Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

SERVER LAN NET

169 pregleda · 9 odgovora · otvorena 07.09.2008. u 11:44

ZZ RAAJA napravio sam dobar serwer i sad hocu da mi je i na netu i na lanu kao jedite kod joa dali neko zna to napraviti hitno je pliz
cim si napravio server on se vidi i na lanu samo moras kucati sv_lan 1

i saznas svoj broj ip adrese http://whatismyip.com i na kraju ip adrese samo dodas onaj broj na kraju i dijelis raji po MSNu
Za to najbolje je imati statican IP , za online i lan server trebash uraditi sljedece : staviti port na 27016 i otici na www.whatismyip.com i copirati IP i na njega dodati :27016 i to ce ti biti Online IP ...

Svaki put kad se disconectujesh i connectujesh na net IP se promeni i svaki put ces morat ici na ovu stracinu i copyrat taj IP i davati drugima , to je razlog zasto je bolje imat host il statican IP ...
xxkaka je napisao/la:
cim si napravio server on se vidi i na lanu samo moras kucati sv_lan 1

i saznas svoj broj ip adrese http://whatismyip.com i na kraju ip adrese samo dodas onaj broj na kraju i dijelis raji po MSNu
A PASA KAD KUCAM sv_lan 1 hoce li mi moci uci stranci i hoce li se vidjeti na netuuuu da nemoram djeliti ip samo stavim sv_lan 1 i kad dignem serwer da stavim INTERNET JELI TO TO PASA
n3L3 je napisao/la:
A PASA KAD KUCAM sv_lan 1 hoce li mi moci uci stranci i hoce li se vidjeti na netuuuu da nemoram djeliti ip samo stavim sv_lan 1 i kad dignem serwer da stavim INTERNET JELI TO TO PASA
moci ce ti ulaziti "stranci" al ces morat dijelit ip od servera onim strancima koji zele uci..
cudo od servera majkemi , igraci sve low ( tama za mene ) al non-stop 26/27
xxkaka je napisao/la:
moci ce ti ulaziti "stranci" al ces morat dijelit ip od servera onim strancima koji zele uci..
e ja to nezelim ja hocu ko jedite kod joa on nedjeli ip a na netu i na lanu mu server to ja hocu a tebi hvala puno
NAMIKp je napisao/la:
jedite kod joa prejak server
jest ja uso jednom 60 - 1 skor psovali mi mrtve i banovali me.
niko nezna hodat , nevalja ni ime znaci server bezveze.

hvala

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.