Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 25 bodova

Win.Vista problem?

228 pregleda · 13 odgovora · otvorena 01.11.2008. u 14:55

evo odmah na pocetku da kazem da mi nepisete gluposti vista nije ok bla bla znaci hocu vistu ako znate pomozite ako ne zaobidjite temu

Problem je sljedeci

nisam mogao instal vistu svaki put pri boot-u racunar bi zaledio googlajuci sam procitao da vista neradi s 4gbrama probam s 2 gb rama i instaliram rega

problem sada nastaje kada ponovo vratim 4gb rama pc se restaruje ili zamrzne kao i prije

u safe modu prepozna 4gb rama i sve je ok ali normalno jok :(

ako je neko imao slican problem neka pomogne et hvala unaprijed...

evo conf.

ASUS M2N nFore430
CPU ATHLON 64 4800+ AM2 box dual core
ddr2 4GB DDR2-800 4x1 GB Dualchannel
HDD 250 GB
Da ti kazem ness Vist=BullShit pa ti skontaj sta hocu da kazem.
http://channel9.msdn.com/forums/Coffeehouse/252264-Windows-Vista-Not-Seeing-My-4GB-Ram/

Procitaj šta ljudi pišu.

andrO je napisao/la:
A ti skontaj da je chamyl rek'o da ne pisete takve poruke dakle...:S

U vezi teme, imao sam ja DELL-ov laptop (mozda je bio i Toshiba) sa 4gb i vista je bila instalirana ali nije prepoznavala 4gb. Pa sam prod'o laptop.

Prije 4-5 mjeseci rodjak mi je dobio laptop iz amerike kao neka nagrada sto radi u nekoj firmi ne znam ni ja..uglavnom, imao je 4gb rama (nesto slabija confa od mojeg) i vistu, al' mu je prepoznavalo.

Zakljucak:

Na 64-bitnom procesoru sve fino prepoznaje

(ja mislim da je isti problem i na xp-u...nisam siguran nemam toliko rama ... ustvari .... sumnjam, sumnjam :$)
@4rm4n1 druze nisi dobro procitao pitanje ja znam to sve za 32 i 64 bitni Os i sve je meni to jasno imao sam 64 bitni xp on je radio super ali problem je sto meni nemoze cstrike na tom xp i nesvjda mi se...:S
Ja cu samo rec da mi vista radi na 4GB rama bez ikakvih problema.
chamyl je napisao/la:
@4rm4n1 druze nisi dobro procitao pitanje ja znam to sve za 32 i 64 bitni Os i sve je meni to jasno imao sam 64 bitni xp on je radio super ali problem je sto meni nemoze cstrike na tom xp i nesvjda mi se...:s
koja vista home ultimate ??
Chamy care slusaj

instaliraj SP1 za vistu i javi mi se na msn da ti dam nesto da skines Genuine i radice ti bombasticno :D

Imam Vistu i 4 GB rama i bez problema radi sve...

Evo bujrum : [email uklonjen]

Poz !
andrO je napisao/la:
ne kaki andro
Imam ja vistu 32bit i 4GB rama, sve mi je ok, radi bez problema, ali možda da staviš 64bit Vistu? Procesor ti je 64bitni, zašto ne 64bit? :)
fUnc je napisao/la:
Imam ja vistu 32bit i 4GB rama, sve mi je ok, radi bez problema, ali možda da staviš 64bit Vistu? Procesor ti je 64bitni, zašto ne 64bit? :)
64 bitnu vistu ultimate s sp1 sam instalirao i radi super ali s 2 gb rama s 4 nema sanse da se pokrene a probavao sam i druge viste isto je ovako bilo...
Vidi ovako, taj problem se desavao sa prvim Vistama koje su izlazile dok ove od prije pola god su ok, prepoznaju i 8 gb RAMa a ne 4, licno provjereno.
Moze jedino biti da ti ledi jer ti je neka, da kazem, ne full verzija VIste, nabavi novu pa install ako bude ledila opet posalji citiraj me ovdje na temi ili posalji pm pa cemo rijesit

edit:
je li orginalni key ?
Nemoj skidat nikakve crackove i gluposti za nju jer to pravo s*ebe Operativni Sistem ne samo Windows vec i sve ostalo, naravno osim Linuxa jer on je free.
Ako hoces snimit cu ti ja ovu Dell-ovu Vistu sto imam i dati, ona radi 100% bez prekida i savrseno, testirano by me
cannabis4posho je napisao/la:
Vidi ovako, taj problem se desavao sa prvim Vistama koje su izlazile dok ove od prije pola god su ok, prepoznaju i 8 gb RAMa a ne 4, licno provjereno.
Moze jedino biti da ti ledi jer ti je neka, da kazem, ne full verzija VIste, nabavi novu pa install ako bude ledila opet posalji citiraj me ovdje na temi ili posalji pm pa cemo rijesit ;)

edit:
je li orginalni key ?
Nemoj skidat nikakve crackove i gluposti za nju jer to pravo s*ebe Operativni Sistem ne samo Windows vec i sve ostalo, naravno osim Linuxa jer on je free. :)
Ako hoces snimit cu ti ja ovu Dell-ovu Vistu sto imam i dati, ona radi 100% bez prekida i savrseno, testirano by me :d
Na pm cu ti poslati link koju sam vistu prije 2 dana skinuo i instalirao...
chamyl je napisao/la:
Na pm cu ti poslati link koju sam vistu prije 2 dana skinuo i instalirao...
Ja ti napisha mojne crackovanu Vistu, nadji original tj nadji orginalni key a ne da ga koristi 1000 ili milion ljudi. Takvi keyevi od Win-a dodju brzo na Black List od Microsofta pa se to odmah blocka.
Vidi sa nekim od raje mora neko imat orginalni key, ja bih ti dao svoj ali moj key dodje u Visti jer je od DELLa pa se ne moze vidjet, mislim moze se vidjet ali komplikovano je previse.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.