Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 10 bodova

Elob digitalna vs Adsl

1.358 pregleda · 13 odgovora · otvorena 18.03.2005. u 11:34

eh. za najkorisniji odgovor se dobiva 10 poena. Pa budite brzi, ekspeditivni, i profesionalni ^^
hihih
evo pitanje :

cuo sam da Elob podrzava i internet.
Interesuje me valjal ista taj internet, koje su brzine i slicno. I zasto je ( ako je ) kvalitetniji od ADSL-a.
Takodjer sam procitao na LOL forumu da ce prvog aprila 2005 godine BH telecom uvesti nesto kao kablovsku televiziju putem ADSL.a
Jel iko ista cuo, jel to istina, i cijenu otprilike.
gledao sam na telecomovom siteu nema jos nista
Elob je operater za kablovsku televiziju ... da kle imaju cable konekciju, tj oni samo dovedu kablovsku televiziju( bez koje nema interneta) i spliter, a Europronet je provider ...

Brzine i cijene mozes pogledati na http://www.epn.ba/iu/privatni/cable/

Hmm neznam bash da li si na ovo mislio al nadam se da sam pomogao.
CITIRAM sa stranice :

Z*** iznenadnih problema sa linkom prema infrastrukturi ELOB CATV operatera trenutno je internet saobraćaj u prekidu. Radovi su u toku.

Samo da znas da im se ovo stalno deshava znaci i da je bolja od kablovske nebi je nikad uzeo zato sto im stalno pada link !!!
eee seYo... evo kako cemo odluciti pobjednika... koja prije u vogoscu dodje... taj od mene ima respect vjecni )
znaci da sumiram:

elob radi sa europronetom
hs sa logosoftom

bihnet europronet + logosoft
ADSL kablovski internet
nije mi to bas jasno ADSL kablovski internet ??

A da netvaram novu temu sta mislite :

STA JE BOLJE UZETI LOL BIP ili LOL broadband

sve sam pregledo i to cijene ,uvjete.vishe mi se svidja to sto za bip netrebas HS kablovsku,ali nekako bezicno,,nesigurno...
Ja koristim cable na ELOB CTV i EPN odlican je :
-Stabilan
-Jeftin
-Brz
-Brz prikljucak

hehe ispade ko reklama
dobar je epn
samo sto se netrude puno ko lol da se unaprijede ili nesto slicno
Europronet KIP:
1204/128 -3gb limita 44km mjesecno
1024/512 - 6 gb limita 66 km mjesecno

www.epn.ba

Logosoft KIP I BIP:
1204/512 2,5 gb Limita 41 km mjesecno
1204/512 4 gb limita 71 km mjesecno

www.lol.ba

p.s BIP - vrsta konekcije, Broadband - stranica za logovanje na netu, mislim da si mislio na kip

Sto se tice wireless BIP-a na lolu korisnik sam preko dvije godine i nemam nikakvih problema... A za europronet hmm cista nacionalna posla uglavljivanja na trziste ... A da europronet uzima konekciju od BHI neta to je sigurno ... mada BIH je ipak BIH ... zato ako imas uslova za BIP ili KIP, cuo sam da se raja bes nesto nehvali na europronet ...
ta elob net ili kako vec? gdje ga mogu priikljucit, gdeje narucit.? svi ga hvalite aj ja cs ni vc nemogu igrati sa 56k, dosta mije pa vas molim da mi odgovorite o toj elob digitalnom netu!!
pa nazovi kablovsku elob i onda ce te uputit do prikljucka epn cable paketa
Rješenje
E ovako

Elob CATV pokriva podrucje Alipasina polja (sve faze) i Svrakina sela

BH cable net (drugi CATV za koga europronet
daje konekciju) pokriva podrucje Mojmila, Saraj Polja, i Dobrinje .

Dakle samo ako zivis u ovim navedenim zonama mozes imati kablovski internet od europroneta.

Sto se tice same konekcije nije losha, samo nekada zna biti pomalo nestabilna.
haveru bilo koji provider osim logosofta i bihneta ce te kostati dosta zivaca... bez obzira radilo se o internetu ili TV-u, nevjerovatne se stvari desavaju kod tih ljudi... od jednom dobijes konflikt na IP-u jer je "slucajno" nekom jos dodjeljena tvoja IP koja je po MAC adresi tebi dodjeljena.... od jednom ti ping na google skace na 600+ i zadrzava se veoma dugo... od jednom nemas neta na 3-4 dana... zoves ih ne javljaju se... svaljuju na neke gluposti i zene koje sjede za telefonom su TAKO NEOBRAZOVANE da mi dodje da ih tuzim zbog ne profesionalnosti... ili nekih drugih gluposti... sto se TV-a tice kanale smjenjuju kako im se digne bukvalno... u pola frke skontas da od 30-40 kanala koje placas imas 20 za koje nikad nisi cuo niti ih zelis niti ih iko zeli... ali to nije bitno :D bitno je da se redovno placa ;) eto puno srece sa globalSH|T netom, elob ca(ramo vas) TV-om i netom i europro tj euronoob netom

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.