

I meni je GNET ... do 19:00 sati dobra konekcija i odjednom spora konekcija , ping 300 , 400 , 500 ...
Zvao ih kazu iskljuci modem iz uticnice i cekaj 5 min i ukljuci ja to uradim o5 isto ^^

Oni samo lazu , i meni je vista homebasic 32-bit ...

z
Vista i kod mene, sve fercera....
probaj se nakacit na ehernet port, posto ovi modemi kolko sam cuo imaju problema sa tim driverima.....

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.