Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 20 bodova

Novi HD (nadogradnja)

245 pregleda · 9 odgovora · otvorena 06.10.2008. u 22:45

Planiram uzeti novi HD jer skidam sve i svasta u zadnje vrijeme. Kontao nosit u servis, al haj reko mogu i ja to valjda

Maticna ASROC a938x stara oko 3 godine.
Neznam vrstu HD-a trenutnog.

Gdje da vidim, sta da uzmem, pare nisu problem (nemojte mi govoriti o kolicini memorije, to cu ja odlucit ).
Skini program everest i pomocu njega mozes viditi sve sto te zanima (koja ti je graficka,koliko imas memorije ,HD,ram sve zivo ..) ,a ako ces kupovat kupi u plusu ili Imtecu ;)

http://www.brothersoft.com/downloads/everest.html Eto link za download everesta ;)

www.plus.ba
www.imtec.ba

Eto pogledaj ponude ;)
Skontaj jel ATA ili serial ATA (S-ATA)! onda odes u radnju kazes S-ATA/ATA i kazes kolko ces ;) bidne edit za cijenu

www.plus.ba skenderija

-S-ATA 320 GB = 116 KM

al posto ja mislim da ti je ATA po toj maticnoj onda:

- 250 GB ATA HITACHI = 92 KM

Velicina moze svaka ... neas granice :D

Ides desni klik na My Computer .... pa gore hardware ... onda device menager .... Disk drives ... desni klik na hard diks koji ti se pokaze kad kliknes diks drives i onda properties .... pise ti onda Location: i to ce pisat izmedju osttalog jel na ATA portu il na S-ATA portu :D
Vato je napisao/la:
Skontaj jel ATA ili serial ATA (S-ATA)! onda odes u radnju kazes S-ATA/ATA i kazes kolko ces bidne edit za cijenu

www.plus.ba skenderija

-S-ATA 320 GB = 116 KM

al posto ja mislim da ti je ATA po toj maticnoj onda:

- 250 GB ATA HITACHI = 92 KM

Velicina moze svaka ... neas granice

Ides desni klik na My Computer .... pa gore hardware ... onda device menager .... Disk drives ... desni klik na hard diks koji ti se pokaze kad kliknes diks drives i onda properties .... pise ti onda Location: i to ce pisat izmedju osttalog jel na ATA portu il na S-ATA portu
1. Kako skontati
2. Mozel svaka velicina (hocu reci mozel od TB disk uzeti, nece pregoriti ) ?
VioleN je napisao/la:
1. Kako skontati
2. Mozel svaka velicina (hocu reci mozel od TB disk uzeti, nece pregoriti :P) ?
Sam pomog'o ?
ako neznas jeli ti ATA ili SATA najlakse ti je vidit tako sto otklopis komp i ako i je HD debel onda ti je ATA ako je tanak onda je SATA znaci ako ti je debel nede oko 2 cm ili vise onda ti je ATA a ako je 1 cm ili manje SATA je
Otvori kuciste i poviri kakav prijenos podataka imas - ovdje na slici su prikazani sata , lijevo, i pata konektor desno,

325 GB HDD-a
NA PLATOU SKENDERIJE NEMRES PROMASIT
Marka: ATA
Cijena: 110 to je za mene povoljno pravo,a sto se tice ugradnje samo ubacis onaj siroki kabal sto ide iz maticne...
Eto
GL & HF KAD JA NEMOGU NEK NEKO DRUGI MOZE...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.