Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje U kanti Riješeno 10 bodova

Extremno grijanje CPU-a

249 pregleda · 25 odgovora · otvorena 26.05.2008. u 21:12

E ovako, nisam gasio PC 8 dana i ono normalno poceo da koci pomalo, i odlicim i ugasim ga 10ak min, otvorim, iscistim svu prasinu itd itd, i sad kad sam sklopio PC normalno sve radi (duze se pali-pretrpan). Ali imam problem ono kad se upali sastavi 5-10minuta i restartuje se tj. procesor se usije, vrel nemoguce!!! Neznam do cega je ? Pa zato ajd ko zna da mi pomogne !

p.s. mijenjao sam napajanje i nije do njega

POMOC!

STOP SPAMą

ja spamam a ti 8 postova na jednu temu ?

FUJ

Kao 1. objasnio sam temp. procesora, i zakljucak je da se previse grije da se nemoze raditi na njemu, a ti pricas da vidim koja je temperatura i ako je preko da ocistim kuler :S pa napisao sam da sam sve ocistio lijepo !!!

A sto pisem postove jedan za drugim odgovaram likovima na njihove postove!Kontas?

Pozz i hvala
||Error|| je napisao/la:
Ne moras sad da spamas !!!!!!!!!
(p.s i moj se nikad ne gasi, racunao sam 8 dana bez restarta!!!)

Moracu da zbavim paste... moguce da je i do nje 20%

sad daj bodove
shalim se vjerovatno ti je do paste , i meni je bilo nedavno , i racunar mi se ugasi i nemogu ga upalit jedno 30min dok se skroz ne ohladi :/
temperaturu mjerio 92 *C max moguca
Pogleda ventilator mozda ga nisi dobro namjestio.
Evo ja svoj nisam ugasio ima vise od 15 dana.. Radi savrseno..

Mada kad sam ga tek dobio imao sam isti taj problem... Non stop mi prevruc racunar.. i gasio se cim se ugrije (radio oko 15tak minuta).. Rastavim ga.. ocistim ventilator i ta sranja i ostavim ga 3-4 otvorenog(bez onih poklopaca s strane).. nakon par dana ga opet sklopim i otad radi savrseno..
ad1 je napisao/la:
Imao sam isti problem, i bilo je da je otisao senzor na onom utoru gdje ti ide kabal od coolera za procesor. Ja sam promijenio i stavio na onaj utor gdje ide kabal od kucista za cooler i bilo je ok.

Ako ti je box cooler 80 % da ti je do toga, jer u biosu imas da nastimas ono na koliko stepeni da ti cooler pocne da brze vrti (vise rpm-a). Probaj to, vrlo moguce da je do toga.

Da se puno zahvalim decku sto mi je pomogao ^^

Hvala puno jos jednom!!!

Pozzz!!!!

(p.s. hvala i ostalima)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.