Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Misterija alarma

546 pregleda · 23 odgovora · otvorena 27.05.2008. u 23:26

Tačno prije 15 minuta u B fazi na alipašinom polju je nestalo struje na tačno 3 minute i 43 sekunde. Istog trenutka kada je nestalo struje, SVI alarmi na automobilima na obližnjem parkingu su se aktivirali, u isto vrijeme. Nakon 3 i po minute alarmi su polahko počeli da gube snagu, tj zvučali su kao da je akumulatoru nestalo struje, a alarmi su sve bili slabiji dok nisu izgubili 'snagu'. Istog trenutka kada su alarmi stali, nama je ponovo došla struja.

Edit:

Ja najvjerovatnije neću spavati dok ne saznam o čemu se radi.

Imate li ikakvih ideja?

Edit edita:

Za vrijeme nestanka struje, (zbog ovoga nisam mogao doći sebi) prolazila su tri automobila policije (golf 5 ) sa uključenim alarmima. U trenutku kada je nestalo struje, i alarmi policije i rotaciona svjetla su se ugasila (nekako suprotno alarmima na parkingu)
Elektro-magnetni talasi,preveliko oslobadjanje energije u vodovima i vjerovatno sva ta auta su bila ispod spomenutih vodova. Svasta moze biti.
Elektro-magnetni talasi,preveliko oslobacanje energije u vodovima i vjerovatno sva ta auta su bila ispod spomenutih vodova.
               Wertu je napisao/la:
Elektro-magnetni talasi,preveliko oslobacanje energije u vodovima i vjerovatno sva ta auta su bila ispod spomenutih vodova.

Ima samo toplana pored parkinga A slijedeći vod je ja mislim na dobrinji dole, znači nije nije ni blizu
               Sequnix je napisao/la:
Ima samo toplana pored parkinga A slijedeći vod je ja mislim na dobrinji dole, znači nije nije ni blizu

Bez obzira,ele. talasi se sire kroz zrak ^^
OMFG!!!!!!!!!!!!!!!
RUN FOR YOUR LIFE!!! THEY ARE HERE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Isto se dogodilo i a fazi. Znam da ce glupo izgledati ali asm slušao na discoveryu da se rijetko dogadja ali nije nemoguce. A to je Elektricno praznjenje.

Post dobio aplauz od Wertu

Wertu je napisao/la:
Bez obzira,ele. talasi se sire kroz zrak ^^

Ti ko' da si u buća potok išo u srednju

Dobro, ali one čudne zvukove alarma i policiju ta teorema ne objašnjava
Primijetio sam jedan NLO u zraku... priblizavao mi se velikom brzinom... a ne, to je prizor iz filma.. joj
               Sequnix je napisao/la:

Nije Buca potok ali jesu Pofalici xD

Pa jednostavno preveliko praznjenje je bilo,strujna kola sistema nisu mogla da podnesu takav "val" elektriciteta,kao npr. puses balon do nekog normalnog pritiska,gdje se on "normalno" ponasa,puhnes jos koji put,balon puca.
               Wizzard je napisao/la:
Isto se dogodilo i a fazi. Znam da ce glupo izgledati ali asm slušao na discoveryu da se rijetko dogadja ali nije nemoguce. A to je Elektricno praznjenje.

slazem se do toga je 100 posto
I'm coming.
Wertu je napisao/la:
Nije Buca potok ali jesu Pofalici xD

Pa jednostavno preveliko praznjenje je bilo,strujna kola sistema nisu mogla da podnesu takav "val" elektriciteta,kao npr. puses balon do nekog normalnog pritiska,gdje se on "normalno" ponasa,puhnes jos koji put,balon puca.

treba mu dati aplauz
:S svemirci haha
ajte fizicari objasnite ovo
salim se..
               Wizzard je napisao/la:

Da analiziramo

To i jeste dobro objašnjenje, znači otprilike da kada je došlo do električnog pražnjenja, došlo je i do preopterećenja el. mreže i došlo je do kolapsa na par minuta. To je bilo dovoljno da pobudi alarme na autima i ugasi sirene na autima policajaca

Čitao sam o tome. To dolazi od sunca. Na površini sunca se dešavaju explozije svakih nekoliko sekundi, one veće imaju takvu snagu da šalju jaka elektrostatska polja na zemlju i dovode do svih mogućih suprotnosti. (znaći kolaps el. mreže, instrumenti aviona polude i sl.)
               Sequnix je napisao/la:
Da analiziramo

To i jeste dobro objašnjenje, znači otprilike da kada je došlo do električnog pražnjenja, došlo je i do preopterećenja el. mreže i došlo je do kolapsa na par minuta. To je bilo dovoljno da pobudi alarme na autima i ugasi sirene na autima policajaca

Čitao sam o tome. To dolazi od sunca. Na površini sunca se dešavaju explozije svakih nekoliko sekundi, one veće imaju takvu snagu da šalju jaka elektrostatska polja na zemlju i dovode do svih mogućih suprotnosti. (znaći kolaps el. mreže, instrumenti aviona polude i sl.)

Bravo,cime objasnjavamo i ove nagle toplotne "udare"
Ako bude u novinama il tvu bit ce zanimljivo , a ovako' nista !

naupadne mi scena iz filma B0govi su pali na tjeme coca cola flasa iz neba pada hahaha
               Sequnix je napisao/la:

bilo kakav prekid napajanja alarma automatski ga aktivita , tako da ako je naisao kako kazu taj talas(ili ti ga praznjenje) alarmi su na sekundu izgubili struju i poceli svirati ,
policija logicno naisla da kakva pi******a se ne desi dok je mrak
               Sequnix je napisao/la:
Da analiziramo

sto znaci da se ta eksplozija odigrala prije nekoliko godina, mozda cak stotina godina

sama svjetlost koja nas obasjava svakog dana stara je godinama

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.