Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

photoshop rezanje

134 pregleda · 7 odgovora · otvorena 31.08.2008. u 12:38

eh zz vako.instal sam ps i naravno prostudirao one sve alate i pregledo dosta tutorijala al imam jedan problem.kad hocu da izrezem neki dio sLike koji ima "krivine" nema sanse da mi ruka bude mirna sa onim lasoo tolom (sa njim se reze)?.eh nesta mi je wale spominjao a i gledo sam na tut da idem na ono filter>extract> i tu mi se pojavi sLiku i ja ocrtam onim zelenim fazonovom sta hocu da sklonim sa slike kompletne .aLi kad odem na OK apsolutno sve nestane i onaj bijeli background i sve :$ .eh pa jel moze neko pomoc.
btw sjecam se na starom gamersu je bila slicna tema aL je sad nemogu da nadjem

hvala!

ako sam dobro shvatio problem - da pokusas sa magnetic lasso tool-om ?

to mozes koristit npr. da izrezes co'eka sa slike i slicno - jer je baziran na kontrastu ;)

gl..
Za takve alate je poželjno imati miš sa jako velikim DPI-om i mirnu ruku :) Neku glatku podlogu da ne zapinje. Zatim zumiraj koliko možeš jer će onda tolerancija biti puno veća.
Sequnix je napisao/la:
Za takve alate je poželjno imati miš sa jako velikim DPI-om i mirnu ruku :) Neku glatku podlogu da ne zapinje. Zatim zumiraj koliko možeš jer će onda tolerancija biti puno veća.
da mirna ruka prije svega - dobar komp i dobar mis.. :)
karaKRILCE je napisao/la:
ako sam dobro shvatio problem - da pokusas sa magnetic lasso tool-om ?

to mozes koristit npr. da izrezes co'eka sa slike i slicno - jer je baziran na kontrastu ;)

gl..
upravo tako... magnetic lasso tool
samo gore stavi frequency 99 ;)
Mozes da rezes sa pen toolom ali da zumiras pa pixel po pixel ili mozes da stavis prvu boju crnu dupliciras sliku koju hoces i pritisnes Q i onda brush toolom obelezavas deo slike koji hoces i kad zvrsis ponovo pritisnes Q
Pen Tool

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.