Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Argentinska Doga - doberman

629 pregleda · 28 odgovora · otvorena 21.09.2008. u 22:43

Ovako...

Trazim ko bi mi mogao prodati Argentinsku Dogu ili Dobermana (pozeljno Argentinska)... !!!

Evo i neke slike ako ko nezna kakve su to pasmine...
DOBERMAN

ARGENTINSKA DOGA

btw: Koliko god da kosta, ako je "ORIGINAL" pasmina!!!
Ima moj jaran nick mu argoN javi se njemu
kupi oglasnik A DO Ž....

ima skebae neke mafijaske dobermane cuvaju mu rezidenciju u gracanici...

skore je napisao/la:
Jeftino :S

Ako je cistokrvna pasmina isplait se uzeti...

ae vidi ako ima argentinsku pa javi

ona me najvise zanima :D

za nju dajem i 10000KM
OMG 10 000 KM pa radje stedi i ako bog da kupi sebi stan za zivot :D
Pored mene komsija ima Muzijaka i Zenku ali Doge su nazalost nisu ti ko sto ti trazis, ali kad gledam ove doge kako trce nebi volio da mi je za petama xD

Sretno u trosenju para XD
DA je kod nas zabranjen u lovu jer su to životinje samo take.Imaš na youtube doga arg vs puma pa pogledaj kakav je pas.Imaš u Bihaću čovjek prodaje 400 KM 6 mjeseci znači skoro ohranjen.Znam jednog lika iz Šibenika ima uzgajivačnicu dogerosa al on ti neće prodat ako u kući imaš malene djece btw obrati se na ovaj mail to ti je uzgajivačnica u Sarajevu : [email uklonjen]

Nastanak pasmine:
Braća Martinez su dali početni zamah stvaranju pasmine -> grupa ljudi okupljena oko dvojice Martineza: Antonija i Augustina Noresa htjela je pronaći psa, lovačkog psa, sposobnog da su surovim argentinskim pampama dobro lovi i ostane živ. Pampasi su bili u to vrijeme napučeni krdima divljih svinja koje su tamo donešene iz Europe, njihovim autohtonim pecarima, divljim mačkama, jaguarima i posebice pumama. Njihov idealan lovački pas morao je biti sposoban dugo i brzo trčati, morao je biti neosjetljiv na bol, morao je loviti bez da se glasa u lovu, sve dok plijen ne sustigne, a tada ga je morao moći držati dok ne dože lovac i ubije plijen.
Poseban uvjet bez kojeg nije mogla nastati pasmina bio je obavezno prisutan duh čopora. Idealan pas braće Martinez morao je biti sposoban loviti u čoporu, jer drugačije se dolje nije moglo loviti, posebno ako se uzme u obzir da je oruđe koje je koristio lovac bio samo dugi nož.
Tom dugom nizu zahtijeva dotadašnji niti jedan lovni pas nije mogao udovoljiti Vrlo mladi, još kao osamnaestogodišnjaci krenuli su braća u ciljana križanja - kao osnova poslužio im je viejo perro de pelea córdobes, borbeni pas iz Cordobe koji se u to vrijeme koristitio u borbama pasa u Argentini. Pas je nesumnjivo bio borben, ali imao je i cijeli niz mana ... uslijedila su stoga križanja, najprije sa harlekinskom dogom, time se dobilo na visini, i na boljem obliku glave. Naknadno se ukrižao engleski buldog i bulterijer. Time se novonastala pasmina ojačala za borbu sa zvijerima, ali dobili su i visoki prag boli, gotovo neosjetljivost za bol .....
2HaL je napisao/la:
DA je kod nas zabranjen u lovu jer su to životinje samo take.Imaš na youtube doga arg vs puma pa pogledaj kakav je pas.Imaš u Bihaću čovjek prodaje 400 KM 6 mjeseci znači skoro ohranjen.Znam jednog lika iz Šibenika ima uzgajivačnicu dogerosa al on ti neće prodat ako u kući imaš malene djece btw obrati se na ovaj mail to ti je uzgajivačnica u Sarajevu : [email uklonjen]

Nastanak pasmine:
Braća Martinez su dali početni zamah stvaranju pasmine -> grupa ljudi okupljena oko dvojice Martineza: Antonija i Augustina Noresa htjela je pronaći psa, lovačkog psa, sposobnog da su surovim argentinskim pampama dobro lovi i ostane živ. Pampasi su bili u to vrijeme napučeni krdima divljih svinja koje su tamo donešene iz Europe, njihovim autohtonim pecarima, divljim mačkama, jaguarima i posebice pumama. Njihov idealan lovački pas morao je biti sposoban dugo i brzo trčati, morao je biti neosjetljiv na bol, morao je loviti bez da se glasa u lovu, sve dok plijen ne sustigne, a tada ga je morao moći držati dok ne dože lovac i ubije plijen.
Poseban uvjet bez kojeg nije mogla nastati pasmina bio je obavezno prisutan duh čopora. Idealan pas braće Martinez morao je biti sposoban loviti u čoporu, jer drugačije se dolje nije moglo loviti, posebno ako se uzme u obzir da je oruđe koje je koristio lovac bio samo dugi nož.
Tom dugom nizu zahtijeva dotadašnji niti jedan lovni pas nije mogao udovoljiti Vrlo mladi, još kao osamnaestogodišnjaci krenuli su braća u ciljana križanja - kao osnova poslužio im je viejo perro de pelea córdobes, borbeni pas iz Cordobe koji se u to vrijeme koristitio u borbama pasa u Argentini. Pas je nesumnjivo bio borben, ali imao je i cijeli niz mana ... uslijedila su stoga križanja, najprije sa harlekinskom dogom, time se dobilo na visini, i na boljem obliku glave. Naknadno se ukrižao engleski buldog i bulterijer. Time se novonastala pasmina ojačala za borbu sa zvijerima, ali dobili su i visoki prag boli, gotovo neosjetljivost za bol .....
kad ga vidim na cesti prva vrata su moja :D XD

stvarno na slici izgleda jbnije nego 5 nasih specijalnih policajaca.
pogledaj ti kolko je ono :D hahah mene bi izbacili zajedno sa njim iz kuce :D
siguran sam da jede po jagnje na dan :D
yassa je napisao/la:
Ima samo cisto krvna rasa psa ne orginal :D
znam yassa :D

to zajebancija :D
Savage je napisao/la:
kad ga vidim na cesti prva vrata su moja XD

stvarno na slici izgleda jbnije nego 5 nasih specijalnih policajaca.
pogledaj ti kolko je ono hahah mene bi izbacili zajedno sa njim iz kuce
siguran sam da jede po jagnje na dan
ahahh slazem se potpuno s tobom hahahha
eh ovako...malo kasnim s odgovorima,,,ili malo vise kasnim :),,,,imam argentinca :) muzijak...star je godinu i 6 mjsc. iskustva sa psom fenomenalna....izvrstan pas cuvar...a i za igru,,,narocito s malisanima :).....vijeran vlasniku maximalno.....platio sam ga 400 €....dosao je kod mene kad je imao 4 mjsc.. i za kratko vrijeme postao mi je najbolji drug:D.....sad trazim zenku za parenje....ako ima ko neka javi....ili ako ima neko info neki....pozdrav......

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.