Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

za one sa ADSL-om

211 pregleda · 15 odgovora · otvorena 15.03.2005. u 20:58

zelim vas pitati koliko iznosi kod vas prosjecna brzina downloada

meni negdje oko 120kb/s kada nista ne radim na compu
150kb/s prosjecna , ali kad nista neradim zna biti i oko 200kb/s (u 90% slucajeva) ali zna biti pravo mala
Ma bolan , svima je brzina adsl jednaka...cc

Brzina downloada ovisi samo o lokaciji (porijeklu stranice) , brzinu usporavaju virusi , spyware itd.
Npr , skidam neko sranje iz Japana , brzina downloada bih mi bila oko 20-30 Kb/s...nesta skidam iz BiH , brzina bi bila max. 128 Kb/s.

Glupa tema !
hehe zavisi od koga... skidam obicno je oko 900 kb/s

nx.fear je napisao/la:
hehe zavisi od koga... skidam obicno je oko 900 kb/s

pa jarane prvo reci da ti je 10mbps ... ja se prepo , pa sam pomislio gdje ce tolika brzina kod nas sa 1 mbps.
Ali ima momenata.
Prosjek mi je 128 KB / s.Uvijek zavisi sta skidam...Nekad i skoci na 800 Kb /s i to veoma rijetko.
Sa 1mb Adsl je max 128kbs a sa 100mb adsl ide konekcija zavsisno od polozaja ako je negde blizu zna da ide brzinom kao kad rezes cd

Pura. je napisao/la:
Sa 1mb Adsl je max 128kbs a sa 100mb adsl ide konekcija zavsisno od polozaja ako je negde blizu zna da ide brzinom kao kad rezes cd

ne znam ja sa kazaa skidam spotove po 165 kb/s...i to drzi konstantno...ali vecinom 110 kb/s
sranje ba meni konekcija 1MB/s oni izmjerili 3058,34kb/s

app je napisao/la:
sranje ba meni konekcija 1MB/s oni izmjerili 3058,34kb/s

Mislim da nije los link i da je priblizno tacan ...kod mene je istina jer sam provjerio i u kompu i na tom linku:

150kb/s

LoL!!

kilobajt - kilobit ?

!

max teoretske brzina download-a sa 1Mbitom je 128kb/s!

da bi postigli 128kb/s potrebni su idealni uslovi! dobar server!

max sto mozete postici je oko 120kb/s sa bihnetovog FTP-a, oko 115kb/s sa ATI.com, Microsoft.com, nvidia.com...etc..

ostalo sve od 60-100 kb/s! cc

kako mozete pricati gluposti..150kb/s LoL
E nek si im rekao Webz,ljudi uopšte ne kontaju šta je megabit i megabajt,cccccccccc
1024 mb konekcija to je najviše 120 kb/sec!?!?! Ne može biti brže nikako!?!?!?
nekad sa 5 , nekad sa 110 ,rijetko sa max. a max. jeste 120
Jednom za sva vremena: ti speed testovi nisu nikakvo mjerilo, fino DL nesto sa lokalnog ftpa i sa stranog (normalno pod uslovom da se radi o serveru sa kojeg mozes DL max teoretskom brzinom) i onda dobijes stvarnu brzinu...

Isto tako: b je oznaka za bit, a B za bajt, a kilo moze i k i K...svjedno...samo sto obicno ide K...

Znaci kbps, Kbps, Kb/s, kb/s - kilobita u sec, a KBps, kBps, kB/s, KB/s - kilobajta u sec...

Sa ADSL-om je situacija (kod mene barem):

110+ kB/s sa lokalnih BiHnet servera, a i sa nekih stranih, one sto webz navede + fileplanet.com, fileshack.com s dodatkom da ovi imaju uglavnom ogranicenje na 100 kB/s, fileshack ima sigurno...

Inace i sa svih ostalih normalnih servera je oko 100 kB/s (~800 Kbps)...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.