Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 10 bodova

pinnacle studio i obrada video clipova

644 pregleda · 17 odgovora · otvorena 29.03.2005. u 12:47

pozz..
e ovako--- trenutno radim prezentaciju skole u pinnacle studio 8... Uradio sam skoro sve (slike, prelaz izmedju slika, zavrsetak, zvuk) ali problem mi zadaje text... ne znam kako (ili da li uopste moze) da se doda neka animacija texta, recimo da se pojavi sa razlicitih strana, ili da se otkuca...
eto ako iko zna moze li (i kako) bio bih vam jako zahvalan...

btw, pinnacle snimio sam svoj rad u mMPEG formatu, pa dolazi u obzir i neki novi program za obradu video snimaka (iinteresuje me text) samo da nije prevelik, tj, da ga mogu skinuti na netu..

unaprijed hvala
------------------
za editovanje(DODAVANJE) texta u movie-u (mpeg , avi , i ostale extenzije)
mozes koristit Windows'ov Movie Maker

start - programs - applications - Windows Movie Maker
Postovani Andrey predlazem ti Vegas 5.0 ,sadrži puno opcija koje ti trašiš,pisanje text'a i sam ima najbolje fade'ove (prelazak izmedju slika).

Znaci Sony Vegas 5.0

Eto kad skines 41,3MB javi se da netražiš ključ ...
Ste si tice pinnacle studia u verziji 9 moze a mislim da moze i u osmici.Kad dole otvoris te sve slike, kliknes na onu na kojoj ti trebe, ides toolbox, i create title; onda edit title; i napises sta ti treba; i u gornjem uglu iznad slike imas nekoliko strelica kako de se krece title, izaberes i to je to. Ako ti nisto nije jesno pitaj. Oces screenshot
eh vako ...
ides na ono kada dodajes title , neki bilo koji (npr. happy birthday, it's a boy , i sl.) i to stavis ondje gdje hos da stavis slova , stavis bilo koji title i onda dva klika na taj title , i obrises slova koja pisu i napises svoja slova. imas pored desno da biras kakva hoces.
ako hoces da stavljas neka slova dok ides film , onda ides na add title , title overlay , i odredis gdje hoces , i napises po istom postupku biras slova i to.
nadam se da sam ti pojasnio dobro
btw.: bolja ti je 9.0 ....
wooow... nisam ni sanjao da ce ovo neko citati, a kamoli odgovoriti. Hvala svima na njihovoj azurnosti (nadam se da nije radi bodova^^). Posebno se zahvaljujem abasiju sto mi je objasnio kako se ulazi u windows media player.
znao sam za taj edit texta, i znam da mogu pisati bezze text, ali mene interesuje specijalni efekti dolaska i odlaska textova... Nesto kao u powerpointu.
Sada me zanima da li PS8 sadrzi tu mogucnost?

p.s. Postovani? Hmm cim je ulog 10 bodova svi su postovani
p.s.s. znam da je studio9 bolji, ali ja nazalost nemam cd-a...TT
yeah... napokon!
ej jarane, hvala ti! Pomogao si mi pravo... valjda ces dobiti sta i od admina jer sam ja imao samo 10 bijednih poena ^^

btw, da li mozda znas gdje mogu skinuti nove prelaze izmedju slika za pinnacle (nove efekte)
joj mislim da toga nema na netu da je free. moras imat cd ... al dobro i ne treba ti vise od ovoga "standard transitions" i "Hollywood FX for studio" ...
ma lud je hollywood pro, ali meni demo TT... kako da ga upgradujem bez placanja? mozda neki piratski key

NoPr0blem* je napisao/la:
Pa i ja sam ovo napisao pogledaj malo

hehe ma haj nebudi tuzan, dacu ti ja bodove kad skupim ipak se onaj vise potrudio, vidi kolko je napiso
ej dao bih ti 5 , da imam dovoljno da dajem drugima...hebiga.
a jbg.. ja mislio moci cu vam podijeliti... ma hajd ba, ko da su poeni vazni... vidi mene, pozitivna nula
Ma meni je doboljno da imam samo da mogu editovati postove i nista vise

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.