Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

wow lagg

141 pregled · 16 odgovora · otvorena 21.07.2008. u 17:01

Pozdrav svima, da pitam nesto. Evo vec dugo vremena imam lag na WoW-u, od 500-5000 ms i kontam da promijenim konekciju( sad mi je EPN). E mene zanima, ako pređem na ADSL hoce li mi lagati, laga li korisnicima ADSL-a uopste? Je li iko ovo uradio prije i kako se proslavio?
Meni je ping na ADSL-u 50, tako da ne laga. A očajan si ako ćeš mijenjat net samo radi WoW-a
evo ja imam adsl 3g i igram na wowcraku lag mi je od 200-1k sve zavisi od broja igraca i od servera na kojem igras .
Sequnix je napisao/la:
Meni je ping na ADSL-u 50, tako da ne laga. A očajan si ako ćeš mijenjat net samo radi WoW-a
Ja ne radim promjenu samo zbog WoW-a nego zbog svega, limita, downloada, stabilnosti, jer sa EPN-om stalno one lampice prekidaju raditi, signal slab i stalno disconnect.

Ne_budi_zao ja igram na Tarren Mill-u(original), medium popunjen.
Mislim uzeti 9 Gb paket.
ehh vako .. da STRUCNO objasnim sta se desava sa WoW realmovima ...
Znaci ja sam igrao 7 mjeseci na realmu Tarren Mill i zadnja 2 mjeseca su bila prava patnja. Latency u raidovima i BG skacu na 35k i dissconect postaje stvar od koje i sad imam traume ( inace imam EPN extreme paket 1,536/512 kbps). Blizzard Posteri kao i obicno traze problem u korisnicima ... ali ovaj put nisu u pravu. PROBLEM je TELIA provider preko kojeg ide 90% WoWEU realmova. Ehh sada nisu svi TELIA linkovi razvaljeni tj. neki vise neki manje. Zavisi od realma koji link koristi tako ti i latency u igri stoi . Ako se prebacis na bihnet moze ti bit GORE ili isto ( 2% su sanse da ce ti bit bolje ) , jer zavisi preko kojeg providera ide bihnet ( mislim na rutu do servera ). Eh sad kako neki imaju dobar latency a neki nemaju, JEDNOSTAVNO ! Neki realm ide preko linka kojem odgovara bihnetova konekcija , lol , epn itd. Ja sam EFIKASNO rijesio problem prebacivsi se na realm Karazhan koji je jedan od 3 realma koji uopste NE koriste TELIA provider. Latency 80-120 KONSTANTNO. Testirao sam mnogo realmova i Karazhan se pokazao najbolje.

ZAKLJUCAK: NIJE DO TEBE NI PROVIDERA, DO REALMA JE
[kao dokaz bi naveo 3000 transfera sa tarren milla na druge realmove u zadnja 2 mjeseca. Zasto bi blizzard napravio lag ?? Svaki transfer kosta 20EUR .. 3000x20 = 60000EUR samo na transferima za 2 mjeseca !]
BLIZZARD SUX
Hvala
u mene je ovaj paket

ADSL PROFI
brzina downloada: do 4096 kbit/s
brzina uploada: do 512 kbit/s
uključeni promet: 12 GB

i lag u wowu je 30-90 ping (hehe jutros mi je na orginalu ping bio 0 :S )
TO ti je do realma 100%; il ako igras na nekom privatnom serveru ..
LinuX je napisao/la:
Znaci ja sam igrao 7 mjeseci na realmu Tarren Mill i zadnja 2 mjeseca su bila prava patnja. Latency u raidovima i BG skacu na 35k i dissconect postaje stvar od koje i sad imam traume ( inace imam EPN extreme paket 1,536/512 kbps). Blizzard Posteri kao i obicno traze problem u korisnicima ... ali ovaj put nisu u pravu. PROBLEM je TELIA provider preko kojeg ide 90% WoWEU realmova. Ehh sada nisu svi TELIA linkovi razvaljeni tj. neki vise neki manje. Zavisi od realma koji link koristi tako ti i latency u igri stoi . Ako se prebacis na bihnet moze ti bit GORE ili isto ( 2% su sanse da ce ti bit bolje ) , jer zavisi preko kojeg providera ide bihnet ( mislim na rutu do servera ). Eh sad kako neki imaju dobar latency a neki nemaju, JEDNOSTAVNO ! Neki realm ide preko linka kojem odgovara bihnetova konekcija , lol , epn itd. Ja sam EFIKASNO rijesio problem prebacivsi se na realm Karazhan koji je jedan od 3 realma koji uopste NE koriste TELIA provider. Latency 80-120 KONSTANTNO. Testirao sam mnogo realmova i Karazhan se pokazao najbolje.

[kao dokaz bi naveo 3000 transfera sa tarren milla na druge realmove u zadnja 2 mjeseca. Zasto bi blizzard napravio lag ?? Svaki transfer kosta 20EUR .. 3000x20 = 60000EUR samo na transferima za 2 mjeseca !]
BLIZZARD SUX
Hvala
pa ista je situacija kod mene, ova dva mjeseca ubise. Igrao sam na Spinebreaker-u ali onda lag i tamo. Ali evo drug mi ima ADSL i igra na TM-u isto, njemu ni malo ne laga(iz Sarajeva je). Pa sad posumnjam da je mozda stvarno problem u konekciji. A i ja sam posto na technical support forumu 34895223534 puta o lagu i problemima i oni nista. Evo bio sam 15 dana na moru i sad kad sam se vratio, LAG. Da se bar nekako moze rijesiti problem a da se ne prebacujem na neki drugi realm...
Ne igram na private, original(Tarren Mill, Spinebreaker).
ali najaciii su ljudi iz tehnical suporta .... ono im treba nobelovu nagradu dat .... znaci pisem post po 2000 put ... i jos 5000 ljudi ... i uvjek mi odgovri " did you turn oyur firewall of ? What securty program you using ? Can you try to Delete AddOns? Do you have all drivers updated ? "
hahah .. #1
LinuX je napisao/la:

BLIZZARD SUX
Hvala
Ne diraj mi provajder, cuj TELIA nevalja.. jes ti lud
meni je fps na wow 40 30 bude a adsl konekcija mi je
ja bi ti preporucio adsl 3 gige ili vise ako ti zelis giga ...
AlienzZ je napisao/la:
Ne diraj mi provajder, cuj TELIA nevalja.. jes ti lud :p
šuti drug sanjam je zadnja 2 mjeseca ....

gledaj respons time ....

1 7 ms 19 ms 18 ms cm-8878.europronet.ba [217.199.143.254]

2 6 ms 19 ms 7 ms 192.168.0.215

3 18 ms 58 ms 14 ms 217.199.135.17

a gledaj kad naleti na customer.teliacarrier.com

13 130 ms 113 ms 245 ms 217-212-240-4.customer.teliacarrier.com [217.212.240.4]

14 322 ms 47 ms 78 ms 213-248-123-26.customer.teliacarrier.com [213.248.123.26]

(primjer razvaljenog linka TELIE koji koristi Tarren Mill)
LinuX je napisao/la:
šuti drug sanjam je zadnja 2 mjeseca ....

gledaj respons time ....

1 7 ms 19 ms 18 ms cm-8878.europronet.ba [217.199.143.254]

2 6 ms 19 ms 7 ms 192.168.0.215

3 18 ms 58 ms 14 ms 217.199.135.17

a gledaj kad naleti na customer.teliacarrier.com

13 130 ms 113 ms 245 ms 217-212-240-4.customer.teliacarrier.com [217.212.240.4]

14 322 ms 47 ms 78 ms 213-248-123-26.customer.teliacarrier.com [213.248.123.26]

(primjer razvaljenog linka TELIE koji koristi Tarren Mill)
Ja cu imat 24mbita telia.se :$

valjda ce radit kako treba :$
Najgore mi je sad, promijenim ISP i ono ponovo sve isto sto se tice WoW-a.
promjeni realm i gg

tarren mill failz imo
Otidzi na Youtube ukucaj..
How to reduce latency on wow...ocam lik pomaze meni se smanjio!

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.