Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Anketa Zaključana

Do you believe?

1.887 pregleda · 60 odgovora · otvorena 22.03.2005. u 16:01

Da li vjerujete tj. da li postoji Bog?

DA! Vjerujem! 0 · 0%
NE! 0 · 0%
Ne znam! 0 · 0%

Ukupno glasova: 0

Prijavi se da glasaš
Molim vas da PRIJE GLASANJA procitate malo ovaj forum:

http://forum.bihnet.ba/forumdisplay.php?s=&forumid=18

moje misljenje:

ja licno vjerujem u Boga (neku vishu silu)...ali ne volim i ne postujem nacine na koje se propovjeda islam ili krscanstvo

pokrivanje zena je apsolutna glupost! rodjeni i stvoreni smo goli.. prirodni... i imamo prirodne nagone prema drugom spolu.. to je nesto sasvim normalno u prirodi!

a za mene je najveca glupost u islamu sto se vecina uci na arapskom! kod nas u bosni i u svijetu! valjda Allah razumije sve jezike... zna nase misli...!
a ucenje na arapskom....VECINA recimo 80% muslimana, tj vjernika klanja i uci, ali ne zna sta tacno izgovara...nego uci sure, ajete..itd napamet! dakle ne misli on to licno nego samo izgovara...! nije od njega! Hrcanstvo sto se tice toga ima jedan veliki + u odnosu na islam!!!

vjerovanje u Boga ili neku visu silu je nastalo...tako i zato sto ljudi nisu mogli objasniti svoj nastanak, nastanak svemira, prirodu oko sebe itd...
najlakse je vjerovati i uvjeriti mnoge druge da je to stvorio Bog...

a sto se tice evolucije.....zamislite PROSLI SU MILIONI GODINA....samo zamislite.....pa nama je 10 godina veoma dug period...ali milioni..tesko je to zamisliti.....bica se mijenjaju i prilagodjavaju sredini...to je veoma dug proces..i ne moze se tako lako zamisliti i razumjeti...

DOKAZANO JE DA SU DANASNJI STANOVNICI EVROPE U PROSJEKU VISI (VECI) OD STANOVNIKA IZ 10-tog stoljeca za oko 2cm!!

samo moje misljenje

k!D je napisao/la:
Bio bi bolje da se zakljuca nego da mi ovako odlucejemo postojili *** ili ne

mi nista ne zakljucujemo vec vodimo forumsku diskusiju o religiji, vjeri, itd
Hmmm...
jelda
Pa kad smo baš kod civilizacije..reci mi otkud to da su egipcani (arapi) imali popločane ulice i kanalizacijske sisteme dok je evropa bila u blatu!?!
Za Big Bang ,naravno da sam čuo, (kosmičko jaje) ...
A reci ti meni ili bilo ko od vas ; Jeste li mozda znali da je U Kur'anu (prije skoro 1500 godina)u jednom ajetu objašnjena formula za izračunavanje brzine svjetlosti? Znate možda za neke hadise jos iz vremena Muhammeda a.s. donedavno nejasni hadisi - u skorije vrijeme Velika naučna otkrića??!!!?? Još dosta primjera i nejasnih (nekim laicima) ajeta , koji zapravo predstavlaju neka otkrića.
Kur'an je knjiga u koju nema sumnje (El-Beqare 2.ajet: "ZalikelKitabuLarejbefiih")
Kniga koja je namjenjena svim generacijama i svakom dobu. Ako u to sumnjate , to se već može razjasniti i otkloniti sumnja( uvjeriti se) . Ako neko mozda pozna prof.dr. Ago Omerbašić ,on je astrofizičar (tumačenje po Kur'anu) on je jedan koji vam dosta toga može objasniti.

Za ove ostale da kažem; Sumnjate u postojanje Boga.
Islam priznaje kršćanstvo i jevrejstvo (dok ove dvije vjere ne priznaju islam) dalje; Nema prisile nikakve u vjeri Islam (niko nekaže ti moraš biti musliman) slobodan izbor.
A to što sumnjate u postojanje Boga
ev daću vam ja jedan primjer:
Šta mislite ko je nama pomoga dok smo bili u okruženju 3 godine (u ratu) i dok smo se branili od neprijatelja koji su bili brojno nadmoćniji a da nepričam koliko moćniji što se tiče oružja i MTS-a. Šta mislite; da nam je pomoglo to što su hrvati krenuli...ili neznam ja.
Realno govoreći , mi nismo imali nikakve šanse
NAS JE SAMO DRAGI ALLAH SPASIO.
Još uvjek se razotkrivaju tajne i umjetnosti ratovanja na našim
prostorima (Postoje dokazi dase izučava sve to u USA).
Još samo da kažem , bojte se Allaha!!!
Nevjerovanje (Kufr) i pripisivanje Bogu nekog Njemu ravnom (Širk) su jedni od najtežih grijeha, prema tome pazite šta ćete napisati.
Jao , ovaj Vilenjak je pravi vjernik , samo mu pogledajte religioznu galeriju i vidite u sta vjeruje
koliko je krvi proliveno radi tih nekih religijskih uvjerenja ?? krstaski ratovi ? bin laden i kompanija ? nigdje u bibliji niti kur'anu ne pise da se ljudi trebaju ubijati
U Kuranu je zabranjeno ubijanje durgih ljudi (teski grijesi) . Knjiga nalaze postivanje durgih vjera i i time svih ljudi na svijetu .
eh de daj mi broj stranice u kur`anu gdje je taj dokaz o brzini svjetlosti..

daj...
@amkaay

ali koliko je samo ratova nastalo na bazi vjere!!

I taj Dzihad... i to je rat.. i to je ubijanje....!!!
webz

daj malo vise podataka, kakav dzihad , zar je poceo
to sto si ti cuo za dzihad je prica nekih ludjaka koji ekfol pozivaju na rat , osjecaju se ponizeni od strane krscana , pa ih mrze..
da ponovim,.... to su samo pojedinci , jer ima svakakvih ljudi na svijetu , i bas americka propaganda uvijek nekako nadje te neke jadove (vidite po kvalitetu snimaka kamerama)...znaci nadju te pojedince i na osnovu njih cijeli svijet pravi nekakvo tuzno misljenje o "nama" .
znaci taj dzihad nije ni bio niti je poceo 100% !!!
muslimani nikad nisu poceli rat !!!
daj hallo , prestanite molim vas !
dosta vas je sviju , kljucajte ovu temu !

kljucajte i briste 4ever & ever ovo !

Amkayy je napisao/la:
webz

daj malo vise podataka, kakav dzihad , zar je poceo
to sto si ti cuo za dzihad je prica nekih ludjaka koji ekfol pozivaju na rat , osjecaju se ponizeni od strane krscana , pa ih mrze..
da ponovim,.... to su samo pojedinci , jer ima svakakvih ljudi na svijetu , i bas americka propaganda uvijek nekako nadje te neke jadove (vidite po kvalitetu snimaka kamerama)...znaci nadju te pojedince i na osnovu njih cijeli svijet pravi nekakvo tuzno misljenje o "nama" .
znaci taj dzihad nije ni bio niti je poceo 100% !!!
muslimani nikad nisu poceli rat !!!

govorim o dzihadu kao ratu uopste...a ne da je poceo ili bio ili...itd.!

Dzihad katolici zovu armagedon , taj rat je u svim vjerskim knjigama zabiljezen.
znaci i muslimani i krscani znaju za taj jedan veliki rat .
Naravno, povodi za ovaj rat su vjerskog tipa ... znaci da taj rat ima i vise naziva , i takoder znaci da to nije samo poniklo iz muslimanske vec i iz krscanske vjere.
Haj ti meni webz objasni jos tvoj nacin vjerovanja , sta cinis ..radis...imas neke obrede ??... itd.
Ili to tvoje vjerovanje samo svojim mislima cinish
moje vjerovanje je kao Chaos-ovo i Bonen-ovo.... pronadji i procitaj

Amkayy je napisao/la:
Haj ti meni webz objasni jos tvoj nacin vjerovanja , sta cinis ..radis...imas neke obrede ??... itd.
Ili to tvoje vjerovanje samo svojim mislima cinish

on prinosi zrtve
mogli bi kajzu za nasu religiju zrtvovati....sigurno bi dobru pozu napravio nakacen na rostilju .

Amkayy^^ je napisao/la:
Jao , ovaj Vilenjak je pravi vjernik , samo mu pogledajte religioznu galeriju i vidite u sta vjeruje

Prvo sa vjerske strane ja vjerujem u sta vjerum ,volim zene i one mene,da ih ne volim bilo bih jos gore...drugo nisam ja kriv a ni jedan gamer i zivi stvor sto zene sire blud... ... nisi dorastao da raspravljas sa mnom o ovome sto se nalazi u mojoj galeriji...trece i zanimljivo za tvoju licnost...gdje ti beres pamet jel to sa godinama ili iz postenja prema meni ...evo zakazujem ti datum pa cemo se naci na chatu da vidis koje kompetetniji i iskreniji ---Datum: 25.mart.05. u 20:00 tacno na chatu...pa cemo vidjeti koce kome uvjerenja oboriti...E sad demi iskreno reci da ti se nimalo ne digne kad vidis moju galeriju ili umom ne prodje impuls do kore maloga mozga...uhhh!....Sto se tice galerije pogeldajte galeriju "app" ... e sad ja bih to trebao promjeniti galeriju ali necu jer ono sto ja imam u dusi i glavi i u citavom tijelu ...meni ce se suditi na Saudnjem danu i sam Dragi Allah ds.s. zna koji su moji grijesi i oni su samo moji ... ja nosim breme grijeha...i tek je predamnom zivot ... ako Dragi Allah ds.s. odluci da se preselim to ce biti ...do tada me ne znaim ani ovaj neki Amkayy a nijedan gamer na forumu ,moje je misljenje moje i nicije vise...moj grijeh je moj grijeh.......
E sad sto se tice ostalih gamera ... ko god ima nesto protiv mene eto nam chata i bujrum ne bih volio da neke stvari ostanu ne dorecene...Ja sam uvijek iskren i drzim se onoga sto kazem ... imate profil i saljite poruke narocito ti Amkayy...koji nisi tu da ti kazes ko ima galeriju kakvu i kome ti utjerujes grijeh...malo razmisli o sebi prije nego budes sudio drugome...
Sa iskrenoscu vas kolega...
Vilenjak!

P.S. Molio bih sve prijatelje,moje...da dodju na chat 25.03.2005.u 20:00h ...
Hvala!
Molim Allaha Milostivog, Samilosnog da nas zastiti od dosaptavanja prokletog sejtana! Molim Allaha Milostivog Samilosnog da nam da sabura, da ocistimo svoj nijet!

Moj grijeh! Vjera moja! Moj umet! Moje odluke! Esselamu alejkum!

Da se ne pretvori ovaj site u muslimanski .. sta ce mo onda!
Ovo sam morao dodat! copy/paste!

Iman je arapska rec, koja znaci verovanje, a na prvom mestu, u cvrstom je ubedjenju da je Allah, subhanehu ve teala, Jedan i Jedini Tvorac svega, i da samo On zasluzuje da se obozava, a dalje je u ubedjenju u istinitost Njegovih lepih imena, tj. svojstava.

Verovanje u Allaha subhanehu ve teala, se svakodnevno iskazuje jezikom, na prvom mestu zikrom, tj. spominjanjem Uzvisenog Allaha, dovom, tj. molitvom, a zatim naredjivanjem dobra i osvracanjem od zla, ucenjem Kur'ana, ... itd. U okvir imana, tj. verovanja ulaze i dela srca, kao sto su bratska ili sestrinska ljubav u ime Allaha, strah od Allaha, ... itd.

Spomenula sam ucesce jezika i srca, ali svakodnevna dela i ostalih organa ljudskog organizama deo su necijeg imana: u postu ucestvuje probavni trakt, a u namazu, kao vrhunskom ibadetu, tj. obozavanju, ucestvuje citav misicni sustav tela, ... itd. Dakle, svakim aspektom naseg delovanja, ili ponasanja cuvamo ili gubimo iman, tj. verovanje. Nastojati biti iskren vernik u islamu znaci biti veoma aktivan i svestan, svakodnevno, jer i pasivnost, bila ona u zanemarivanju namaza, ili u izostavljanju zikra i dove, ili u odustajanju od odvracanja od zla i pozivanja na dobro, ili u lenjosti u ucenju, ... , slabe iman! Sta jos slabi, a sta jaca iman? Evo, nekoliko hadisa:

Od Ibn Omera, radijAllahu anuhu, se prenosi da je Poslanik, sallAllahu 'alejhi ve sellem, rekao: "Stid i iman su uvek jedno pored drugog, pa ako jednog nestane, nestace i drugog." (Hakim)

Od Ebu Hurejre radijAllahu anuhu, se prenosi da je Poslanik, sallAllahu 'alejhi ve sellem, rekao: "Iman se sastoji od sedamdeset i nekoliko delova - najuzviseniji je "La ilahe illellah," (ar. nema ***a osim Allaha), najmanji je uklanjanje prepreke sa puta, a i stid je deo imana." (Mutefekun alejhi)

Rekao je Poslanik, sallAllahu 'alejhi ve sellem, Munziru ibn Aizu, radijAllahu anuhu, : "Kod tebe imaju dve osobine drage Allahu," pa je ovaj upitao: "A koje su to osobine?" Poslanik, sallAllahu 'alejhi ve sellem, rece: "Blagost i stid." Munzir ga upita: "Da li su one pri meni oduvek ili sam ih stekao." Kaze Poslanik, sallAllahu 'alejhi ve sellem, : "Oduvek," na sto Munzir rece: "Hvala Allahu Koji me je stvorio sa dve osobine koje On voli." (Ahmed i Ibn ebi Asim).

...aferim djevojci...!

http://forum.bihnet.ba/forumdisplay.php?s=ed8c01a50841a8d5b4f0b48b5a1e7278&forumid=18

Zao mi je!...sorry gameri!
Vjerujem u Bogu tj. Allaha.
Nemam nista protiv ni krscanstva, budizma, protestanata jednostavno neka bude ko sto hoce.. Jedan mali primjer (nemoj da neko pogresno shvati nemam namjeru da provociram bilo koga) o tome da je Islam jedina prava vjera :

U Kuranu stoji :

"Tako mi vremena, sve knjige su izmjenjene, ali Kuran JA cuvam"

"Postite jer post je objavljen VAMA kao sto je bio objavljen i onima prije Vas"

Zatim neznam jel ko od vas cuo za onog istrazivaca George neznam kako se preziva.. Naime on je na svom brodu bio sa nekim arapom i valjda su na Giblartaru vrsili istrazivanja i on je valjda otkrio da se voda iz Atlantika i Sredozemnog mora ne mjesaju.. Kada je to rekao Arapu on mu je mirno odgovorio : Mi smo to znali prije hiljadu godina. Zapisano je u Kuranu.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.