Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

ramazanski problem,help...

418 pregleda · 34 odgovora · otvorena 16.09.2008. u 16:05

Eh ovako raja...
Postim već 5 ramazana(sve i jedan dan)...
I odjednom dobijem upalu uha...(nahladio se negdje)
i sad moram pit' neke tablete svako 12 sati 7am 7pm...znaš kako to hoda
Eh sad,jutros sam popio tabletu u 7am i nastavio postit',hoćel' mi se šta ubrojat'?
Nemas nikoga u kuci da pitas,ili profesora vjeronauke itd... nego bas dodjes na gamerski forum ?

1.omrsio si se i ne treba postiti kad si bolestan
nece nastavi smao postiti nis ti se ne broji to tableta zato jer to ti nis htio da popijes morao si jer is se nahladio.... nece slobdono posti xD
ako si bolestan onda nemoj postit vec kasnije posle ramazana ako zelis napostis to ... a i kad si bolestan i postis nazor isto kao da ne postis tako bar kazu stari ljudi
na sta tebe djemo navrati :S

RIP
RA1LER je napisao/la:
nece ;) nastavi smao postiti nis ti se ne broji to tableta zato jer to ti nis htio da popijes morao si jer is se nahladio.... nece slobdono posti xD
Hajde ne glupiraj se :D

Veći ti je grijeh postiti kad si bolestan odnosno kad ne možeš nego kad ne postiš nikako.
Ma hoce upise Bog gore crtice ;)
bitno je da postis,, valjda ,,
tako meni nana kae :P
Ma jedi Allah te nagradio...

Ti si se omrsio, sa namjerom, bez obzira jesi li morao.... Nista ga ne posti, wech si se omrsio o-5 ti kazem!
GL sa uhom, kad prestane upala, e onda posti ko coek ....
ha ya!

;)
Nisi duzan da postis ako pijes ljekove....ali si duzan da nadoknadis svaki dan koji si propustio ...znaci kad se Bajram zavrsi...Ispostis te dane koje si propustio...
ljudi sta vam je, nije to broji se ne broji, to je vjera, nije cs da ti se broje killovi.

popijes tablete i postis normala, brojalo se ne brojalo, ako ti vjerujes u to, samo te neka malo ozbiljnija bolest moze omest.
ako si bolestan ili te boli nesto smijes popitit tabletu sa vodom i nastaviti... :)
BLAZZE je napisao/la:
na sta tebe djemo navrati :s

RIP
Sta ti pricas ?
Har1s je napisao/la:
Nemas nikoga u kuci da pitas,ili profesora vjeronauke itd... nego bas dodjes na gamerski forum ?

1.omrsio si se i ne treba postiti kad si bolestan
to mi se danas desilo -.-'
roditelji kazu kako hoćeš,profa mi je sutra =D

@goddamn it's coffie shop XD

@billgates

k,thx =D
isto kao sto secerasi smiju uzeti inzulin .. i ti tablete ( ali nije preporucljivo ) dok si bolestan da postis.
Kad je covjek bolestan, nije duzan postiti, ali je duzan napostiti propustene dane do narednog ramazana. Ako tebi nije tesko postiti jersi bolestan, popij tabletu prije za sehur i onda drugu za iftar i eto. Nece biti problem sto fulis par sati sa uzimanjem tableta. Sutra je sehur u 4:44h, a iftar u 19:00h. Znaci, napravit ces razmak izmedju dvije tablete dva sata vise od propisanog, ali ne treba se zezati sa tom upalom, pa bih ti ja preporucio da napostis propustene dane poslije ramazana.
Ako umres iftara mi mog neces ti postit ^^
A ako budes ziv postices , a omrsio se nisi . ja sam sebi kazem da postim , a opsujem , pojedem hamburger . ma sve u svemu , BITAN JE FEELING =)
senad_986 je napisao/la:
Kad je covjek bolestan, nije duzan postiti, ali je duzan napostiti propustene dane do narednog ramazana. Ako tebi nije tesko postiti jersi bolestan, popij tabletu prije za sehur i onda drugu za iftar i eto. Nece biti problem sto fulis par sati sa uzimanjem tableta. Sutra je sehur u 4:44h, a iftar u 19:00h. Znaci, napravit ces razmak izmedju dvije tablete dva sata vise od propisanog, ali ne treba se zezati sa tom upalom, pa bih ti ja preporucio da napostis propustene dane poslije ramazana.
tako djeluju tablete svako 12 sati moram pit' -.-...

10 tableta 2x na dan... znaci 5 dana ih pijem,pa ću tih 5 dana napostit' :)

thx svima^^
jarane nemoze to tako ...

Pronadji knjigu vjeronauke za srednju skolu pa procitaj sta to sve kvari postt !

Nesmijes nista unosit u organizam apsolutno nista bez obzira sto si bolestan i to ..
jarane slobodno posti ;) dragi Allah ce ti razumit je se tebi posti al ti nisi kriv sto te boli uho ;)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.