Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Hvala Jean za Steam account

1.151 pregled · 21 odgovor · otvorena 10.02.2005. u 16:27

Izmedju svakakvih postova smislenih i besmislenih ugledao sam jedan gdje mi se cinilo da je dobra prilika za mene - post koji je Jean objavio u temi " velika greska bih leadera CS-a” od 08.02.05 u 04:00:06 da ce pokloniti svoj steam account onome ko desifrira tekst koji u nastavku prenosim u cijelosti :

6)"nego kad sljedeci turnir bude sto to nebi bilo u nekom manjem gradu al mislim na neki bolji turnir pa neam jedino sarajevo najbolje klubove gdje je graficka 64 il 128 il brzina 2.0 ghz ima jos takvi klubova pa bi ovo molio admina bu-a da malo vise skrene paznju na ovo i bez ikakve uvrede"

A evo Jeanov komentar :

“-0vo ko skonta poklonicu mu svoj steam account...”

Prva ideja mi je bila da problemu pristupim semantickom analizom koju bi proveo modificiranom verzijom metode Runge-Kutta. Medjutim cinilo mi se da bi to mozda bio malo radikalan pristup pa sam se odlucio za jedan konvencionalniji pristup - rastavljanje na proste faktore, analiza istih te rekapitulacija.

U nastavku analiza

“nego kad sljedeci turnir bude” - zasigurno autor misli na popularne turnire gdje se igra CS pošto je to nekako povezano i sa prijašnjim tekstom. Vrijeme nije tocno odredjeno ali rekao bih da autor misli na blizu buducnost. Zakljucak : Autor govori o prvom turniru koji bi se odvijao u bliskoj buducnosti

“sto to nebi bilo u nekom manjem gradu” - ovdje ima nekoliko stvari. Prvo autor smatra da se vecina turnira igra u vecim gradovima. Sad bi trebalo odrediti pojam veceg grada posto je to jako diskutabilno jer nisu navedena numericka mjerila kojima bi autor nama objasnio svoje poimanje velikih i manjih gradova. Da bi pojasnio problem, netko ko zivi u malome selu sa 20 stanovnika koji se bavi poljoprivredom, branjem cvijeca i kopanjem bunara,tko nikad nije vidio televizor ili helikopter, ako bi takav dosao recimo u Mrdusu Donju mislio bi da je dosao u glavni grad. Ali da ne izgubimo vrijeme idemo uzet neku sredinu pa recimo da su manji gradovi svi gradovi sa oko 30000-40000 stanovnika. “Što to nebi bilo” – preveo bih kao “Zasto se ne bi odvijao”. Cijelu recenicu bi znaci tumacio kao “zasto se ne bi odvijao u nekom manjem gradu” misleci pri tome kriticki, kako se vecina turnira odvija u VECIM gradovima te autor prikazuje negativan stav prema toj cinjenici.

“al mislim na neki bolji turnir” – tu je autor shvatio zamku u vlastitoj ideji – mogucnost da, zato sto je napisao MANJEM gradu, neki lakomisleni citaoc dodje na ideju da se automatski radi o nekakvim slabijim ili losijim turnirima. Ne ne ne – nikako se o tome ne radi – shvativsi to autor je odmah ovom recenicom htio naglasiti kako je bit njegove ideje odrzavanje BOLJEG turnira (velik, znacajan, raskosan) u MANJEM gradu, zeleci time naglasiti kako je njegova zelja turniri kakvi se odrzavaju u vecim gradovima ( sto automatki po autoru daje nekakvu garanciju o kvaliteti takvog) budu pristupacni i stanovnistvu manjih gradova.

“pa neam jedino sarajevo najbolje klubove” – na prvih mah rijec “neam” zbunjuje ali odmah nam je jasno da se tu radi o greski u tipkanju – autor je htio napisati “nema”. Ostalo je trivijalno – autor inzistira da je BOLJE turnire moguce odrzati i u manjim gradovima jer tamosnji klubovi ( internet centri) mogu pruziti istu razinu kvalitete kao i sarajevski klubovi ( po njegovom misljenju)

“gdje je graficka 64 il 128 il brzina 2.0 ghz” - Ovdje dolazimo do velikog izazova. Autor je preskocio nekoliko misli pa je tesko sljediti tocan put.Posto internet centar nema interface za graficku niti ima brzinu ( obicno se internet centri ne krecu pa im je brzina 0, a brzina se takodjer ne mjeri u ghz) mora da se radi o necemu sasvim drugome. Malo razmisljajuci dolazimo do toga da je osnovna stvar u internet centru PC – a PC ima djelove – u pravilu ima graficku karticu i processor. 64 i 128 rekao bih da se misli na broj Mb koje mogu imati graficke kartice i brzina 2.0 Ghz tu se misli na frekvenciju na kojoj processor radi. Ocigledno autor daje neke referentne vrijednosti za kvalitetnu kompjutersku opremu koja je potrebna u internet centru.

“ima jos takvi klubova” – opet malo zbunjujuce ali zasigurno autor zeli naglasiti da internet centara sa standardom kakav je definirao ima puno te je zato njegova ideja izvediva

“pa bi ovo molio admina bu-a da malo vise skrene paznju na ovo” ovaj dio je dosta zbunjujuc. Ocigledno je da autor misli na admina na ovom forumu pod nickom bu. Medjutim kakve bi on mogao imati veze sa organiziranjem bilokakvih turnira bilo gdje nije jasno. Zasigurno autor raspolaze informacijama kakve nama nisu na raspolaganju pa ja tako mogu navesti samo nekoliko scenarija:

- bU je mitski borac za counterstrike, ima nadnaravne moci, spiderman je kita za njega, on je strah i trepet organizatora turnira. On ustvari odredjuje gdje ce se koji turnir organizirati, da nebi svojim laserskim pogledom igraone pretvorio u hrpu cigli,kondenzatora i chipova.
- bu je ustvari glava CS mafije u BiH. Ubire reket u svim igraonama i od svih turnira u BiH. Namjesta rezultate turnira i vodi nelegalnu kladionicu . Uvijek vidjen u drustvu tjelohranitelja i prsatih zena sumnjivog morala. Prica se da je Heaton-u vjencani kum i da on stoji iza izlaska SK.SWE iz SK. Rijetko vidjen na cs serverima kaze netreba mjesati posao i zadovoljstvo.
- bu ustvari ne postoji. To je samo izmisljen karakter za potrebe jedne velike prevare koja ce tek usljediti i o kojoj ce se pisati u svim novinama. Svi tragovi ce voditi prema bU-u, a pravi akteri ce na havajima cuclati na slamku koktele cudnog imena u drustvu tamnoputih plesacica

U svakom slucaju od bu-a tko god on bio ocekuje se da svojim autoritetom, supermocima ili stogod ostvari autorovu ideju.

“i bez ikakve uvrede” – e sad ocigledno je da autor nezna jeli sta uvredljivo napisao ili nije ali eto za svaki slucaj da ga nebi laserom po glavi (velikoj ili maloj) ili kakva druga nesreca snasla, on se unaprijed ogradjuje od losih namjera.

Evo mislim da samo dobro izanalizirao, pa molim Jean-a da mi poslaje svoj Steam account.

Zahvaljujem i autoru teksta – bez njega ova prilika nebi bila moguca da dodjem besplatno do steam accounta i potrosim vrijeme na ovaj besmisleni tekst sta sam nakucao

ako sam 1 nasmijao isplatilo se
ehh , ako nista dzeno kupi mu stapice za usi , kao za trud dok je ovo otkuco
trebo boi i meni steam account ja nikako nemogu registrirati
KiLL3R je napisao/la:
trebo boi i meni steam account ja nikako nemogu registrirati

da se razumijemo ja imam steam account, treba mi za zenu al mi se ne placa
hmmm...
Stvarno nisi...
Nebi ja imo zivaca da pishem ovo radi niz***cega...
bLoOdMoneY je napisao/la:
hmmm...
Stvarno nisi...
Nebi ja imo zivaca da pishem ovo radi niz***cega...

kako ni zbog cega ??

*Tema: Hvala Jean za Steam account*

- bU je mitski borac za counterstrike, ima nadnaravne moci, spiderman je kita za njega, on je strah i trepet organizatora turnira. On ustvari odredjuje gdje ce se koji turnir organizirati, da nebi svojim laserskim pogledom igraone pretvorio u hrpu cigli,kondenzatora i chipova.
- bu je ustvari glava CS mafije u BiH. Ubire reket u svim igraonama i od svih turnira u BiH. Namjesta rezultate turnira i vodi nelegalnu kladionicu . Uvijek vidjen u drustvu tjelohranitelja i prsatih zena sumnjivog morala. Prica se da je Heaton-u vjencani kum i da on stoji iza izlaska SK.SWE iz SK. Rijetko vidjen na cs serverima kaze netreba mjesati posao i zadovoljstvo.
- bu ustvari ne postoji. To je samo izmisljen karakter za potrebe jedne velike prevare koja ce tek usljediti i o kojoj ce se pisati u svim novinama. Svi tragovi ce voditi prema bU-u, a pravi akteri ce na havajima cuclati na slamku koktele cudnog imena u drustvu tamnoputih plesacica

U svakom slucaju od bu-a tko god on bio ocekuje se da svojim autoritetom, supermocima ili stogod ostvari autorovu ideju.

HAH, najludji dio !
hahaha legende, bio si najavio na msn-u al ovako nesto nisam ocekivao, n1

momci ! od sada pa nadalje svaki post,tema,vijest,recenica,rijec,slovo,religija,sex,droga,alkohol,poslovne probleme,pubertetske nejasnine,problemi sa roditeljima,problemi u skoli,problemi u drustvu,problemi sa curom/momkom,kako cu znati jesam li homosexualac (mada ovdje mozete i kontaktirat kaisera al eto) da li sam lezbejka (za kaisera niste, ipak ovdje Bozu kontaktirajte)takode i vezi racunara,mreze,konekcije i na kraju krajeva ono glavno u vezi CS koji vam nisu jasni saljite na:

[email uklonjen]

Rado ce vam pomoci kao i sto je meni

ps. mi se cujemo na msnu
Ma jedno bih samo dodao... Adminima bilo kojem koji ovo procita...Aplauz mu nije ravan ...Nije ovo dzabe napisano ali je prvi umjetnicki dojam recenica i objasnjenja strukture recenica pokazalo da Bozo ili Bozolikus ima bontona i kulture da dovoljno turda ulozi u nesto sto vecina ovih nasih gamera ne postuje...Vjerujem da je vecina koja je ovo citala - citala na preskok - jednim djelom svoje psihe reklo ... zaista tip ima slifa!
zato jedan veliki aplauz od mene za stivo Bozolikusa ...
Narocito za onaj zavrsni dio o Zakonu Mafije! go to bU! ...

Bozo imali kakvih izmjena na www.counter-strike.rs.ba nisam bio odavno!
ash je napisao/la:

HAH, najludji dio !

hahahahahahahahahahhaha

bu je ustvari glava CS mafije u BiH

hahahahahah jao sto sam se i ismijao hhahhhaha

svaka cast za trud
Sljiva je napisao/la:
ehh , ako nista dzeno kupi mu stapice za usi , kao za trud dok je ovo otkuco

kupi mu stapice
jean je napisao/la:

momci ! od sada pa nadalje svaki post,tema,vijest,recenica,rijec,slovo,religija,sex,droga,alkohol,poslovne probleme,pubertetske nejasnine,problemi sa roditeljima,problemi u skoli,problemi u drustvu,problemi sa curom/momkom,kako cu znati jesam li homosexualac (mada ovdje mozete i kontaktirat kaisera al eto) da li sam lezbejka (za kaisera niste, ipak ovdje Bozu kontaktirajte)takode i vezi racunara,mreze,konekcije i na kraju krajeva ono glavno u vezi CS koji vam nisu jasni saljite na:

[email uklonjen]

ps. mi se cujemo na msnu

da li sam pingvin ?
no hard feelings
bega je napisao/la:
               ash je napisao/la:

HAH, najludji dio !

hahahahahahahahahahhaha

bu je ustvari glava CS mafije u BiH

hahahahahah jao sto sam se i ismijao hhahhhaha

svaka cast za trud

mozda jest za gamers.ba ali za cs jock
chaos je napisao/la:
               jean je napisao/la:

[email uklonjen]

ps. mi se cujemo na msnu

da li sam pingvin ?
no hard feelings

boli te lafchina kad si ku****a , ti nemas problema kad te leda svrbe kad imas prste od 20 cm
ti se momak uzalud trudis sa tim tekstovima niko to ne cita !

Post dobio šamar od bU

tw!st je napisao/la:

nemoras biti ljubomoran sto neznas rijecima. nije to za sve. za neke je i motika. pa sta nema tu nista lose. A ako mislis da ja to pisem zbog ovakvih ko ti varas se. Otisao bi na neki drugi forum gdje su neka veca djeca nego takvi ko ti. Ne nego vidis ja ovdje ljecim svoje frustracije sto nisam postao poznati pisac. I mogu ti reci bas mi dobro ide
tw!st je napisao/la:

eso ba ti pustio kosu i sad mislis zajeban , mojnemi bozu dirat m da ne bih poceo cupat za solufee , ne znas ti kako je to , celava spodobo ups.. sad si kosata
Neznam. citajuci ovaj post.. mogu da zakljucim da je mom prijatelju bozi, jako dosadno bilo juce na poslu, i da nije znao sta ce od sebe.. a sto se tice textra i razglabanja desno lijeveo NO COMENT TYPISCH BOZO!!!

Uhh.. bas mi je nekako leglo ovo.!
citajuci ovo skontao sam da pored dara za pisanje, koji je ocigledan, imas mnogo dara za detaljnu psiholosku analizu nejasnih postova i dosta slobodnog vremena. Respect !

Evo da i ja desifrujem onaj post u dvije recenice na nacin kako sam ga ja dozivio:

- "Nebi bilo lose kad bi se turnir organizovao van sarajeva zato sto i u ostalim gradovima sirom bih imamo internet clubove sa takvim racunarskim konfiguracijama. bU, (smatrajuci da ti organizujes svaki turnir) skreni malo paznju na ovo sto sam rekao i nemoj da se iko iz sarajeva uvrijedi"

Probajte i ostali

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.