Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

again konekt

138 pregleda · 14 odgovora · otvorena 24.07.2008. u 23:48

http://www.gamers.ba/forum/7/44978/konektovanje-user-i-pw-/-znaci tu temu je postavio moj jaran jer sam ga zamolio (net bio uzasNo spor)

1.znam da zvucil HAHA al ja se od kad mi je uveden net konektujem bez pw i username
2. gdje meni uopste pise username jer kazu da barem to moram imat
3.kada sam ja nesta pokuso da stavim username i pw i kada se konektujem izbaci mi : redial,cancle,more info

recite sta god vam treba da vam mogu dat za uzvrat ko mi pomogne jer mi ovo HITNO treba

bilo kakva pomoc je dobrodosla samo nemojte spamat kao juce da mi govorite da je to nemoguce evo SS
nazovi servis , meni je to slicno bilo kad je nestalo struje njihovim serverima il kad je neki kvar...
Nije mi jasno kako se konektujes bez username-a i passworda?
eckO je napisao/la:
Nije mi jasno kako se konektujes bez username-a i passworda?
stisnem na ikonu local eria konekšn i enable i konektujem se
Edit: samo da nebi slucajno bilo...........ovo je SS kada sam napravio novu konekciju i unio podatke i pokuso se konektovat i ovaj mi je problem.......

@ ovaj gore ma znam jarane zvacu ih sutra najverovatNije al eTc mislio sam moguL sta Bez Njih rjesit

Ecko jesi ti Ok? pa zasto sam stavio screen shot nego da viidite koji je problem kad se konektujem......nemoze ba!! cccccc
Edit: a za ovog dole.....ccc ja nisam nista ukinuo na ovaj lan se ja sasvim normalNo konektujem i kad sam imo ovu usranu konekciju sa username om i paswordom
SheytaNell je napisao/la:
stisnem na ikonu local eria konekšn i enable i konektujem se
Edit: samo da nebi slucajno bilo...........ovo je SS kada sam napravio novu konekciju i unio podatke i pokuso se konektovat i ovaj mi je problem.......

@ ovaj gore ma znam jarane zvacu ih sutra najverovatNije al eTc mislio sam moguL sta Bez Njih rjesit

Ecko jesi ti Ok? pa zasto sam stavio screen shot nego da viidite koji je problem kad se konektujem......nemoze ba!! cccccc
Edit: a za ovog dole.....ccc ja nisam nista ukinuo na ovaj lan se ja sasvim normalNo konektujem i kad sam imo ovu usranu konekciju sa username om i paswordom
Pa ako si dobio username i password onda bi se trebao moci konektovati.
AHHAHAHHAHAH Ti si ukino LAN , OMG AHAHHAHAHAHA Ukljuci local area network i radit ce ti net , i onda probaj nesh s user, pass , Kablovski net nemoze radit bez Lana
Moje profesionalno misljenje:

Problem u svetu intelektualaca poznat kao

Resenje: napusti objekat!
uf cega se sve necu nacitati ovdje...

Kablovski operateri kao sto je na primjer elob ne daje username i password za konektovanje nego je konekcija uvijek ONLINE. E sad se pitate kako oni znaju ko se konektovao. Logicno, posto internet ide preko kablovksog sistema, ako nemas njihov kablovski program neces moci se konektovati a kao drugo tu su MAC adrese od modema koje sve regulisu.

Ne razumijem zasto ce ti konekcija sa usernameom i passwordom. Vazno je da radi , cak bi ja volio da moj ADSL uvijek radi a ne da se restartuje svakih 12 sati, zato chill down
meni se ovo dogadja nkada se pokusam konekt a nisam modem uplaio
Gio je napisao/la:
Moje profesionalno misljenje:

Problem u svetu intelektualaca poznat kao

Resenje: napusti objekat!
MUahahhahahahahhahahhahahhahahhaahahha
StarsOnly je napisao/la:
uf cega se sve necu nacitati ovdje...

Kablovski operateri kao sto je na primjer elob ne daje username i password za konektovanje nego je konekcija uvijek ONLINE. E sad se pitate kako oni znaju ko se konektovao. Logicno, posto internet ide preko kablovksog sistema, ako nemas njihov kablovski program neces moci se konektovati a kao drugo tu su MAC adrese od modema koje sve regulisu.

Ne razumijem zasto ce ti konekcija sa usernameom i passwordom. Vazno je da radi , cak bi ja volio da moj ADSL uvijek radi a ne da se restartuje svakih 12 sati, zato chill down
Ne moraš imati njihov kablovski priključak. Radiće preko bilo kojeg koaksijalnog kabla.

I nije u pitanju mac adresa modema, jer je ionako svaki njihov modem odobren da prima njihov signal. U pitanju je adresa mrežne kartice na koju se modem priključi.

ADSL se restartuje svakih 8 sati, i da imaš onaj noviji tip modema (sa 4 ethernet priključka) mogao si namjestiti da si uvijek online.

@ Topic:
Samo desni klik na Local Area Connection i Enable

^^
Sequnix je napisao/la:
Ne moraš imati njihov kablovski priključak. Radiće preko bilo kojeg koaksijalnog kabla.

I nije u pitanju mac adresa modema, jer je ionako svaki njihov modem odobren da prima njihov signal. U pitanju je adresa mrežne kartice na koju se modem priključi.

ADSL se restartuje svakih 8 sati, i da imaš onaj noviji tip modema (sa 4 ethernet priključka) mogao si namjestiti da si uvijek online.

@ Topic:
Samo desni klik na Local Area Connection i Enable

^^
Kako se namjesti da bude uvijek on line? Ako moze objašnjenje?
spY je napisao/la:
Kako se namjesti da bude uvijek on line? Ako moze objašnjenje?
Ako imaš router ili taj noviji ADSL modem, podesiš ga softverski da on bude gateway. Uneseš username i password ADSL-a na početku i to je to, stalno konektovan (i kad je ugašen PC). Treba ti samo LAN biti upaljen.

Sad zavisi kakve su opcije od routera do routera, ali u suštini, to je to.
Sequnix je napisao/la:
Ako imaš router ili taj noviji ADSL modem, podesiš ga softverski da on bude gateway. Uneseš username i password ADSL-a na početku i to je to, stalno konektovan (i kad je ugašen PC). Treba ti samo LAN biti upaljen.

Sad zavisi kakve su opcije od routera do routera, ali u suštini, to je to.
Kako cu ga podesiti da bude "gateway"? Ima 4 izlaza? Da li moze da bude free zona non stop on line?

EDIT:

Hvala ti . . Cim se vratim kuci pokušat cu..
spY je napisao/la:
Kako cu ga podesiti da bude "gateway"? Ima 4 izlaza? Da li moze da bude free zona non stop on line?

EDIT:

Hvala ti . . Cim se vratim kuci pokušat cu..
U browser ukucas IP routera i otvorit ce ti se opcije.

A mozes biti i na free zoni non-stop, samo za username stavis

tvojusername@bihnet

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.