Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 100 bodova

NFSU2 , Lan problem !

195 pregleda · 12 odgovora · otvorena 15.09.2008. u 11:45

E ovako ... znaci prije jedno god sam igrao lana ovaj need for speed ug 2 .. e sada kuci imam 2 compa .. u lanu su .. oba mogu na net.. znaci svaka igrica moze na net.. a i lana Cs , warcraft , Call 4 itd.. Sinoc dodjem i Intalliram ovaj nfsu2 i hocu lana .. nema sanse.. znaci udjem na jednom kompu kreiram , na drugom vidim na lan da sam kreirao .. ali samo stoji Connecting To Lobby i nista.. probao sam i patch skinuti .nece... mjenjao sam i gateway i ip lana .. opet nece.. ajde ako neko zna u cemu je problem .. znaci i firewall gasio nece... Eto ko pomogne ako je malo 100 , dat cu jos 100 .. Ae samo pamtni odgovori ..

Spamanje ne dolazi u obzir !
vako kreiraj na lanu NFSUG2 ......i onda sa tog kopa s kojeg si kreiro odi na google.ba upisi my ip i udji na to prvo sto ti izbaci .........copy IP i preko msn-a send na drugi komp .......
onda copy na drugom kompu i udji u NFSUG2 odi tamo ono gdje mos upisat IP i trebo bi ti se pojavit server ......
Rješenje
Na racunaru ides na Network Connections i kliknes desni klik pa na properties i tamo ides na Local Area Connection Properties i pod rubrikom General oznaci Internet Procotol (TCP/IP) i idi na properties. Tu ti je upisana IP adresa racunara (na svakom je razlicita, zavisi koliko ih ti imas. u tvom slucaju 2 kompa), i samo tu IP adresu prepisi u polje Default Gateway (to je trece polje, imaju tri polja, IP Adress je prvo polje a Default Gateway je trece polje). Tako uradi na oba racunaru posebno i rijesio si problem. Mozes da igras u lanu.Sretno brate :P
sc00pex je napisao/la:
vako kreiraj na lanu NFSUG2 ......i onda sa tog kopa s kojeg si kreiro odi na google.ba upisi my ip i udji na to prvo sto ti izbaci .........copy IP i preko msn-a send na drugi komp .......
onda copy na drugom kompu i udji u NFSUG2 odi tamo ono gdje mos upisat IP i trebo bi ti se pojavit server ......
Gdje mogu upisati ip ?
ma nema instaliran TAj nfs al mora negdje bit .... trazi gdje je internet ...
sc00pex je napisao/la:
ma nema instaliran TAj nfs al mora negdje bit .... trazi gdje je internet ...
Ne kucaj nebuloze. .
Ae ljudi potrudite se .. ako treba dat cu jos bodova .. samo da napravim ovo ... znaci i gateway sam stavljao i .. sve moguce i ne moguce .. probavo ..samo stoji Connecting to lobby .. a 2 compa idu preko switchera .. i sve radi ko sat.. znaci bas ni sam ne znam sta je .. sve mu !
ja nisam sliguran ali mislim da treba launcher za nfs2
Control Panel -> Network Connections -> Local Area Connection, kad ti se otvori prozor od konekcije idi na properties pa instaliraj slijedeci protokol:

Nadam se da je tu bio problem :)

Ako nije pokusaj instalirat i Microsoft TCP/IP version 6 protokol...
Rijesenje 1.
Koliko sam mogao da shvatim, pokusaj na oba kompa staviti isti default Gateway. Evo ti link pa pogledaj:
http://fileforums.com/showthread.php?t=66077&page=2

Rjesenje 2.
Odes normalno na lan opciju pa prekines trazenje servera izaberes da kreiras server
Host lan napises Nick
kad kreira ides na Lobby
onda na create game
izaberes sta hoces
i na
Continue
i kada dobijes Created game Room
onda na drugom kompu
ides na lan
on trazi servere
ako ne nadje
treba da odes na opciju filters
tamo pronadjes igru koju si kreirao. jer fora je u filterima.
tamo samo promjeni na igru koju si kreirao.

Rjesenje 3.
http://forums.megagames.com/forums/showpost.php?s=e7e82d28165b9326fe1858c792353ae7&p=234274&postcount=5

Nemoj me okriviti ako ti nista ne pomogne, nasao sam ovo po raznim forumima, a izgleda da dosta raje ima isti problem.
Evo citam u Manuscriptama od igre (imam Manuscripte jer imam original igru) odjeljak za LAN igranje ali se nista ne spominje kako rijesiti taj problem.
SHELBY je napisao/la:
Rijesenje 1.
Koliko sam mogao da shvatim, pokusaj na oba kompa staviti isti default Gateway. Evo ti link pa pogledaj:
http://fileforums.com/showthread.php?t=66077&page=2

Rjesenje 2.
Odes normalno na lan opciju pa prekines trazenje servera izaberes da kreiras server
Host lan napises Nick
kad kreira ides na Lobby
onda na create game
izaberes sta hoces
i na
Continue
i kada dobijes Created game Room
onda na drugom kompu
ides na lan
on trazi servere
ako ne nadje
treba da odes na opciju filters
tamo pronadjes igru koju si kreirao. jer fora je u filterima.
tamo samo promjeni na igru koju si kreirao.

Rjesenje 3.
http://forums.megagames.com/forums/showpost.php?s=e7e82d28165b9326fe1858c792353ae7&p=234274&postcount=5

Nemoj me okriviti ako ti nista ne pomogne, nasao sam ovo po raznim forumima, a izgleda da dosta raje ima isti problem.
Evo citam u Manuscriptama od igre (imam Manuscripte jer imam original igru) odjeljak za LAN igranje ali se nista ne spominje kako rijesiti taj problem.
Brate sve sam ja to probao ..a i citao sa foruma .. jedino nisam ovaj protocol ..ali evo i njega sam install .pa nece.. ajde ako ne namjestim ..dat cu bodove opet nekome od vas za trud !
MaNhUnT je napisao/la:
Brate sve sam ja to probao ..a i citao sa foruma .. jedino nisam ovaj protocol ..ali evo i njega sam install .pa nece.. ajde ako ne namjestim ..dat cu bodove opet nekome od vas za trud !
Preko cega se spajas na LAN?
Router, switch ili direktno sa kompa na komp?
Chosen_One je napisao/la:
Preko cega se spajas na LAN?
Router, switch ili direktno sa kompa na komp?
Ma preko routera.. oba idu u njega..

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.