Sto puta su me pojedini od vas pitali kako se setuje modem
E sad da ja vishe nebi odgovarao na ostale teme objasnit cu kako se to radi ...
Naime,ovo je samo nazalost za korisnike ADSL-a !!!
E ovako :
Start - > run ( i u run kucate telnet(odmaknete) i IP od modema... IP ce te naci tako sto u desnom cosku imate ona dva kompijutercica,kliknete na to i pisace vam "IP ADRRESS" , npr.meni je 10.0.0.138 i kucacam telnet 10.0.0.138
Sad kad vam se otvori,pisace vam uzername(upisete vas uzername), pa zatim pritisnete ENTER,ispod toga ce vas se pojaviti password(unesete vas pw),pa ponovo ENTER......E sad ako su vam tacni podaci tj.vas uzer i pw pojavice vam se ova slika :

Ako se ne pojavi,nisu vam tacni podaci koje ste upisali(pwi uzer) !
E kad vam se pojvaila ova figura , kucate slijedece
adsl config opermode=multimode trace=on , zatim ENTER,pa kucate saveall , pa opet ENTER...
Modem ce vam se restartovati(sam od sebe
),i kad vam se stabilizuje net..izadjite iz run-a...
Josh reatove podesite :
rate 9999
cl_cmdrate 20
cl_updarate 20
= Ping max. 15
rate 25000
cl_cmdrate 101
cl_updarate 101
= Ping do 40 max..
Et toliko od mene . , mislim da cu sa ovim pomoci svim onim koji su korisnici ADSL-a i koji imaju problema sa PINGOM !!!
molim aplauz
E sad da ja vishe nebi odgovarao na ostale teme objasnit cu kako se to radi ...
Naime,ovo je samo nazalost za korisnike ADSL-a !!!
E ovako :
Start - > run ( i u run kucate telnet(odmaknete) i IP od modema... IP ce te naci tako sto u desnom cosku imate ona dva kompijutercica,kliknete na to i pisace vam "IP ADRRESS" , npr.meni je 10.0.0.138 i kucacam telnet 10.0.0.138
Sad kad vam se otvori,pisace vam uzername(upisete vas uzername), pa zatim pritisnete ENTER,ispod toga ce vas se pojaviti password(unesete vas pw),pa ponovo ENTER......E sad ako su vam tacni podaci tj.vas uzer i pw pojavice vam se ova slika :

Ako se ne pojavi,nisu vam tacni podaci koje ste upisali(pwi uzer) !
E kad vam se pojvaila ova figura , kucate slijedece
adsl config opermode=multimode trace=on , zatim ENTER,pa kucate saveall , pa opet ENTER...
Modem ce vam se restartovati(sam od sebe
),i kad vam se stabilizuje net..izadjite iz run-a...Josh reatove podesite :
rate 9999
cl_cmdrate 20
cl_updarate 20
= Ping max. 15

rate 25000
cl_cmdrate 101
cl_updarate 101
= Ping do 40 max..
Et toliko od mene . , mislim da cu sa ovim pomoci svim onim koji su korisnici ADSL-a i koji imaju problema sa PINGOM !!!
molim aplauz