Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

ADSL Acc

1.365 pregleda · 60 odgovora · otvorena 07.10.2008. u 09:03

Veznao za BihNet adsl accountove koje koristite....
Posto su bile neke teme u vezi prodaje adsl acc i tako nesto.
Sinoc sam pricao sa drugom koji radi u bihnet_u i bas mi spomenuo kako su neki momci ,tacno ih 11 koristili acc od jedne doktorice i doso joj racun oko 400km za adsl...

Zato ce njih 6 ici na sud ostali dok se provjeri identite ostalih bice odluceno.

Pa zato vas molim ako neko koristi neka prestane jer ce biti posljedice za neke velke za neke male....

Tolko od mene.
s postovanje,
Ne znam ko mi se neki dan javio na msn al kaze mi da je napravio racun preko "hackanih acc-ova" oko 18 000KM ...sta li su skidali Allaha pitaj :S
Har1s je napisao/la:
Ne znam ko mi se neki dan javio na msn al kaze mi da je napravio racun preko "hackanih acc-ova" oko 18 000KM ...sta li su skidali Allaha pitaj :s
Vidjet cemo ih kad odu na sud i kad dobiju kazne sta ce pricat....
Saberi se kakav sud, pa ovo je bolan BiH,odakle zakona pogotovo za Racunalni kriminal hh ccc
xE0N je napisao/la:
Vidjet cemo ih kad odu na sud i kad dobiju kazne sta ce pricat....
istina uvjek izadje na vidjelo
KrlencE je napisao/la:
Saberi se kakav sud, pa ovo je bolan BiH,odakle zakona pogotovo za Racunalni kriminal hh ccc
Neka tebe kralju,kad policija podje nece oni pitat jesi li ti ili nisi .Vidit cemo onda ocete li pricat o accovima na sudu :(
Ma kakav nas zakon ba
Tamo u centrali imaju tacan LOG u kkojem pise kad se ko sa koje IP adrese konektovo na koji ACC ... ZNACI SVE MOGU SKONTAT' DOK NEKI NAPOVI MISLE KAKO KLIKANJEM NA ONO DISCONNECT NIKO VISE NE ZNA KO SU I STA SU .... samo se vi igrajte ...
Vato je napisao/la:
Tamo u centrali imaju tacan LOG u kkojem pise kad se ko sa koje IP adrese konektovo na koji ACC ... ZNACI SVE MOGU SKONTAT' DOK NEKI NAPOVI MISLE KAKO KLIKANJEM NA ONO DISCONNECT NIKO VISE NE ZNA KO SU I STA SU .... samo se vi igrajte ...
Ne ostane IP adresa , vec MAC adresa od modema -.- , nije to tako sigurno koristiti tudje accove , jer barem EPN provider , ima svako svoj broj modema , i prilikom konektovanja na acc prikaze serijski broj modema , a ispod modema ti pise serijski broj i ime korisnika na kojeg je internet pretplacen .
Jason je napisao/la:
Ne ostane IP adresa , vec MAC adresa od modema -.- , nije to tako sigurno koristiti tudje accove , jer barem EPN provider , ima svako svoj broj modema , i prilikom konektovanja na acc prikaze serijski broj modema , a ispod modema ti pise serijski broj i ime korisnika na kojeg je internet pretplacen .
Nije vec ima jos i virutalni port kod novih modema on se mjenja i oni vidi na logu kad se mjenjo a na starim modemimima ostaje isti ,a niko nemoze imati isi port taj....

sto znaci promjenis mac adresu i opet ostane isti port conekcije i po tome vidi ako si previse pametan....
Jason je napisao/la:
onda smo mi najebali, hahahahahah
Pise ti fino u ugovoru za ADSL nesto slicno

"BH Telekom ne odgovara za koristenje accounta od strane treceg lica."
smarkY je napisao/la:
Pise ti fino u ugovoru za ADSL nesto slicno

"BH Telekom ne odgovara za koristenje accounta od strane treceg lica."
europroNET Pravila Koristenja :
Zloupotreba/neprihvatljivi/nedozvoljeni nacini korištenja

Pod zloupotrebom Internet usluga podrazumijeva se neovlašteno korištenje Internet usluga na račun drugih zakupaca, korisnika ili davaoca usluge.

Zloupotreba Internet usluga očituje se kroz: neovlašteno priključenje radi korištenja Internet usluga;
neovlašteno korištenje lozinke drugog korisnika (password);
nenamjensko korištenje opreme terminala (onemogućavanje korištenja usluga drugom korisniku kod dvojnih priključaka);
nenamjensko korištenje Internet usluge (onemogućavanjem korištenja usluga drugom korisniku);
neovlašteno korištenje opreme terminala;
neovlašteno davanje usluga trečem licu;
lažna kategorizacija priključka (korištenje Internet usluge od strane fizičke osobe u svrhu obavljanja djelatnosti pravne osobe);
lažno predstavljanje identiteta i adrese zakupca, korisnika;
neovlašteno ustupanje priključka.

Post dobio aplauz od Vilenjak

Zato sam i osho s ADSL-a,mogu isto tako i tebi hack i da ti dodje xx puta veci racun nego sto je inace , nazalost debili sve vishe se koriste hackanjem ADSL-accova , al' to je dokaz kakav je nash mentalitet...
smarkY je napisao/la:
Jason, rijec je o Bihnet adslu

btw.

eh eh

e ova slika
Ultras je napisao/la:
Zato sam i osho s ADSL-a,mogu isto tako i tebi hack i da ti dodje xx puta veci racun nego sto je inace , nazalost debili sve vishe se koriste hackanjem ADSL-accova , al' to je dokaz kakav je nash mentalitet...
Kako ce ti bolan "hackat" , nema sanse .. jedino sto se tice epn-a mozes saznat pw , jer je default "12345" ..
Ne postoji program koji "crackuje" ADSL accove ..
3 mjeseca, od ADSL-a mi je dolazio racun po 20gb+.

Mjenjao pw, opet isto sranje.

Zalio se Bihnetu, kazu - vjerovatno neko ima tvoj username i pass, ali mi nista ne mozemo uraditi.

Sad sam na EPN, nikad nisam imao problema.
cold_metal je napisao/la:
meni isto nije jasno kako ti neko moze "hackovat" adsl acc....
Pa nemoze , pusti ti djecu nek pricaju sta hoce !
Jedino mozes upast u bihnet sistem ako si 1337 i uzmes accove ...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.