Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Blažević objavio spisak za susrete sa Turskom i Armenijom

454 pregleda · 50 odgovora · otvorena 27.09.2008. u 12:28

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević danas je objavio spisak igrača za predstojeće utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvensto 2010. protiv ekipa Turske i Armenije.

Miroslav Ćiro Blažević

Na spisku se nalazi 19 igrača:

golmani: Kenan Hasagić (Istanbul Buyuksehir),
Goran Brašnić (Inter Zaprešić)
odbrana: Saša Papac (Glasgow Rangers), Emir Spahić (Lokomotiv Moskva), Džemal Berberović (Litex Lovech), Safet Nadarević (Eskisehirspor)
vezni igrači: Ivan Radeljić (Energie Cottbus), Elvir Rahimić (CSKA Moskva), Dario Damjanović (Luch Energia), Miralem Pjanić (Lyon),
Zvjezdan Misimović (Wolfsburg)
napadači: Mladen Bartolović (Hajduk), Senijad Ibričić (Hajduk), Sejad Salihović (Hoffenheim), Zlatan Muslimović (PAOK Solun)
Edin Džeko (Wolfsburg), Vedad Ibišević (Hoffenheim), Admir Vladavić (MŠK Žilina), Samir Muratović (Šturm Grac)

Novi igrač na spisku je povratnik u reprezentaciju Mladen Bartolović, član splitskog Hajduka, dok je izostavljan Branislav Krunić, koji po selektorovom mišljenju nije u formi. Od imena sa spiska malo je vjerovatno da će se pozivu odazvati Saša Papac, dok se kapiten Emir Spahić još uvijek oporavlja nakon operacije prepona. Umjesto Papca i Spahića selektor je najvio da će pozvati igraće iz domaćeg prvenstva.

"Vjerujem u ekipu bez obzira na veliku samouvjerenost turskog selektora Fatiha Terima. Turska je favorit, ali smatram da je u ovom susretu sve moguće. BiH ima 'opaku' ekipu i sretan sam što to mogu reći, jer ni jedna ekipa na svijetu ne može biti sigurana kad igra s nama", kazao je Blažević.

Okupljanje reprezentacije planirano je 6. oktobra na Ilidži, gdje će se ekipa pripremati do odlaska u Tursku (8.oktobra).

Treći susret kvalifikacija sa polufinalistom zadnjeg Evropskog prvenstva igrat će se 10. oktobra na stadionu "Inonu" u Istanbulu, dok je duel s Armenijom 15. oktobra u na Bilinom polju u Zenici.

Nakon dva odigrana kola u grupi vodi Španija sa 6 bodova, Turska i Belgija imaju po 4 boda, dok je BiH četvrta sa 3 boda.

nele_i_merima je napisao/la:
CIRO PEDERU

SAVEZ NAPOLJE

VRATITE NAM KODRU I BOLU..

(L)BHFanaticos(L)
Pricas gluposti
Vratite kodru? bolu?
Sve su to "djeca" za Ciru sto se tica fudbala generalno..
A i ne treba veliko znanje imat',da se ukapira da je ciro veci Fudbalski strucnjak,i od kodre i od bole zajedno..
hahaha kako ste jadni i glupi ocam...nemate vi pojma ko je ciro i sto je on nas selektor..kako ste naivni!!!
necu da vam sad objasnjavam..nemmam vremena ba.
PiraTinstw je napisao/la:
BRAVO

CIRO PEDERU

SAVEZ NAPOLJE

CIRO DEBIL

JEDINI PAPAC PAMETAN STO NIJE HTIO DA IGRA ZBOG MAFIJE U SAVEZU
LOL

BRAO CiRO , ...
GO GO CIRO !
BRAVO

CIRO PEDERU

SAVEZ NAPOLJE

CIRO DEBIL

Ne serite vas dvojica ... rtrdi
Zadnju noc sam sanjao da smo dobili Turke 4-1.. i bio sam jako sretan dok se nisam jutros probudio pa se sjebo... al nadam se da ce mi se ostvariti san.. ja kad sanjam tekme pogadjam ,, a ne sanjam ih cesto... znaci bit' ce nesto.
adisonE je napisao/la:
Ne serite vas dvojica ... rtrdi
STA JE CIRO ?

JEDAN OBICNI GOVNAR

96 KAD JE POBIJEDILA HRVATSKA REKO JE
POBIJEDILI SMO TURKE !

VI MJENJATE MISLJENJE KAD VJETAR PUHNE

TEK CE TE KASNIJE GOVORIT DA SE IZBACI CIRO

I DA ODEMO NA SVJETSKO BICU PROTIV CIRE MAJMUNA

HVALA
Nije Ćiro kriv što je savez korumpiran, ja mu vjerujem, čovjek radi svoj posao kako treba, ako iko može nešto uraditi s našom reprezentacijom, onda je to Ćiro!

Za spisak igrača - odličan!

S tim što se Papac ponovo neće pojaviti, ali nema veze i ne treba nam, bolje ne igrati nego igrati kako ne treba, a njemu se očito ne igra...

Bartolović - e to već ne kontam, ne pozvati jednog Štilića a pozvati Bartolovića koji nije neka klasa, ali uredu, valjda Ćiro misli probati neke druge formacije.

Ćiro zna, zato trebamo dati support našoj reprezentaciji, u Tursku nas 99,9% neće ići, ali zato ko god može na utakmice u Zenicu, treba da dođe

Rezultat protiv Turkse: NERJEŠENO DOSTA!
gl bih

Protiv turske 2:2

Protiv armenije: 3:1 ili 4:1 (za nas ofc )

ko kaze nesto drugo?
ReCnoRdeN je napisao/la:
Da bi vodiio reprezentaciju moras imati hrabrost za sve----
Ciro zna sta radi covjek je uz nas a Salihamidzic papac i jos neki pojedini igraci nece da se vrate zato sto traze duplo vece svote novca za igranje nego ostali
tako je norden
ciro ih je da valja sredio i doveu u red da nije cire nebi
bilo onoga rez 7-0
BRAVO

CIRO PEDERU

SAVEZ NAPOLJE

CIRO DEBIL

napusi se chune sine ...
CIRo Boga ba !
MOLIO BIH DA NE SPOMINJETE BARBAREZA JER JE ON PRESTAO IGRATI NOGOMET UOPSTE ! ZNACI AKO NEZNATE NE NAPADAJTE COVJEKA BEZVEZE.
Mada za Salihamidzica nis ne velim.
4rm4n1 je napisao/la:
gl bih

Protiv turske 2:2

Protiv armenije: 3:1 ili 4:1 (za nas ofc )

ko kaze nesto drugo?
Protiv turske bod dovoljan,mada mozemo ih uzet..
Protiv armenije jedno 3:1,2:0 zadovoljavajuce

ja kaem nesto drugo
moja prognoza za tursu... Turska - BiH 1:2
a Armenija ce gore da nastrada! moje misljenje! samo nogom bosno nasha!

ekipa navijaca iz krajine dolazi obavezno... da bodrimo nashe!

a de mi recite nesto... jel sigurno da se igra u Zenici a ne u Sarajevu...??!!
cuo sam da se igrao kao u Sarajevu pa me to iznenadilo??!!
go go bosno
btw mi u turskoj (istanbulu) 11-12 i 13 na ex.
ima da napravimo lom haha
sto se tice spiska nemam nikakvih primjedbi
i dobro je sto je pozvao bartolovica

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.