Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

kompjuter mi se gasi kad uprem tab+alt

124 pregleda · 11 odgovora · otvorena 05.08.2008. u 14:46

eo naslov je pola reko,ali cu bolje pojasnit
ja naprimjer igram pirates of the carribean online
i neko mi pise na msnu,ja tab+alt da mu odgovorim,i tako 3 puta uradim,a cetvrti put mi se rr komp
zna li neko kako cu ispravit taj problem?
Temperatura,memorija jedno od to jeste sigurno
Tako je meni bilo ili si dirao frekfenciju procesora
sigurno je problem u temperaturi jer imam dost memorije ak na to mislis
pa vjerovatno nije do alt+tab kombinacije tipaka vec do temperature, kada treba preci sa jedne radnje (pirati) na drugu (msn) ( a obje uzimaju puno memorije) onda nemoze da "podnese" i restartuje se iz sigurnosnih razloga da ne bi doslo do vecih problema!
T0M1SL4V je napisao/la:
stavi kuciste u frizider da ti se ladi
nea mjesta xD
GREBATOR je napisao/la:
nea mjesta xD
probo je on to garan ja mislim xD
karaBATAK je napisao/la:
pa vjerovatno nije do alt+tab kombinacije tipaka vec do temperature, kada treba preci sa jedne radnje (pirati) na drugu (msn) ( a obje uzimaju puno memorije) onda nemoze da "podnese" i restartuje se iz sigurnosnih razloga da ne bi doslo do vecih problema!
thx na pojasnjenju
aplauz od mene
nije tab+alt,vec alt+tab

probaj ocistiti kuler,otvori kuciste i usisaj unutra,mozda ti se prasine skupilo,il jednostavno formatiraj komp
Vjerovatno je prevelika temperatura unutar samog kućišta , jer imaš određenu granicu u BIOSu koju ne smiješ preći , ako je pređeš , komp se automatski gasi , bar je tako bilo kod mene .

Ugl. očisti prašinu sa procesora , coolera itd..
GREBATOR je napisao/la:
thx na pojasnjenju
aplauz od mene
np, imao sam slican problem- kod mene je bilo da zaledi i ja ga moram restartovati..
e sad jedna mogucnost ti je da je do temperature procesora, a druga do temperature graficke karte..
bar sam ja ovako rijesio..

1. otvori kuciste
2. poskidaj kulere (ne ventilatore!)
3. pazljivo ocisti kulere, ispusi prasinu iz kucista (pozeljno kompresorom ako imas, ili nesto slicno- NE usisavaj, mozes zakacit nesto pa jos belaja...)
4. provjeri koliko imas ventilatora te da li oni ispuhuju ili upuhuju zrak u kuciste (ako ih imas premalo, kupi nekoliko po 5KM su ti.. a mozes i skinuti sa nekog starog kompa- samo je vazno da radi)

Kad sve to radis- nista ne iskljucuj, samo racunar iz struje.. nista unutra ne diraj, ja sam tako da izvines shebo, doduse sitnice su bile, led diode za paljenje kompa, ono kad radi zelena lampica itd.. i nikako da "potrefim" gdje je trebalo ukljucit..

ako to ne pomogne, a nadam se da hoce, probaj sa formatom (cudno, skoro da nema blage veze sa tim, al vecina kaze da moze biti do toga..)

cheer

edit #1: ako budes prikljucivao jos ventilatorcica- obrati paznju na napojnu.. vidi koliko ti ima "vati", i koliko je iskoristeno..
ako se priblizis toj granici, ode napojna pa jos gore..
GL!

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.