Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

stovanje modema

120 pregleda · 3 odgovora · otvorena 01.08.2008. u 15:18

pozz ovako ne mogu da se konetujem na freezonu i nazovem onaj servis 1422, i kaze meni covjek jel ti se konektuje automacki kad upalis racunar reko: DA, kaze on meni moras fino setovat modem,do tada se ne mozes konektovat an freezonu, e h sad ..kako da napravim to da mi se ne konektuje cim upalim racunar , i kako da setujem modem MODEM MI JE 2/2+router 4 ports, mozel mi ko postavit slike ili uputsvo da mi da,eto molim vas !! i volim vas:)
jos nesto kod mene je adsl modem 2/2router i u route modu je tj inernet mi se dize odmah po dizanju windows-a..

kako da ga prebacim u bridge mode???
mayer je napisao/la:
jos nesto kod mene je adsl modem 2/2router i u route modu je tj inernet mi se dize odmah po dizanju windows-a..

kako da ga prebacim u bridge mode???
poslao sam ti na pm kako ide te stvari ev ako jos kome zatreba da napisem i ja nes pametno :P postupak je slijedeci :
gdje se kuca web stranica ukucas http://10.0.0.138/cgi/b/ST/?ce=1&be=0&l0=0&l1=-1 ! na sred stranice nalazi se set up ( kliknes na to ofc ) , 1.next ,
2. select service : odaberes u ovom slucaju "Bridge" , NEXT>
3.NEXT> .... dok nedodjes do Start ( logicno onda start) :P i onda ce ti se prebaciti u Bridge status ! ZA ADSL korisnike :P

Edit : ev da nezaboravim i ovo kako napraviti onda konekciju .. ima nas svakakvih pa da mozda nekome i pomogne ;) :
Control panel , Otvoris Network connections , gore lijevo pise : create a new connection kilik , i sad :
1. NExt ,
2 . ostavis na prvom pa next
3. pa ides na drugo ( srednje ) next
4. takodje ides na drugo next
5. Upises "svoje ime + pig" next
6.ukucas username , password , password ( od adsl') , next
7. zakaci da ti se pojavi na desktopu i finish !
et ja mislim da vam je ovo dovoljno :P
hvala ecco

al evo naso sam ovo tvoje je malo koplikovano al je dobro pomoglo mi je

dakkle ko bude imao proble ili zeli da setuje modem evo zaadsl 2/2router

Probajte razlikovati modove rada, bridge - radi kao modem (dhcp-disabled)

pppoe - radi kao router (dhcp - enabled)

rjesenje tvog problema je, kad udjes u router, na ono country - ne biraj nista, jer su tu automatske postavke!

ides direktno na ono plavo CONFIG dolje nize, izaberes 1483 BRIDGE IP LLC

onda ides na DYNAMIC . enabled, next dalje, kad prikazes BRIDGE ides ono gore SAVE, i to je to...

napravis dialup konekcije i to je to...

ovako :
Kada odradis sve kako sam reko za bridge mode, ali prati kako sam napisao!

Nakon sto se restartuje modem, i stabilizuje lampica za ADSL link

onda idi na ikonicu za mrezu - local area connection, klik lijevi na nju, pa dolje na dnu PROPERTIES, pa klik lijevi na properties, kad se otvori prozor, odaberi TCP/IP, pritisni properties za TCP/IP i kad se otvori novi prozor, kao sto je na slici ovaj, ukucaj ovako adrese, odaberi neku za IP za mrezu staticku, jer ti je DHCP-disabled u bridge mode-u, zato ti se pojavi u cosku onaj zuti usklicnik - limity connection, pa ti trebas rucno unijeti znaci!

prvo polje - IP unesi, formata, 192.168.1.x (samo nemoj stavljat 192.168.1.1-to je adresa routera)
, mozes staviti tipa 192.168.1.5 ili vec 1.8, 1.7 itd...

subnet mask - pritisnes dolje i automatski se postavi,

za dns server stavi bihnetov dns - 195.222.32.10

kao na slici i to je to, onda nece biti vise no limitiy u cosku dolje, probaj se nakon toga konektovati, sa dial up ikone!
eto nadam se kome zatreba da ce biti od koristi

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.