Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana 5 bodova

sam se pali racunar

668 pregleda · 41 odgovor · otvorena 15.06.2008. u 17:37

kada ga ugasim on se sam pali
ponekad se upali za 5 min a ponekad za 3,4 sata

desi mi se par puta da ga ugasim i on se odma pali kao da sam ga restartovao

neznam da nije neki virus ili da nije kvar
e samo da te napomenem ako budes nosio na servis budi tu dok ti budu popravljali
jer znam raje odnesu u servis i kasnije dodju po komp , kazu sto ti nema graficke ili neki drugi dio , a oni vade bgm
a ja mislim da ti je to neki spoj ili tamo na centralnoj gdje se pali/gasi neki kvar
@ Zilla glavni
nas sta je drug il ti je bios pojeban il ti je neko diro jumpere od biosa ili ti neki dio nije kompaktibilan sa plocom nesto sigurno ako ne format i novi sistem ako to ne upali onda je fizicke prirode problem kao napojna ili tako nes!
mozda ti se u registryu sta poqvarilo :S Imaju Virusi koji ti samo edituju jbni registriy , probaj vidit da nije shta tam0 pr0mjenjen0 ?
Burazeru vako...

imas negdje u kucistu kratak spoj a to znaci kablovi iz napojne koji idu u CITACE DVD, CDRW, u HARD DISK ili na grafu sve zavisi gdje ti je sta prikljuceno ili od coolera kablovi dakle imas ZUTU, 2 CRNE i 1 CRVENU ehh negdje na prikljucima je stvoren kratk spoj i on ce se sam paliti sve dok ga ti ne otvoris i fino kablove te smjestis ili ne promjenis napojnu jedinicu ona ti je glavni uzrok salje pogresan NAPON ili vraca ...

Negdje na tim prikljuccima ima kvar koji uvijek sam pali comp, i to ce sve biti dok ti to fino ne provjeris vjeruj mi ....

NIJE do softvera nista jedino ako nisi MU J*** mamu...ali ne vjerujem nisi ti sposoban to izvest...

poslusaj me ovo je 100% rjesenje...

1.kablove pregledaj i smjesti ih ako treba ono sto je bilo na CDRW ILI DVD STAVI NA DISK itd...

2. KUPI novu napojnu ali gledaj da je kvalitetna nemoj neka sranja uzimat ili posudi vjeruj mi...

POZZ
ma imas duhove u kuci a oni su ti pravi Gameri

Post dobio šamar od cannabis4posho

Mozda si namjestio da mozes komp upaliti preko bilo kojeg tastera na tastaturi, a neko dugme ti nije uredu, pa povremeno samo od sebe posalje signal. meni se slicno desavala kada sam puko sakom po tastaturi, pa se zaglavilo dugme " . " kod brojeva.
Palio se takodjer u "sumljivim" intervalima. xD
70% da ti je do napojne....provjeri to posudi od nekog prijatelja napojnu prikljuci na komp ako ne bude tog problema znaci do napojne je....
probaj otvorit kuciste
skinut poklopac
provjerit one kablove koji povezju kuciste sa maticnom
iskopcat ih(ako nisu u redu)
(samo ako imas upute od maticne!!!!!!)
ponovo ih prikopcat
zatvorit kuciste
probat ga upalit

ili probaj formatirat

ili napojnu mijenjat.

moze ti veoma lahko biti do PCI Pover on "event-a" pogledaj u biosu da ti nije prezentiran neki POWER ON funkcija recimo na tastaturu il na nesto drugo... a ako ne to onda pogledaj da nije do napojne...
TeroweNth je napisao/la:
e samo da te napomenem ako budes nosio na servis budi tu dok ti budu popravljali
jer znam raje odnesu u servis i kasnije dodju po komp , kazu sto ti nema graficke ili neki drugi dio , a oni vade bgm
a ja mislim da ti je to neki spoj ili tamo na centralnoj gdje se pali/gasi neki kvar
@ Zilla glavni
Ej babe u mene u rodice se nakon izvjesnog vremena restartuje računar.....gledao sam viruse nije ih bilo pa do čega može biti =???
azer_mo je napisao/la:
Ej babe u mene u rodice se nakon izvjesnog vremena restartuje računar.....gledao sam viruse nije ih bilo pa do čega može biti =
Moguce da joj je do napojne
Ili neki drugi hardware , nevjerujem da je do operatovnog sistema , nego ako imas garanciju nosi , ako ne nosi na servis i neka plati

Nemoj me vise citirati , vidis da je tema stara ko' grcka
TeroweNth je napisao/la:
Moguce da joj je do napojne ;)
Ili neki drugi hardware , nevjerujem da je do operatovnog sistema , nego ako imas garanciju nosi , ako ne nosi na servis i neka plati

Nemoj me vise citirati , vidis da je tema stara ko' grcka
nekad se restartuje sam a nekad kad radi na njemu ništa ,,,,,,,,neznam ..reci cu joj neka zove tamo gdje ga je kupila .....
Probaj ocisti unutra racunar...
Moze se desiti zbog prasine..
Ili neki virus ili si nesto obrisao....!!!
Formatiraj ga !!!!
je napisao/la:
lol...
ma lave :D najbolji ti je savjet :D da odneses u neki centar za racunare i oni ti to vide :) ako je doslo do nekog spoja il k**rca
Pokusaj format pc ako to ne uspije onda nemozes nista drugo uradit.. odes kod majstora i popravi ti ha ya !
Moze biti 1001 razlog ako se ne razumijes toliko u Hardware i ja cu ti savjetovati da ga odneses na servis jer ovdje ti niko ne moze pomoci ako ne znas osnovne stvari oko kompa.
Moze biti da si negdje paljenje stavio na automasko ili da ima negdje kratak spoj, pogledaj one jumpere za paljenje. Kazem ti opet kao sto su ti i oni rekli ili nek ti dodje neko da pogleda ili ga odnesi negdje.
zovi istjerivace duhova
il ostavi cd istjerivaci duhova u kompjuteruz pa se nece vise gasit

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.