Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Planovi za ljeto 2009.g

1.406 pregleda · 38 odgovora · otvorena 31.07.2008. u 11:03

pozzdrav raja... ovako...
pratim ovu nasu "scenu" vec neko vrijeme i stalno se zalimo kako nema kvalitetnih turnira... i kad neko napravi neki turnir raja ne zeli da dolazi zbog "niskih nagrada" i sta ja vise znam cega... ipak se tu izdvoji i koji dobar turnir i sve bude na nivou... sagledavsi tu situaciju, odlucili smo, mi u nasem gradu, da napravimo jedan kvalitetan turnir u cs-u!! naime... pripreme su vec pocele... za ljeto 2009.godine odlucilo smo napraviti turnir sa sponzorima koji bih nama, odnosno Vama, svim ucesnicima, omogucili i osigurali nagradni fond koji bih prevazilazio cak i 1.500 KM... jos smo u nekim pregovorima tako da ima tu dosta posla... bit ce postavljen stage, 10 jakih compova koji cemo dobiti spponzorisano od nekih jacih i vodecih prodavaca computera i opreme... bit ce tu i neki pjevac, nas sugradjanin koji ce nas zabavljati tokom pauza... sve ce biti na nivou wcg-a i jacih svijetskih liga!!! 
ovaj nagradni fond osigurava nasa Opstina, i dosta firmica u nasem gradu... tako da se cak nadam da ce ova svota biti i veca nego ocekivana... eto da ne duljim vise... da Vas samo obavijestim o tome... ocekujte to sa sigurnoscu...
ono sto nisam rekao je to gdje je to nas grad odnosno nasa Opstina... mi smo iz Bosanskog Petrovca... ko ne zna gdje je to, karta na sto i sjetite se prof. geografije... 
Bosanski Petrovac, nalazi se 54 km od Bihaca, ili 35 km od Kljuca... uglavnom glavna magistrala Bihac - Sarajevo, odnosno suprotno...
da ne bih dolazilo do dileme, da smo mi neki balavci od 14 god, mi smo svi momci koji su preko 21 godine, radimo, stekli svoje zivote... znaci 100000000% ozbiljno shvatite sve!!!
eto raja... da vidim i vase komentare na sve ovo...!!!
jarane ima jos dugo vremena , valja cekat

@ UBERZORPOWAH

Tacno , brate napravite pocetkom 2009 kad bude zimski raspust..
Fino, fino.. Mene jos zanima (posto ne igram cs-a), da li ce slucajno biti i drugih igrica? CoD4 (da guzim malo ), CoD2? Wc3:TFT (dota), i tako dalje.. ?
shaadY je napisao/la:
Fino, fino.. Mene jos zanima (posto ne igram cs-a), da li ce slucajno biti i drugih igrica? CoD4 (da guzim malo :) ), CoD2? Wc3:TFT (dota), i tako dalje.. ? :)
za sada smo kontali samo za cs, ali nije iskljucivo i sve ostalo... kontali smo mozda na FIFU ili PES na PS3...
nije iskljuceno ni neki od serijala CoD... posto to bas ne igramo, morali bih enkoga skontati da se kapira u ovo... kako vec frcera cw na CoD!!!
dzaba vam prica kad opet nece nakraju 8 klanova doc....stvarno bi bilo super da se ostvari ovako nesto al ovo je bih , znaci svi su pro igraci i nedaj boze da za male pare igraju ( pro - citaj nafurani balavac ) , cast izuzetcima
BlackSheepXD je napisao/la:
dzaba vam prica kad opet nece nakraju 8 klanova doc....stvarno bi bilo super da se ostvari ovako nesto al ovo je bih , znaci svi su pro igraci i nedaj boze da za male pare igraju ( pro - citaj nafurani balavac ) , cast izuzetcima
znam druze, sve ja tebe shvatam...
mislim ono, ja od toga necu imati nista... samo dodatnu obavezu, opterecenja i sta ja znam vise sta... pokusavam da damo doprinos ovoj nasoj drzavi i "nasoj sceni"...
ipak mislim da tu ima ozbiljne raje koje ja licno postujem... sto se mene tice neka dodju 3 klana, svejedno mi je... podijele fino dobitak i rahat...
al samo me nervira kad neko dodje i prica kako je sve u BiH jadno, kako ovo ono... ljudima i kad das priliku, oni je nece...
e znam sta da kazem.... postujem brO...!! svaka cast!!
Burek_King je napisao/la:
znam druze, sve ja tebe shvatam...
mislim ono, ja od toga necu imati nista... samo dodatnu obavezu, opterecenja i sta ja znam vise sta... pokusavam da damo doprinos ovoj nasoj drzavi i "nasoj sceni"...
ipak mislim da tu ima ozbiljne raje koje ja licno postujem... sto se mene tice neka dodju 3 klana, svejedno mi je... podijele fino dobitak i rahat...
al samo me nervira kad neko dodje i prica kako je sve u BiH jadno, kako ovo ono... ljudima i kad das priliku, oni je nece...
e znam sta da kazem.... postujem brO...!! svaka cast!!
i ako budemo u mogucnosti ikakvoj dolazim sa ekipom...samo vozaca da nadjemo , vama svaka cast na ovome , nek vam je sa srecom
BlackSheepXD je napisao/la:
i ako budemo u mogucnosti ikakvoj dolazim sa ekipom...samo vozaca da nadjemo :D , vama svaka cast na ovome , nek vam je sa srecom
ma ako treba doci cu japo vas... ne vidim dje je frka... :D
Shto se tiche same ideje ona je za pohvalu. Neznam da li si prije organizirao turnir, ako nisi treba da znash da treba dosta truda i zivaca. Ja sam neshto planirao praviti u Krupi,al ja vishe jednostavno nemam zivaca za to. Jer napraviti kvalitetan turnir zahtijeva barem 10 dana priprema i jedno 3 dana bez spavanja ( ako turnir traje jedan dan ).

Shto se tiche same lokacije, Petrovac je blize svima shto se tiche centara CS-a u BiH ( Sarajevo, Mostar, Banja Luka ) a i ostalim ( neka se ne ljute ) pa bi posjecenost trebala biti dobra, mada sama udaljenost nije presudna, kad stavish dobre nagrade doce ti sve jache ekipe ( znam iz iskustva ).

Nagrade su bitne, al pokushaj obezbijediti i spavanje ekipama koje dolaze bash iz daleka, to je veliki plus samoj organizaciji.

Scena kod nas na kantonu je slaba, barem shto se tiche tih odlazaka na turnire ( onlajn hitona imamo koliko hocesh ), vidim da je Bihac malo zivnuo, Krupa i Buzim koliko ja znam nemaju aktivnih ekipa, niti imaju volje i zelje da shta urade.

Kako god bilo GL!
pokusat cemo da napravimo nesto jako kvalitetno sto se svega tice... i oragnizacije i nagrada i svega... vidjet cemo da stupimo u kontakt sa jacim brendovima gaming opreme pa mozda nesto izvucemo sto se tice i sponzorstva sa njima... uglavnom, sto je najvaznije, kod nas je jaka volja da ovo sve uspije... sve iz ljubavi prema cs-u, nasem kantonu, nasoj drzavi, nasoj raji... ovaj turnir ce da spoji svu raju iz citave drzave na jedno mjesto da se druzimo...!!!
sto se tice same organizacije, tu je citav tim koji ima vec iskustva sa vecim manifestacijama... i drago nam je jer imamo podrsku odredjenih politickih, kljucnih, ljudi u nasem gradu, koji ce nam dati i podrsku i uciniti sve da nesto bude od toga...!!!
naravno da cemo i vidjeti da obezbijedimo i prenociste za momke koji dolaze iz daljih gradova... mislim da cemo sve ovo fino organizovati...
dajte nam podrskus to se toga tice, i nadam se kad doje trenutak da ce se odazvati sto veci broj istomisljenika, i zaljubljenika u e sport!!!!
mark0ni je napisao/la:
Ti napravi jak turniS mi cemo doci :)

ps. malo ranije :)
vidim da bih dosta raja volilo da je na zimu... tokom zimskog raspusta...
vidjet cu sa ostatkom ekipe da nesto skontamo, jer vama vise pase zima nego ljeto...
mark0ni je napisao/la:
Ti napravi jak turniS mi cemo doci :)

ps. malo ranije :)
Ovome nedajte da igra, on kuca shifre :=)
sta vi pricate gluposti, "pro igraci nece doc za male pare"
ninja znam najmanje 10 ekipa koje su na svakom turniru samnom i uvijek se dobro igramo i zajebajemo, napravi turnir doci ce svi..
i molim vas ne preseravajte s tim, tebi momak svaka cast na ovom, treba tu dosta truda uloziti, ali ce na kraju uroditi plodom ;) zbog takvih kao ti cs scena je jos na zivotu :)
Bitno da svi pisete da ce te doc, a kad treba nema vas ...
mark0ni je napisao/la:
Ja i Dora smo uvek tu , i kucamo shifre :D
pa to je ljubav ^^
DISTRimba je napisao/la:
sta vi pricate gluposti, "pro igraci nece doc za male pare"
ninja znam najmanje 10 ekipa koje su na svakom turniru samnom i uvijek se dobro igramo i zajebajemo, napravi turnir doci ce svi..
i molim vas ne preseravajte s tim, tebi momak svaka cast na ovom, treba tu dosta truda uloziti, ali ce na kraju uroditi plodom ;) zbog takvih kao ti cs scena je jos na zivotu :)
Pa i nisi bash u pravu. Evo ti i primjera:

1. juli 2007, turnir u Krupi, nagrada relativno mala ( oko 500 km chini mi se , Marko reci koliko ste digli )
doshli samo banjaluchani XII

2. 2008 godina, tur u Bihacu ( nagrada opet relativno mala ) Marko opet ??? :D
bili Oldies i TtK

Kad se radi o udaljenim mjestima kao shto smo mi na zapadu BiH visina nagrade je itekako bitna.

edit: admini ako moze tema u zanimljive ;)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.