Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

2 racunara na Lanu

209 pregleda · 12 odgovora · otvorena 06.10.2008. u 17:58

Uzeo sam Crossover cable za lan i prikljucio sam u oba racunara , ali kad kreiram na jednom racunaru , na ovom drugom mi ne pokazuje da sam kreiro, ili obrnuto ...

Eh sad neki su mi rekli da trebam neki driver skinut sa neta , pa sad ne znam ...

Ako moze neko ko je umnozavo racunare da mi ovo objasni ...

btw : Kad sam uzimo kabal covjek mi je reko ako hoces samo za lan bez neta onda ti treba crossover cable , a ako hoces da obadva budu connect na net onda mi treba neki mali modem nest .. Ali ja ocu samo znaci za lan ..
da to ti je dosta crosover kabel
i sad treas ic pod my nnetwork places i onda set up small or home office network i to si sredis tak btw. daj malo poguglaj po netu bilo je bezbroj tema na bezbroj sajtova osamostali se malo nauci nekaj sam
Double_x je napisao/la:
i sad treas ic pod my nnetwork places i onda set up small or home office network i to si sredis tak btw. daj malo poguglaj po netu bilo je bezbroj tema na bezbroj sajtova osamostali se malo nauci nekaj sam
Ok ok nana mi gola :D
samo podesi IP adrese
npr komp 1: 192.168.1.1
npr komp 2: 192.168.1.2
nek koriste istu radnu grupu npr MSHOME
i to bi trebalo biti to...
ako hoces internet da imas sharuj konekciju i na racunaru na kojem je konekcija stavi IP network kartice: 192.168.0.1
a na drugom ostavi automatsku...
mislim da je ovo najednostavnije bez ikakvih programa....valjda je pomoglo
Double_x je napisao/la:
btw kad bi svi koristili google forumi skoro nebi ni postojali ^^ :P
Dura je napisao/la:
btw kad bi svi koristili google forumi skoro nebi ni postojali ^^ :p
to legendo :)
Djesi brate (L) cudo mi da si tu majke mi , znam ko si XD
(L) pwnacemo jednom sarajewsku ! (L)
Joj lave pa na svim forumima si ovu temu napravio... (dernek.ba) al et....ovako:
-control panel otvori
-network connections
- imas gore inzad opciju -setup a home or small office network connection
- zatim samo idi next next i ako znas imali enleski znati ces sta i kako dalje...
- to isto uradi na oba racunara i to je to
Na racunaru ides na Network Connections i kliknes desni klik pa na properties i tamo ides na Local Area Connection Properties i pod rubrikom General oznaci Internet Procotol (TCP/IP) i idi na properties. Tu ti je upisana IP adresa racunara (na svakom je razlicita, zavisi koliko ih ti imas. u tvom slucaju 2 kompa), i samo tu IP adresu prepisi u polje Default Gateway (to je trece polje, imaju tri polja, IP Adress je prvo polje a Default Gateway je trece polje). Tako uradi na oba racunaru posebno i rijesio si problem. Mozes da igras u lanu.Sretno brate
"Ako moze neko ko je umnozavo racunare da mi ovo objasni ... "

HAHAHAHAHAHAHA

O moj Boze, pa je li ovo moguce? ROFL LOL

Brate mili hvala ti popravio si mi dan...

A sad da ti probam pomoci, na jednom racunaru stavi ip adresu npr. 192.222.1.1 a na drugom 192.222.1.2 a gateway stavi 255.255.255.1 npr na oba racunara, udji u cmd i pingaj, znaci ping pa onda ip, to na oba racunara i ako tu ne bude konekcije, onda provjeri kablove...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.