Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

XXX - samo za odrasle (+18)

1.531 pregled · 61 odgovor · otvorena 11.08.2008. u 15:57

Dragi moji geYmeri ( ovaj naziv teme je namjeran jer znam da ce svako pozeljeti da je otvori ) :)

Evo nakon sto godina odluchih se i ja da napishem jednu temu, najvishe izazvan vashim glupim temama ( evo danas bila tema "volite li me" ili "Gamers.ba Spam ili Gaming Forum?" i slichnim anketama koje nemaju smisla ). Meni je jasno da je mladja generacija zeljna publiciteta, bodova, "poznatih prijatelja" u profilu itd al ovo nije nachin da to postignete.
Vishe je nachina da budete poznati na g.ba ( koji nazalost ) nije ni sjena onoga portala onda kad sam ja prvi put doshao na njega.

Najlakshi nachin da postanete poznati je da pishete pametne odgovore, znachi kad stisnete to magichno dugme "odgovori" nastojte da vash kometar bude vishe od tri rijechi, pozeljno je da bude gramatichki ispravan mada ne mora, i meni se chesto omakne da fulam, nishta strashno, i da se odnosi na temu.

Drugi nachin je upload slika, dao B0g guugle, vremena imate, pogotovo na raspustu, pa udrite. Bilo je dosta slika, dobar dio se i ponavlja, al ako su dobre nece niko razuman zamjeriti.

Jedan od nachina je i pisanje vijesti, i ova vrsta nazalost nije za sve, jer se ne radi o klasichnom "copy paste" nego se mora razmishljati, poznavati engleski ili njemachki jezik. A ako ni to nemozete, neka vas neobezhrabri, ja nikad nisam napisao vijest pa nikom nishta.

Vecina vas je ovdje kanterasha, moj savjet je : IGRAJTE CS. Ne public, ne non steam nego klanski i kupite taj vraziji steam ( sad ovaj vikend bila akcija CS bio 4,9 $ ). Znam iz iskustva, obichno se uvijek nadje vas par da igra, napravite lan ekipu i pokushajte neshto napraviti.
Oni koji imaju mogucnost, organizujte turnir, bavite se "movie makingom" , uchinite neshto da sutra kad napustite ovaj portal ostane neki trag iz vas, kao shto je ostao iz ovih pionira CS-a u BiH , bU koji je pokrenuo ovaj site, noxicusa iz Sarajeva, bok1-a i ekipe koja je bila na skoro svakom turniru, momaka iz Mostara ( koji su bili u Krupi ali i na skoro svim turovima ) pa i ovih neshto mladjih , Banja Luke, Kka , Ttk , XII i ostalih, Bijeljine , Grachanice, Bugojna, Doboja itd itd ( ako sam koga izostavio neka se ne ljuti ).

Vecina vas ni ne zna shta propushta ako ne ode na jedan turnir. I ne zaigra barem jedan mech na lanu. Ja bi dao puno da sam mogao pocheti igrati sa 16 ili17 godina. Pocheo sam sluchajno, sa 23 godine, kad sam radio u klubu. I ako cemo iskreno nikad ga nisam nauchio ni igrati, matorog konja teshko mozesh chemu i nauchiti.
Al mi to nije smetalo da skupim ekipu, da odem na prvi ESWC 2005 godine iako smo ishli onako turistichki. Iako sam relativno daleko od Sarajeva ( nekih 300 km ). I imam par organizovanih turnira iza sebe, jedan veci i par ovih manjih – lokalnih. I nezalim za vremenom provdenim uz CS, iako sam nekada i ispashtao zbog njega.

Nadam se da cete prochitati ovo, i ako nishta, barem razmisliti o tome shta radite. Kvalitenih postova ovdje skoro da i nema, odlaskom one stare ekipe. Neki su josh tu al uglavnom samo chitaju, nemaju zivaca da dokazivaju nekome kome se nemoze dokazati.

SkY svaka ti dala za ovo , slazem se u potpunosti , ja se trudim da ne spammam ali kad te sspammer navede na spam , r0knuo bih se et.Plx nemojte me citirat..
SHELBY je napisao/la:
Ne znam sta da kazem stvarno. Evo jedan primjer :
Citajuci temu "Gamers.ba Spam ili Gaming Forum?" vidim da oni koji zele da ukazu na cinjenicu da bas na toj temi postaju spammeri budu ismijani i isprovocirani od strane bas tih spammera. Ne mogu da vjerujem koliko samo postova na toj temi imaju dva korisnika pod imenima "karaBATAK " i "wiawoOw". I jos tjeraju ostale clanove foruma koji su postali na temi pod izgovorom "ajde bjezi spammeru" ili "ne spamaj na ovoj temi" i to rade bez imalo griznje savijesti, ako imaju savjest uopste.
A nijedan od njih nisu na Gamers.ba portalu ni godinu dana.
I zasto onda odgovoriti na tu temu kad ces samo ostati iznerviran, isprovociran i ponizen od strane onih koji misle da rade dobro sto pisu takve nepotrebne stvari.

Pogledajte slobodno ima li ijedan od njih medalju za provedenih bar 1 godinu...

Prije to nije bilo tako...bar dok ja pamtim. Evo uzeti cu sebe za primjer. Ja sam dvije godine napisao jedva 100 postova a oni (bog zna da li im account traje i nekoliko mjeseci) za par sedmica napisu preko 200.
Niko se ne bi zalio da su to neki normalni postovi, ali taj post sadrzi 5-10 rijeci.
I onda se "karaBATAK" zali sto ga admin "bak1r" ucestalo samara i tvrdi da je to bespotrebno.

Zatim, globalno gledajuci, psuje se i omalovazava u postovima, nema se postovanje ni prema kome, odgovara se na svaku temu bez obzira razumijes li se u tu diskusiju/problem/pitanje...

Ne mislim da ce ova tema i ovaj post nesto puno promjeniti. Mi malo stariji clanovi mozemo samo ovako malo da diskutujemo s vremena na vrijeme o ovakvim temama ali se sve to nazalost zavrsi na diskutovanju.

Biti ce i negativnih reakcija na ovaj moj post ali ja nemam namjeru da se svadjam,to je nepotrebno.
Jer ko god se ne slaze sa temom to znaci da je on na strani onih koji stete ovom portalu.

EDIT : Proslo je nekih 5 min. od postanje teme, "karaBATAK" je vec odgovorio u njegovom prepoznatljivom stilu.
Samo procitajte njegov post, da li on uopce ima smisao...
1. ako imas ista protiv mene- mojih postova- bilo cega vezanog sa mnom- imas PM, GB, MSN
Ovako javno nemas pravo nista pisati ni protiv koga ovdje (da je normalno stanje, ali ocigledno se smije)
2. cuj nemam savjesti..hahahhah..
ovo moje spamanje je svjesno i namjerno!
To radim iz vise razloga, od kojih su samo neki:
- nemogu da gledam teme tipa "dajte mi link za najjace botove u cs", "postoje li botovi na steamu", "problem sa ovim, problem sa onim" itd itd.
- nemogu da gledam kako pojedinci (necu da navodim) prave po 289 klonova- i to tako ofirno, da bi insan sa IQ 15 mogao to skontati.
- na svakom normalnom forumu Permanently ban ne postoji (osim u nekim situacijama) vec su to kazne na lupam 7, 21, mjesec dana- sto je i logicnije.
...
...
...
3. nije tacno da sam na g.ba manje od godinu (manje od godinu sam na g.ba sa ovim accountom- jer mi je prethodni banovan iz samo adminima poznatih razloga
4. nek se javi 5 ljudi koji su za to da ja dobijem ban- i banuj me odma.
5. osim toga- ban mi ovdje nista ne znaci- nije problem klona napraviti? kao sto ostali rade..
6. ovdje ionako samo citam- smijem se smijesnim postovima- ponekad --
ponekad-- procitam nesto pametno, vrijedno pohvale- ali opet kazem i naglasavam ponekad..
pogledam koju sliku dana- uz koju se rijetko kad nasmijem (posebno u zadnje vrijeme)
7. SHELBY navedi gdje ja nekog omalovazavam- psujem mu itd?

Mislim da imate, a i prije par dana ste imali, dovoljno razloga da me "odstranite" sa ovog foruma za odrasle, jer sam ja dijete i ne zasluzujem da budem tu prisutan.
- napravio klona - razlog za ban
- prekrsio sam pravilo- spamam -razlog za ban
- kao sto gosp. SHELBY rece- psujem, omalovazavam druge- razlog za ban

dakle- dovoljno razloga da dobijem taj famozni Permanently ban!

jos jedna stvar- ako ponovo treba da objasnim sto mislim da me bak1r bespotrebno osamario- objasnicu nekima poput Vas (moram persirati odrasle, tako su me naucili)?

javio sam se Wertu-u (tacnije otvorio temu- pa mi je on lock, i tako sam dosao u kontakt s njim on je potvrdio da je bak1r napravio gresku- bice edit sa citatom Wertu-ovog PM-a!

nemam nista protiv bak1ra- ako se iko trudi da sve bude kako treba- to je on, i jos nekoliko admina..
cus

edit: ja sam svoje rekao- hoce li ko citati ili ne- vas problem

edit#2: Wertu- Ma vidis kakva je tema svi ce se poceti javljati bice svadje najbolje da objasnis bak1ru sta je bilo i nek ti vrati te bodove koji su ti oduzeti sa samarom,mislim da bi tako najbolje bilo

---

Wertu: Kontam ja sve,ali je opet pogresno suditi nekoga po sitnoj gresci ; )

lazem li? provjerite u mom GB-u

EDIT#3: @shebly- mozete li mi navesti sta na ovom gamersu ima smisla- kad vec moj post nema (u pravu Ste, nema, ali jos mnogo toga nema smisla ovdje- ako nekom ova "sitnica"- sitnica u odnosu na ostalo smeta- onda ne znam kuda dalje ovo sve vodi?
f4nt0mk0 je napisao/la:
ali chuj +18 mauhahahaha ajdolcino
Ewo sad se dokazao najveci idiot na gamers.ba portalu ! Momak sad posta temu o spamanju i glupostima on to odmah isto ponovi...Ne mozes dokazati nedokaznom stvorenju ;)
karaBATAK je napisao/la:
1. ako imas ista protiv mene- mojih postova- bilo cega vezanog sa mnom- imas PM, GB, MSN
Ovako javno nemas pravo nista pisati ni protiv koga ovdje (da je normalno stanje, ali ocigledno se smije)
2. cuj nemam savjesti..hahahhah..
ovo moje spamanje je svjesno i namjerno!
To radim iz vise razloga, od kojih su samo neki:
- nemogu da gledam teme tipa "dajte mi link za najjace botove u cs", "postoje li botovi na steamu", "problem sa ovim, problem sa onim" itd itd.
- nemogu da gledam kako pojedinci (necu da navodim) prave po 289 klonova- i to tako ofirno, da bi insan sa IQ 15 mogao to skontati.
- na svakom normalnom forumu Permanently ban ne postoji (osim u nekim situacijama) vec su to kazne na lupam 7, 21, mjesec dana- sto je i logicnije.
...
...
...
3. nije tacno da sam na g.ba manje od godinu (manje od godinu sam na g.ba sa ovim accountom- jer mi je prethodni banovan iz samo adminima poznatih razloga
4. nek se javi 5 ljudi koji su za to da ja dobijem ban- i banuj me odma.
5. osim toga- ban mi ovdje nista ne znaci- nije problem klona napraviti? kao sto ostali rade..
6. ovdje ionako samo citam- smijem se smijesnim postovima- ponekad --
ponekad-- procitam nesto pametno, vrijedno pohvale- ali opet kazem i naglasavam ponekad..
pogledam koju sliku dana- uz koju se rijetko kad nasmijem (posebno u zadnje vrijeme)
7. SHELBY navedi gdje ja nekog omalovazavam- psujem mu itd?

Mislim da imate, a i prije par dana ste imali, dovoljno razloga da me "odstranite" sa ovog foruma za odrasle, jer sam ja dijete i ne zasluzujem da budem tu prisutan.
- napravio klona - razlog za ban
- prekrsio sam pravilo- spamam -razlog za ban
- kao sto gosp. SHELBY rece- psujem, omalovazavam druge- razlog za ban

dakle- dovoljno razloga da dobijem taj famozni Permanently ban!

jos jedna stvar- ako ponovo treba da objasnim sto mislim da me bak1r bespotrebno osamario- objasnicu nekima poput Vas (moram persirati odrasle, tako su me naucili)?

javio sam se Wertu-u (tacnije otvorio temu- pa mi je on lock, i tako sam dosao u kontakt s njim on je potvrdio da je bak1r napravio gresku- bice edit sa citatom Wertu-ovog PM-a!

nemam nista protiv bak1ra- ako se iko trudi da sve bude kako treba- to je on, i jos nekoliko admina..
cus

edit: ja sam svoje rekao- hoce li ko citati ili ne- vas problem

edit#2: Wertu- Ma vidis kakva je tema svi ce se poceti javljati bice svadje najbolje da objasnis bak1ru sta je bilo i nek ti vrati te bodove koji su ti oduzeti sa samarom,mislim da bi tako najbolje bilo

---

Wertu: Kontam ja sve,ali je opet pogresno suditi nekoga po sitnoj gresci ; )

lazem li? provjerite u mom GB-u

EDIT#3: @shebly- mozete li mi navesti sta na ovom gamersu ima smisla- kad vec moj post nema (u pravu Ste, nema, ali jos mnogo toga nema smisla ovdje- ako nekom ova "sitnica"- sitnica u odnosu na ostalo smeta- onda ne znam kuda dalje ovo sve vodi?
Izvinjavam se sto sam pogrijesio u pisanju pa si pomislio da ti psujes i omalovazavas nekoga.
Greska ispravljena.
SHELBY je napisao/la:
Izvinjavam se sto sam pogrijesio u pisanju pa si pomislio da ti psujes i omalovazavas nekoga.
Greska ispravljena.
"EDIT#3: @shebly- mozete li mi navesti sta na ovom gamersu ima smisla- kad vec moj post nema (u pravu Ste, nema, ali jos mnogo toga nema smisla ovdje- ako nekom ova "sitnica"- sitnica u odnosu na ostalo smeta- onda ne znam kuda dalje ovo sve vodi?"
Sky sve je to lijepo.

Ne mozhesh ti promjeniti nichiji nachin razmisljanja.
karaBATAK je napisao/la:
"EDIT#3: @shebly- mozete li mi navesti sta na ovom gamersu ima smisla- kad vec moj post nema (u pravu Ste, nema, ali jos mnogo toga nema smisla ovdje- ako nekom ova "sitnica"- sitnica u odnosu na ostalo smeta- onda ne znam kuda dalje ovo sve vodi?"
Eto sam razmisli i priznaj, sta onaj tvoj post radi ondje.
Ono ti uopste nije trebalo.
Jedna recenica za pohvalu i to je cistokrvni spam.
SHELBY je napisao/la:
Eto sam razmisli i priznaj, sta onaj tvoj post radi ondje.
Ono ti uopste nije trebalo.
Jedna recenica za pohvalu i to je cistokrvni spam.
Ja sam svoje rekao i pitao Vas- staa to ima smisla na ovom gamersu- ili jedino moj post nema smisla?
ja sam jedina smetnja ovdje ???
a ovo Vam ne smeta?

tema u kanti: prije par sati
http://www.gamers.ba/forum/14/46326/pc-suite-nokia-n95/

ista tema ponovo otvorena?
http://www.gamers.ba/forum/26/46348/nokia-n95-pc-suitee/

to nikom ne smeta?
a ja smetam..

Moze li me neko molim vas banovati?
f4nt0mk0 je napisao/la:
i btw. stvarno sta si htio postic sa ovom temom bola ,samo se furas,a ovaj site je uvijek bio za mene isti i prije i sada , nidje vezze mnogo vishe gamera ima nego prije sto i jest bolje ,ali sajt je uvijek isti bio i ostat ce pomalo se spama , ugalvnom ima tema , vijesti..etc...
Pa druze ti si prvi koji bi se trebao naci u ovom tekstu i urazumiti se. O takvim se i pricha. Ajde da si neko ko je sjeo za komp prije par dana a ne igras od svoje 10 god ( sad imas oko 13-14).

De malo pameti
karaBATAK je napisao/la:
Ja sam svoje rekao i pitao Vas- staa to ima smisla na ovom gamersu- ili jedino moj post nema smisla?
Sve ima smisla. Da nema onda ovaj site ne bi uopste postojao.
Sve sto vidis ovdje, sve vijesti i recenzije, clanovi, njihove galerije, klanovi, forum, teme i postovi - sve to ima smisla.

Ali nemaju smisla oni postovi koji se sadrze od jedne proste recenice cija je svrha da osoba koja ga je napisala ima broj vise u post countu u profilu.
f4nt0mk0 je napisao/la:
i btw. stvarno sta si htio postic sa ovom temom bola ,samo se furas,a ovaj site je uvijek bio za mene isti i prije i sada , nidje vezze mnogo vishe gamera ima nego prije sto i jest bolje ,ali sajt je uvijek isti bio i ostat ce pomalo se spama , ugalvnom ima tema , vijesti..etc...
pishe widish da pishe +18 a ti neas jos ni 5 godina
amirru je napisao/la:
Postujem te brate,svaka cast ali samo znaj da si djabe napisao ovaj post odnosno i nije bas djabe ako si bio u nekom poslu ... Ja sam nekad pisao vijesti i recemo bile su zanimljive ali kad pogledam "citanost" moje vijesti koja govori o gamingu to je zalosno. Na turnire sam isao nekad,vecinom kao spektator a i par puta nastupao - tacnije na oba eswc koja se odrzala gdje sam vise pomagao da bude sve kako treba nego sto sam igrao i spavao ali mi nije bilo zao jer sam upoznao dosta dobrih momaka ... Poceo sam vec da pametujem stoga da skratim - Uzivaj i nemoj da te bilo sta sekira ovdje !
Nema sikiracije, ovo sam uradio onako usput, nebi li seko nashao u prichi, neki su se vjerovatno i nashli, a neki su me citirali i govore da se furam. E bash se furam. :)

@ Krilo, batak, karabatak, bijelo ili kako vec ( volim piletinu sa roshtilja )

nije bitno koliko godina imash, nego je bitan kvalitet onoga shto radish, fulao si poentu skroz.

edit: nisi centar svemira, ne trjera te niko, razmisli malo shta radish. samo to.

SHELBY je napisao/la:
Sve ima smisla. Da nema onda ovaj site ne bi uopste postojao.
Sve sto vidis ovdje, sve vijesti i recenzije, clanovi, njihove galerije, klanovi, forum, teme i postovi - sve to ima smisla.

Ali nemaju smisla oni postovi koji se sadrze od jedne proste recenice cija je svrha da osoba koja ga je napisala ima broj vise u post countu u profilu.
nisi svjestan koliko mi je stalo do broja postova.. joj samo da ti je znati koliko mi je drago........
svaki post kad napisem- ja narastem po 1cm pa zato toliko i pisem....

@sky ocigledno da ja ovdje jedini smetam??
evo molim admina na me "ukloni"- pa ce biti miran GAMERS.ba kad ja odem? nadam se da hoce!
bak1r je napisao/la:
Brate najgore je to sto ovo njima nishta nece znaciti ..

Ja osamarim,obrisem , oni meni salju poruke zasto si obrisao,osamario a ja za sve imam razlog medju kojim je glavni smanjivanje spama i vracanje kvaliteta ovom forumu koje je , barem zasad , nazalost daleko.

Uglavnom da kazem , da sam ja uveo ostrije mjere i da cu svaki spam kaznjavati banom.

Cu , off
pa ok brate al ti meni bas nepotrebno brises temu koja je 100% ispravno napisana
SkY je napisao/la:
Nema sikiracije, ovo sam uradio onako usput, nebi li seko nashao u prichi, neki su se vjerovatno i nashli, a neki su me citirali i govore da se furam. E bash se furam. :)

nije bitno koliko godina imash, nego je bitan kvalitet onoga shto radish, fulao si poentu skroz.

edit: nisi centar svemira, ne trjera te niko, razmisli malo shta radish. samo to.

Samo kazem da neces puno uspjeti ali se bar nadam !
SkY je napisao/la:

1. nemas razloga da omalovazavas sa tim "Krilo, batak, karabatak, bijelo ili kako vec ( volim piletinu sa roshtilja )"
2. mozda tebi nije bitno koliko godina imam, ostalima (99,9%) jeste...
3. nit' sam centar svemira, nit' to pokusavam biti..
cus
Kako Vam se da baviti ovakvim stvarima Ne ide mi u glavu nikako Odakle silni zivci ? Svaka cast ...
@ krilo

nerazumijesh shalu, nema tu omalovazavanja, uostalom sam si izabrao taj nick ( normalni nickovi bili zauzeti ? )
ne nego sam ja izabrao nick, zato sto sam to htio...
btw. zamolio sam da me banuju, nadam se da ce to uraditi...

cus svima..

cheers..
edit: "normalni nickovi bili zauzeti"?
znaci moj nick nenormalan = ja nenormalan = to nije omalovazavanje, vrijednjanje???
hvala...

cus

edit#2.. posto me vise nema..

[email uklonjen]

ko ima sta raspraviti ili reci- uvrijediti- omalovaziti...
slobodno add..

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.